Top 10 beste E3 2019 Xbox persconferentie aankondigingen

  De E3-beurs in Los Angeles is officieel nog niet eens van start, maar de stroom met aankondigingen is reeds gestart door Microsoft. Tijdens haar persconferentie heeft het talloze games getoond die binnenkort naar de Xbox-platformen toekomen. Lees hier de top 10 beste E3 2019 Xbox persconferentie aankondigingen!

  10. Minecraft Dungeons reveal

  We trappen de top 10 beste E3 2019 Xbox persconferentie aankondigingen af met een gloednieuwe Minecraft game. In Minecraft Dungeons kun je samen met maximaal drie andere spelers de strijd aangaan tegen talloze kwaadaardige wezens in heuse dungeons. Zo kwamen er onder andere zombies en skelet strijders voorbij in de trailer voor de game.

  Mensen die enthousiast worden van de beelden, moeten nog wel even wachten. Minecraft Dungeons komt namelijk pas in de lente van 2020 naar de Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en PC.

  9. Game Pass Ultimate

  Naast een heleboel games deed Microsoft ook meer uit de doeken over haar games-abonnement Game Pass. Een nieuwe variant, Game Pass Ultimate, die eerder al aangekondigd is, combineert alle abonnementen. Zodoende kun je games uit de collectie zowel op de PC als de Xbox One spelen. Naast een grote bibliotheek met games kun je ook genieten van online geweld met het inbegrepen Xbox Live Gold abonnement.

  De grootste verrassing was nog wel dat de prijs voor het abonnement niet omhoog gaat nu de PC-versie van Game Pass is toegevoegd aan het Ultimate abonnement. Zodoende heb je dus nog meer waar voor je geld.

  8. Nieuwe Elite controller

  Ook de hardware was goed vertegenwoordigd, want tijdens de E3 2019 presentatie heeft Microsoft een gloednieuwe Elite controller onthuld. De Elite Series 2 controller, zoals hij officieel genoemd wordt, heeft een aantal verbeteringen en toevoegingen tegenover het eerste model. Zo is de weerstand in de pookjes naar wens aan te passen, kun je verschillende profielen voor instellingen opslaan, zijn de triggers nu nog scherper in te stellen en kun je nu ook via bluetooth gebruikmaken van de controller.

  Met de nieuwe Elite controller heeft Xbox de beste manier om games te spelen in handen. Een prijs is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar de controller moet in oktober op de markt komen.

  7. Forza LEGO Speed Champions DLC

  Forza Horizon 4 krijgt een gloednieuwe uitbreiding, en wel eentje gevuld met LEGO-blokjes. De LEGO Speed Champions DLC werd vrolijk geïntroduceerd met de muziek uit The LEGO Movie en niet veel later reden er talloze van LEGO gebouwde racewagens door het scherm heen. Daarnaast zijn er een aantal beelden te zien waarin ook de wereld zelf een LEGO-sausje heeft mogen ontvangen.

  Lang hoef je niet te wachten op de nieuwe content, want de LEGO Speed Champions DLC voor Forza Horizon 4 komt al op 13 juni uit voor de Xbox One en de PC.

  6. The Outer Worlds releasedatum onthuld

  Vorig jaar wist Obsidian Entertainment vriend en vijand te verrassen met een gloednieuwe role-playing game. The Outer Worlds is een futuristische titel die zich afspeelt op verschillende planeten en jij kunt als speler het verhaal helemaal kneden naar jouw wens. Ga en sta waar je maar wilt!

  Samen met wat gloednieuwe beelden werd er ook een releasedatum voor de game uit de doeken gedaan. Vanaf 25 oktober kunnen fans van de titel aan de slag met The Outer Worlds, want dan komt de game uit op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  5. Ori and the Will of the Wisps release komt eraan

  Maar dat is niet de enige titel die wat liefde kreeg, want ook Ori and the Will of the Wisps is getoond tijdens de persconferentie van het bedrijf. Naast wat gloednieuwe gameplay van de platformer werd ook de langverwachte releasedatum de wereld in gegooid. Vanaf 11 februari 2020 ligt de game in de schappen en kun je het avontuur zelf beleven.

  De game is een vervolg op Ori and the Blind Forest en brengt soortgelijke gameplay opnieuw naar jouw console of PC toe. Een goede manier om je voor te bereiden is dus door het eerste deel nog eens uit te spelen!

  4. Gears 5 release en nieuwe modus

  Naast platformen was er ook genoeg schietgeweld aanwezig bij Xbox. De releasedatum van Gears 5 is namelijk met veel spektakel onthuld en die is nog dit jaar. 10 september is de datum waarop fans van de serie met het nieuwste deel in de Gears of War-reeks aan de slag kunnen.

  Naast dit mooie nieuws is er ook nog een gloednieuwe modus getoond, met de naam Escape. Hierin speel je samen met twee anderen als een Hivebuster en dien je een Locust Hive onschadelijk te maken. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, dus verwacht hordes van de strijdlustige beesten om je het leven zuur te maken.

  3. Cyberpunk 2077 met Keanu Reeves

  CD Project Red was ook dit jaar weer van de partij met Cyberpunk 2077. De role-playing game die zich afspeelt in een wereld vol robots en andere technische snufjes werd middels een trailer in het zonnetje gezet, maar niet zonder de nodige verrassingen. Allereerst werd bekend dat niemand minder dan Keanu Reeves zijn opwachting maakt in de game.

  Daarnaast is de releasedatum van Cyberpunk 2077 onthuld. Vanaf 16 april 2020 kunnen fans van de game hun wekker zetten en duiken in de wereld van Cyberpunk. Dan komt de game namelijk uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Halo Infinite beelden getoond

  Het is nog steeds even wachten, maar fans van Master Chief en Halo als serie hebben tijdens de persconferentie van Microsoft gelukkig wel weer een teken van leven gekregen in de vorm van een gloednieuwe trailer. Halo Infinite moet een nieuw hoofdstuk worden voor de serie, maar kan natuurlijk niet zonder de groene held.

  De game moet eind 2020 uitkomen en helaas is er nog geen gameplay getoond. Toch zien de eerste beelden er veelbelovend uit met realistische animaties en grafische pracht. Hopelijk toont Microsoft binnenkort meer van deze grote titel binnen de Xbox-familie.

  XGN

  1. Project Scarlett komt uit in 2020

  Toch is het grootste nieuwtje wel de aankondiging dat de nieuwe Xbox-console, Project Scarlett, eind 2020 op de markt moet komen. Hoewel er nog geen prijs of daadwerkelijk ontwerp is getoond, hebben een aantal mensen die aan het apparaat werken wel wat uit de doeken gedaan over de capaciteiten van Scarlett.

  Zo krijgt de nieuwe console een SSD en moet hij vier keer zo snel worden als de Xbox One X. Dat zijn een aantal gewaagde claims en het lijkt er dan ook op dat er toch een flinke upgrade verwacht mag worden als de nieuwe generatie consoles in de winkels komt te liggen.

  Sony heeft vooralsnog geen release onthuld voor haar nieuwe console. Maar nu Xbox duidelijk heeft laten weten eind 2020 los te willen gaan, kan het niet anders dan dat de nieuwe console-oorlog volgend jaar van start gaat!

  Groots gamesfestijn tijdens E3 2019 Xbox persconferentie

  Dit zijn volgens de top 10 beste E3 2019 Microsoft persconferentie aankondigingen die zijn langsgekomen. Wat zijn volgens jou de hoogtepunten van de Xbox persconferentie? Laat het weten in de reacties hieronder.

  ┬ę 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.