Beste E3 2018 fails - Hier wordt het toch wat ongemakkelijk

  De E3 zit erop en we hebben veel toffe dingen gezien. We hebben daarentegen ook dingen gezien die toch wat ongemakkelijk voelden. Voor onszelf, maar ook voor de mensen die presenteerden. Dit zijn de beste E3 2018 fails.

  Youtube

  Akward bij EA

  We starten de beste E3 2018 fails met een EA momentje.

  Het eerste ongemakkelijke moment dat we erbij willen halen, is de aankondiging van Star Wars Jedi Fallen Order. Voor dit spel werd Vince Zampella van Respawn vanuit het publiek geïnterviewd. Alsof het nog niet awkward genoeg is om een man vanuit het publiek te interviewen in plaats van een logo of gameplay te tonen, loopt het gesprek zelf ook best wel uit de hand.

  Er wordt gevraagd wanneer dit nieuwe spel plaats vindt in de Star Wars tijdlijn. Het antwoord luidt dat dit tussen 3 en 4 is. Waar kan het dan misgaan? De interviewer antwoordt vervolgens enthousiast dat dit een erg mooie periode is, maar dan volgt er een droge reactie.

  Je ziet dat hij het er niet mee eens is: ¨dat is een donkere periode¨ antwoordt de geïnterviewde droog. Maar wanneer de interviewer er nog een schepje bovenop wil gooien door te vragen of het dan heel donker en serieus wordt, dan wordt het al helemaal akward voor de interviewer. ¨Het wordt geweldig¨, antwoordt de geïnterviewde al net zo droog.

  Youtube

  Command & Conquer Rivals beste E3 2018 fails

  Eigenlijk waren we deze aankondiging alweer bijna vergeten. Hij was zo nietszeggend dat hij het éne oor inging en het andere oor uit. Maar dit cringy moment viel tijdens het terugkijken van de conferenties toch op als E3 2018 fail.

  Even lijkt het een epische titel te worden die perfect is voor eSport. De hype wordt aangewakkerd en we zien onszelf al de beste worden in deze titel. Sowieso is het al een lange tijd geleden (maar liefst 10 jaar al!) dat er een Command en Conquer games verscheen, dus voor de fans is deze nieuwe game wel welkom.

  Maar dan wordt het een domper. Het is een mobiele game. Er wordt alles aan gedaan om het met presentatie en al spannend te maken, maar uiteindelijk is het duidelijk dat dit geen echte eSportervaring is. Niet voor niets wordt er maar weinig geklapt en wordt er op de video's gereageerd met reacties als: ¨ik vraag mij af hoeveel er betaald is om mensen te laten klappen.¨

  De Sony volksverhuizing

  Eerst moesten ze lang wachten en toen de persconferentie was begonnen kon 80 tot 90% van de pers niet eens zitten. Terwijl er een liedje werd gespeeld op een banjo, wilden mensen gaan zitten. Na het tonen van The Last of Us 2 moest er een volledige volksverhuizing worden gedaan. Iedereen moest naar een andere zaal worden verplaatst.

  Mensen renden zo snel mogelijk de zaal uit in de hoop in de nieuwe zaal een plekje te kunnen krijgen. In de volgende zaal hadden ze wel plots een plekje. Terwijl de pers probeerde om van zaal naar zaal te gaan, werd voor de live stream bijzonder veel extra materiaal aanelkaar gepraat om maar tijd te vullen. Trailers, wat slap gepraat, alles om dodelijke stiltes te voorkomen.

  Waarschijnlijk was Sony blij toen iedereen eindelijk op zijn stoelen zat en de persconferentie weer verder kon. Het had niet langer moeten duren of ze hadden besproken hoe mooi het weer buiten was, hoeveel nieuwe kalfjes er waren geboren en dat Truus om de hoek een nieuw kapsel heeft.

  Square Enix persconferentie

  Ook de Square Enix persconferentie valt onder de E3 2018 fails. Voornamelijk omdat de persconferentie alweer voorbij was voordat er ook maar met de ogen was geknipperd. Uiteindelijk zaten er zoveel beste E3 2018 fails in deze presentatie dat het bijna onmogelijk werd om er één te kiezen.

  De grootste faal was daarentegen dat heel veel content die werd getoond, al eens eerder was getoond. Zo werd er een Kingdom Hearts 3 trailer getoond die we al hadden gezien tijdens de Sony E3 persconferentie. Het was al helemaal een domper dat dit een veel kortere trailer was dan wat we daarvoor al zagen. Dit was sowieso één van de grotere E3 2018 gemiste kansen.

  Ook werden er veel nietszeggende titels aangekondigd waarbij het lastig was om echt hyped te worden. Zo werd de titel Babylon's Fall gebracht, maar eigenlijk valt er eigenlijk enkel te speculeren dat deze over de val van Babylon zal gaan. Voor de rest heeft Square Enix niet echt iets laten zien behalve veel nietszeggende jaren en gebeurtenissen.

  Op Twitch en Youtube kon er tijdens de persconferentie live worden gereageerd. Kreten als ¨booooo dezelfde trailer¨, ¨afval¨ en verschillende poepemoticons domineerd de chat op Youtube.

  Youtube

  Bethesda - Groot vs klein

  Het wordt pas helemaal ongemakkelijk tijdens de Bethesda E3 persconferentie. RAGE 2 wordt gepresenteerd door een kleine (Tim Willits, Studio Director) en een grote gast (Magnus Nedfors, Game Director). De kleine gast zegt vervolgens dat de game 'big time' wordt gebracht, terwijl hij wat ongemakkelijk naar de grote gast wijst. Die staat wat nonchalant te presenteren met zijn hand in zijn broekzak, terwijl hij op de automatisch piloot wat meeknikt.

  Daarna valt er een ongemakkelijke stilte waarin de grote gast nog wat applaus wil halen. Hij wrijft wat in zijn handen, knikt wat ongemakkelijk en roept nog een keer 'yeah', maar echt veel zinvols komt er niet meer uit zijn mond. Hij weet blijkbaar niet hoe hij op deze grap moet reageren en kijkt de kleine gast nog aan om af te stemmen of hij niet nog even iets kan zeggen.

  Ondertussen lacht het publiek in ieder geval door. Het is duidelijk dat de toeschouwers tijdens de E3 hebben mogen genieten van dit stukje leedvermaak. Het applaus overdonderde de presentatoren in ieder geval flink. Ze stonden met hun mond vol tanden.

  Wat zijn volgens jou de beste E3 2018 fails?

  Babylon's Fall

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.