Dit zijn de beste Disney+ series van 2019 om nog voor de jaarwisseling te bekijken

Article
woensdag, 11 december 2019 om 16:00
Het einde van 2019 nadert en daarom is het tijd om een blik te werpen op de beste Disney+ series van 2019. Dit jaar werd de streamingdienst uitgebracht en sindsdien heeft de dienst al een heleboel verschillende toffe series weten te presenteren. Met dit lijstje hoef jij je in ieder geval de laatste dagen van 2019 niet te vervelen. Wees er snel bij voor 2020 zoveel toffe series brengt, dat je het allemaal niet meer kunt bijhouden.
In deze lijst met beste Disney+ series van 2019 zetten we de series op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

Encore

Encore is voornamelijk een serie die interessant kan zijn voor de echte Musical-fanaten. Zo wordt er elke aflevering wel weer een andere musical bijgehaald. Volwassenen worden teruggeroepen uit hun dagelijkse leven om allemaal nog een keer in de rol van hun favoriete personages te kruipen. Ex-theaterstudentjes komen terug naar een theaterrepetitie. Alle volwassenen zullen allemaal een ervaring op die doen terugverlangen naar hun studententijd.
Dit levert verrassend grappige momenten op die je elke aflevering weer laten kijken. Zeker wanneer het duidelijk is dat de ouderen die naar voren worden gehaald niet altijd de beste acteurs zijn die je je kunt inbeelden. Uiteraard waren ze allemaal ook niet de beste acteurs toen ze de stukken op hun hogeschool speelden. Het zijn niet allemaal multi-getalenteerde mensen zoals je bijvoorbeeld in de fictieve High School-verhalen ziet, zoals High School Musical.
Met Encore wordt je ondergedompeld in de enorm brede wereld van High School musicals. Niet alleen komt Annie aan bod, ook Belle en het beest. Regelmatig worden professionals ingevlogen om te kijken of dit het niveau kan opkrikken. Elke keer leert men de musical van vroeger opnieuw aan in een anderhalf uur durende ervaring.

Marvels Hero Project

We zijn allemaal bekend met de superhelden van Marvel. Iron Man, Spider-Man, Hulk, Captain America, we kunnen zo nog wel eventjes doorgaan. Deze superhelden hebben een speciaal plekje in het hart van vele kijkers veroverd, door het kwaad te bestrijden met hun superkrachten. Maar kun je ook een superheld zijn zonder van jezelf superkrachten te hebben? Het Marvel Hero Project geeft hier antwoord op.
Tijdens het Marvel Hero Project zien we een heleboel helden voorbij komen die onze echte wereld kunnen redden. Echte mensen worden helden door de daden die ze uitvoeren. Ze worden helden door bijzondere dingen die ze doen. Daarnaast worden ze niet alleen held in hun eigen aflevering, maar ook in een stripboek wat door Disney wordt gepubliceerd en gratis te lezen is via de website van Marvel.
Deze Marvel serie is wel wat anders dan de andere Marvel series de we gewend zijn. Sowieso anders dan een andere serie die het ook tot deze lijst wist te schoppen! Anders wil daarentegen niet zeggen dat we minder van de serie kunnen genieten.
dr polf1571348166

Incredible Dr Poll

Ook een serie van National Geographic weet onder veel kijkers de aandacht te trekken. Alhoewel het zeker niet de beste serie op Disney+ is (en zeker niet een serie waar de meeste kijkers direct naar op zoek gaan), is het wel een leerzame en erg interessante serie als die eenmaal draait.
In de serie gaan we op pad met de Nederlandse dierenarts Dr. Pol. Hij heeft een praktijk in de Verenigde Staten en zorgt hier voor geiten, varkens en huisdieren. Natuurlijk zorgt dit voor een hoop interessante situaties waarbij Dr. Pol voor veel dieren de redder in nood zal worden. Deze docuserie kent maar liefst 8 seizoenen. Een aflevering duurt al snel 45 minuten.
De seizoenen verschillen wel veel in het aantal afleveringen. Seizoen 1 heeft vier afleveringen en seizoen 3 slechts zes afleveringen. Ondertussen heeft seizoen 2 weer 16 afleveringen.

The Imagineering Story

Wanneer je Disney roept, dan gaat dit vaak gepaard met een flinke dosis magie. Niet voor niks beginnen films vaak met het magische Disneykasteel waar dan een magische boog omheen wordt getoverd. Ook The Imagineering Story maakt dankbaar gebruik van het dagelijkse portie magie wat je ook in andere series op Disney+ kunt terugvinden. Dit keer wordt de magie niet gepresenteerd in een fictief verhaal, maar in een documentairevorm.
We duiken in de rijke geschiedenis van de Disney themaparken en attracties door de jaren heen op de meest magische Disney-plekken op de wereld zijn neergezet. Op die manier wordt duidelijk wat er precies achter die attracties schuilt. Stiekem verlang je na het zien van deze uitgebreide serie, om zelf een ritje te maken in de vele attracties. Pas op dat je na het kijken van de serie, niet direct in een blinde obsessie kaartjes voor Disneyland besteld!
De serie bestaat uit zes afleveringen van een uur. Oorspronkelijk werd de serie in 2013 als film gepitched. Uiteindelijk is alles zodanig bewerkt dat het een langere serie is geworden waarin veel meer de diepte in kan worden gegaan.
high school musical the musical the serie 2f1573634213

High School Musical The Musical The Series

De titel zelf is een hele mond vol. Disney had er beter aan gedaan om deze exclusieve Disney+-titel een wat makkelijkere en vooral kortere naam mee te geven. Toch moet je een serie niet op zijn naam beoordelen. Alhoewel High School Musical The Musical The Series hier en daar zijn mankementen heeft, is het over het algemeen een prima beetje vermaak. Zeker voor de trouwe High School Musical-fans die direct nostalgische gevoelens krijgen van al die muziek.
In deze serie gaat de middelbare school die als filmset voor de films diende, de musical van High School Musical opvoeren. Dit klinkt leuk, maar dan gaat er van alles fout. De musical wordt opgevoerd door tieners, die allemaal soortgelijke problemen hebben als hun karakters uit het stuk. Zo spelen ze een stuk over een bloeiende relatie, terwijl eigen relaties naar de knoppen gaan.'
Net als veel series van deze lijst komt er elke week een nieuwe aflevering online. Hierdoor blij je elke week uitkijken naar meer. Al zou je natuurlijk het liefst de hele serie bingewatchen!
toy story 4 review spork story het avontuur van de suicidale spork 151728f1675933068

Vorkie Stelt een Vraag

Voor de Pixar-fans heeft Disney+ een heleboel toffe shorts. Een daarvan is een terugkerende serie waarin Vorkie een heleboel maffie vragen stelt. Zo vraagt hij zich af wat tijd is of wat kunst is. Dit zorgt voor hele korte afleveringen waar je met een glimlach op je gezicht naar kunt kijken. Vorkie stelt een vraag is leuk voor zowel de jonge als de oudere kijkers. Het zit bordevol met humor en twist die je niet altijd aan ziet komen. Vooral de eerste aflevering is erg grappig.
Het toffe is dat je de afleveringen heel snel tussendoor kunt kijken. Zo zijn het echt korte afleveringen van elke keer zo'n 4 minuten. Tot nu toe verschijnt er elke week een nieuwe short online. Zo heb je elke keer weer iets nieuws om naar uit te kijken. Wees verder eerlijk. Vorkie is best een schattig en iets wat dom karakter. Dat laatste zorgt voor een flinke dosis humor.
De serie is voornamelijk interessant voor mensen die Vorkie al kennen van Toy Story 4. In de miniserie is niet veel ruimte om het personage te leren kennen, maar dat is geen probleem voor de mensen die deze doldwaze spork al hebben leren kennen in zijn eigen lange animatiefilm.

The World According to Jeff Goldblum

The World According To Jeff Goldblum is ook één van die series die toch wel de moeite waard is om even op Disney+ te bekijken. Deze docuserie is voornamelijk interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wetenschap. In de verschillende aflevering neemt Jeff Goldblum (ook wel bekend als The Grandmaster in onder andere het Marvel Cinematic Universe), je mee op een experimentele reis waarbij we van alles leren over de wereld.
Sneakers van van 12.000 tot 15.000 dollars, ijs, tatoeages en heel veel Jeff Goldblum, zijn dingen die tijdens de verschillende aflevering onder de loep worden gelegd. De serie wordt op een levendige manier gepresenteerd, waardoor wetenschap op een luchtige manier wordt benaderd. Jeff Goldblum weet niks van hetgeen wat hij onderzoekt, hij is zelf lerende en daardoor wordt het extra grappig als hij nieuwe dingen ontdekt waarvan hij je weer verstelt doet staan.
Uiteraard kennen we Jeff Goldblum natuurlijk als een acteur. Hij heeft in een grote hoeveelheid films meegespeeld. Denk aan Seth Rogen's Hilarity of Charity, Hotel Artemis en Silverado. Een flinke hoeveelheid van die films is te zien op de concurrende streamingdienst Netflix. Door zijn acteerervaring brengt hij veel humor in deze serie op Disney+.
the simpsonsf1575015612

The Simpsons

Geniet nog eventjes van The Simpsons nu het kan. Er gaan namelijk geruchten rond dat de serie rondom deze ietswat gelig ziende familie ermee gaat stoppen. Gelukkig staan er maar liefst dertig seizoenen op Disney+, dus hoef je je de komende maanden niet te vervelen. Er zijn door de jaren heen sowieso al zoveel aflevering uitgegeven dat het bijna niet meer bij te houden is.
Dit is misschien wel één van de redenen om The Simpsons onder één van de beste Disney+ series van 2019 te scharen. De serie loopt al zo lang dat het bijna een vanzelfsprekend iets dat er af en toe een aflevering voorbij komt. Je hoeft geen die hard-fan te zijn om te weten waar de serie over gaat. Zo is dit malle gezin bij veel woonkamers al wel een keer op de televisie voorbij gekomen.
De Simpsons komen voor een heleboel verschillende vuren te staan. Welke aflevering je er ook bij pakt, er zit een heleboel tof vermaak tussen. Je moet natuurlijk wel tegen zo nu en dan grove grapjes kunnen. In de beginjaren kreeg The Simpsons nog kritiek dat het een verkeerde indruk zou achterlaten bij kinderen. Grappig dat het dan uiteindelijk op een dienst als Disney+ beland.
agents of shieldf1571348000

Agents of Shield

Voor Marvel fans valt er op Disney+ al een heleboel te beleven. De echte vuurpijl moet nog klappen wanneer Disney+ wordt uitgebreid met haar exclusieve Marvel series. Tot die tijd kunnen we ons al vet goed vermaken met onder andere Agents of S.H.I.E.L.D.
Het toffe is om te zien hoe agent Phil Coulson weer uit de dood herrijst om nieuwe avonturen te beleven. Dat doet hij samen met een heelboel agenten van de geheime organisatie S.H.I.E.L.D. Deze serie laat je kennismaken met een heleboel nieuwe verhaallijnen en brengt ook Inhumans naar je televisiescherm. Met deze serie heb je uren plezier. Er zijn vijf seizoenen beschikbaar. Afleveringen duren ongeveer 45 minuten. Een seizoen duurt ongeveer 22 afleveringen.
Het is bijzonder sowieso dat er wordt samengewerkt tussen de film- en serieploegen binnen Marvel. Veel van de Netflix-series verwijzen wel naar de films, maar de films verwijzen niet naar de series. In Agents of S.H.I.E.L.D. flikt het met Coulson, maar ook met de enige echte Nick Fury.
the mandalorian swcc d90303c8f1573654610

The Mandalorian

The Mandalorian mag niet ontbreken op het lijstje van de ware Star Wars-fans. Zo voegt deze serie vooralsnog een welkome toevoeging op het Disney+ aanbod en de grote hoeveelheid films en avonturen van de Star Wars-reeks. De premiere telde 40 minuten, daarna was aflevering 2 van The Mandalorian nog maar 33 minuten. Eerder publiceerden wij al een speciaal waarin we op een rij zette waarom The Mandalorian zo een interessante Disney+ serie is.
De serie wordt geregiseerd door Jon Favreau. Nu is dit op zichzelf geen reden om van de daken te schreeuwen dat het daarom per se een goede serie moet zijn (zijn werk bij de live action versie van The Lion King wordt ook wel eens bekritiseerd), maar over het algemeen zet hij goed werk neer. Het toffe is vooral dat je meer informatie krijgt wat er gebeurde nadat The Emperor verslagen werd maar de eeuwenoude conflicten tussen The Rebel Alliance en The Empire nog voortduren.
Laat je Star Wars hart harder kloppen met elke week een nieuwe aflevering. Alhoewel de serie nog loopt, is het vooralsnog voor Star Wars-liefhebbers genieten geblazen met The Mandalorian.

Het beste van 2019 voor jou op een rij!

Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws