Top 5 beste crossplay games - Consolespelers inmaken vanaf PC

  Een game spelen met of tegen gamers op een andere console. Het klinkt zo simpel, maar toch komt het nauwelijks nog voor. Volgens Microsoft ligt Sony dwars en volgens Sony valt er weinig te behalen met crossplay. Maar welke crossplay games die beschikbaar zijn, zijn ook de moeite waard? Je leest het in deze top 5 beste crossplay games!

  Afgelopen week was het door een foutje mogelijk om als Xbox One eigenaar het spel Fortnite te spelen tegen mensen op de PlayStation 4. Waar sommigen hoopten dat het ging om een feature die vanaf nu de richtlijn zou worden, bleek het een foutje te zijn.

  Gelukkig zijn er ook spellen waarbij het gewoon de bedoeling is dat consolespelers het opnemen tegen keyboard warriors. De 5 beste crossplay games lees je in deze special.

  5. War Thunder

  Oorlogje spelen met al het toffe wapentuig uit vrijwel de gehele geschiedenisperiode. Jachtvliegtuigen of tanks, de wildste varianten komen langs als je hard je best doet om de vijand zo hard mogelijk in te maken.

  In War Thunder kunnen gamers op de PC samen of tegen PlayStation eigenaren spelen en proberen een plekje bovenaan de ranglijsten te veroveren. Aangezien het zowel goed speelbaar is met een toetsenbord als controller, is het zeker een aanrader voor mensen die een vriend hebben die niet op jouw platform speelt.

  4. Portal 2

  Een van de tofste puzzelgames uit de fabriek van Valve. Portal 2 draait om het om alleen of samen met behulp van een portalgun door een map zien te komen. Met de portalgun kan je slechts twee portalen openen, waardoor je in sommige maps ontzettend goed moet nadenken hoe je wordt geacht van A naar B te gaan.

  In de co-op van het spel krijgt een tweede speler zijn eigen gun en kan daarmee nog twee portalen openen. Weliswaar heb je meer mogelijkheden om door een level te komen, maar de puzzels zijn ook een stukje lastiger.

  Portal 2 is als crossplay game te spelen tussen PlayStation 3 en PC. Wederom een aanrader als samen een keer een middagje flink de hersenen wil gebruiken om verder te komen. Of tegen elkaar schelden omdat de ander het verprutst!

  3. Forza Horizon 3

  Het spel kwam er prima af in de review met een dikke 9. Daar komt nog bij dat het spel ook een crossplay modus heeft voor Xbox One en PC. Ook het binnenkort uitkomende Fora Motorsport 7 kent zo’n dergelijke modus.

  Een prima spel om het in de mooie bolides op te nemen tegen elkaar en te genieten van alles dat Australië te bieden heeft. Wie liever de campaign doorloopt met een maatje heeft ook geluk. De campaign is namelijk gewoon in co-op te spelen!

  2. Gears of War 4

  Lekker hersenloos knallen. Het kan in Gears of War 4. Helemaal mooi is dat je dat ook kan doen met mensen die op een ander platform spelen. De crossplay in het spel laat namelijk Xbox One eigenaren spelen met of tegen PC gamers.

  Het spel behoudt de kwaliteit die je van Gears of War games kan verwachten en voegt aardig wat features toe. Een daarvan is het offline kunnen spelen van de campaign. Uiteraard is het veel leuker om samen door de missies te rennen en daarom is de co-op campaign zeker een aanrader.

  Wie zich liever waagt aan de multiplayer kan ook opgelucht ademhalen. Het online gedeelte van Gears of War biedt het plezier waarvoor je een shooter koopt en de toegevoegde modi mogen er zeker zijn.

  1. Ark: Survival Evolved

  In de review stipten wij al aan dat Ark: Survival Evolved geen geweldige game is voor de lone wolf. Sterker nog, het is bijna onmogelijk om plezier te hebben zonder een maatje waar je op kan rekenen.

  Dat maakt het des te makkelijker om het spel aan te raden in de lijst met beste crossplay games. Immers is de kans groot dat je iemand kent die ofwel een PlayStation 4 heeft, of een PC. Helaas pindakaas voor Xbox One eigenaren.

  In Ark: Survival Evolved wordt je teruggezet naar de tijd van dinosauriërs. Niet helemaal gelukkig, want er is genoeg modern wapentuig beschikbaar om de beesten (of elkaar) aan pulp te knallen. Of je kunt de gigantische beesten temmen en er vrolijk op rondrijden. Nog beter natuurlijk!

  War Thunder

  Verkijgbaar vanaf 15 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.