De 10 beste BioWare games momenten die je altijd bijblijven

  Anthem is de nieuwste game van BioWare. De Canadese studio heeft in zijn ruim 20-jarig bestaan een heel scala aan games afgeleverd. Hierin zitten een hoop elementen die je altijd bijblijven. In deze special sommen we 10 van de beste BioWare games momenten voor je op. Pas op! In deze feature staan spoilers.

  10. Battle of Ostagar (Dragon Age: Origins)

  Dragon Age: Origins introduceert in een van de zes prologen de achtergrond van je personage. Hierin zie je een klein deel van de wereld en hoor je over de gevaren van de Darkspawn. Tijdens de Battle of Ostagar word je voor het eerst geconfronteerd met deze brute en gewetenloze strijdkracht.

  Dit is een van de beste BioWare games momenten, omdat het erin slaagt perfect om de chaos van een middeleeuws gevecht in beeld te brengen. De in brand gestoken pijlen die door de paarse lucht vliegen, de strijd tussen Duncan en de ogre en het verraad van Loghain laten zien hoe gewetenloos de wereld van Dragon Age is.

  9. Dialogen met de Arishok (Dragon Age II)

  De kracht van Dragon Age 2 ligt in de personages die Kirkwall rijk is. Een van hen is de Arishok. Deze Qunari is de leider en de hoogste generaal van de militaire tak van het volk. Deze zogenaamde Antaam is op een expeditie als een storm de halve vloot vernietigt. Hierdoor moeten de Arishok en zijn mannen noodgedwongen in Kirkwall verblijven.

  Het verschil tussen de Qunari en de inwoners van de stad zorgt voor flink wat spanningen. Spanningen die jij als Hawke moet zien op te lossen. Met man en macht probeer je de vrede te bewaren, maar in veel gevallen zal de Arishok volledig zijn geduld verliezen. De dialogen die je met hem voert, horen bij de beste BioWare games momenten.

  8. Filmavond met de Tempest crew (Mass Effect: Andromeda)

  Teambuilding is belangrijk in elk beroep waarin je veel samenwerkt. Als die groep ook nog eens bestaat uit verschillende buitenaardse rassen die een onbekend sterrenstelsel moeten verkennen, is het zelfs essentieel. In Mass Effect: Andromeda wordt dit in de vorm van een filmavond gegoten.

  Dit BioWare games moment hoort bij de beste omdat het de crew van de Tempest realistisch maakt. De opmerkingen die ze maken komen heel natuurlijk over. Het hoogtepunt is het moment waarop Ryder en Kallo een sterfscène naspelen. De cheesy uitspraken en de reacties van je team toveren een lach op je gezicht.

  7. The Flower of the Fields quest (Jade Empire)

  Als man doe je alles om hetgeen dat je lief is te beschermen. Hetzelfde geldt voor de handelaar Hing in Jade Empire. In de game vraagt hij je hulp om Fen van een stel bandieten te redden. Hij wil niets liever dan zich herenigen met zijn 'Flower of the Fields'. Hoe kan je zo'n pleidooi nou negeren?

  In je zoektocht kom je een vrouw tegen die wordt lastiggevallen door een groep huurlingen. Als je ze verslaat, stelt de dame zich voor als Sing Wa, de vrouw van Hing. Als je haar vertelt dat haar man je heeft ingehuurd om Fen te vinden, kom je tot de conclusie dat deze 'Flower of the Fields' geen vrouw, maar een os is. Deze quest zal je nog lang bijblijven.

  6. Verlaten van de aarde (Mass Effect 3)

  De volgende notering in de lijst met de beste BioWare games momenten is het verlaten van de aarde in Mass Effect 3. De treurige pianomuziek begeleidt de gedwongen aftocht van de Normandy. Om je heen landen Reapers die alles en iedereen vernietigen. De eens zo blauwe planeet kleurt nu rood van de destructie.

  Vanaf het einde van de eerste game weet je dat dit moment eraan zit te komen. De Reapers komen hoe dan ook naar het melkwegstelsel. De impact die de landing van de gigantische machines heeft, wordt er niet minder op. Het is nog een extra klap in je gezicht als je dan ook nog eens moeten vertrekken.

  5. Hereniging van Morrigan en Flemmeth (Dragon Age: Inquisition)

  Flemeth en Morrigan behoren tot de beste personages in de Dragon Age serie. De relatie tussen moeder en dochter is turbulent te noemen. In het eerste deel vraagt Morrigan je om een einde aan het leven van Flemeth te maken. Niet bepaald een basis voor een gezonde familierelatie.

  Aan het einde van Dragon Age: Inquisition komen de twee elkaar na een lange tijd weer tegen. Deze confrontatie haalt haar kracht uit het uitstekende stemwerk van Kate Mulgrew (Flemeth) en Claudia Black (Morrigan). De twee vrouwen weten de spanning tussen moeder en dochter perfect over te brengen. Dit in combinatie met Flemeths onthulling maken het een van de beste BioWare games momenten.

  4. Citadel DLC (Mass Effect 3)

  De Citadel DLC is BioWare's afscheidsbrief aan alle fans van Shepard en zijn teamgenoten. In het hoofdverhaal werk je samen met de crew van de Normandy om een complot tegen Commander Shepard te stoppen. Naast je vaste team uit Mass Effect 3, schiet ook Urdnot Wrex je te hulp.

  Het hoogtepunt van de DLC is het feest in je appartement. Hier komen alle personages uit de Mass Effect trilogie bij elkaar om nog een keer van elkaars gezelschap te genieten. Wat volgt is een reeks aan hilarische en hartverwarmende dialogen. De Citadel DLC hoort zonder twijfel in de lijst van de beste BioWare games momenten.

  3. Confrontatie met Sovereign (Mass Effect)

  De confrontatie met Sovereign in de eerste Mass Effect neemt de derde plek van de beste BioWare games momenten in. Op dit punt in het verhaal denk je nog dat Saren in zijn eentje de Reapers terug probeert te brengen. Wat je niet weet, is dat zijn slagschip Sovereign een van die Reapers is.

  Als Shepard op Virmire met het levende ruimteschip praat, wordt hij als een domme aap behandeld. Sovereign ziet hem als een mier die met gemak geplet kan worden. Volgen hem is er geen enkele mogelijkheid dat zo'n inferieur wezen van vlees en bloed de almachtige Reapers kan stoppen. Hoogmoed komt voor de val zullen we maar zeggen.

  2. Suicide Mission (Mass Effect 2)

  De Suicide Mission is het moment waar je naartoe werkt in Mass Effect 2. Heb je alle upgrades van de Normandy doorgevoerd? Zijn alle teamgenoten loyaal? Dan is het tijd om de rode Omega 4 Relay te betreden. Wat volgt is een van de beste BioWare games momenten aller tijden.

  De levens van alle menselijke kolonisten zijn afhankelijk van het eindresultaat van deze missie. Er is een hele grote noodzaak om te slagen. BioWare brengt dit geweldig tot leven met de muziek en de atmosfeer in en rondom de Normandy. De reis van het schip naar de basis van de Collectors is legendarisch en zal voor altijd in je geheugen gegrift staan.

  1. Onthulling van je ware identiteit (Star Wars: Knights of the Old Republic)

  De onthulling van je ware identiteit in Star Wars: Knights of the Old Republic is zonder twijfel het beste BioWare games moment uit de lijst. Tot driekwart van de game denk je dat je een held bent die het tegen het kwaad opneemt. Als je van Darth Malak ineens te horen krijgt dat je eigenlijk Darth Revan bent, valt je mond verder open dan ooit tevoren.

  In je eerste speelsessie van de game heb je tot dit moment helemaal niks door. Bij het herspelen van Star Wars: Knights of the Old Republic zie en hoor je op verschillende momenten kleine hints naar je ware identiteit. Dit is gamedesign van de hoogste plank. BioWare creëerde met de game een nieuwe legende in het Star Wars universum.

  10 beste BioWare games momenten

  In onze lijst met de 10 beste BioWare games momenten heb je kunnen lezen welke gebeurtenissen ons zijn bijgebleven. Ben je het eens met onze lijst? Zijn er momenten die we hebben gemist? Laat het ons weten in de comments.

  Jade Empire: Special Edition

  Verkijgbaar vanaf 2 march 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.