10 dingen die je moet weten voordat je Spider-Man Far From Home kijkt

  Het nieuwste deel van onze favoriete webslingerende superheld zal vanaf 3 juli eindelijk in de bioscoop te zien zijn. Aangezien de marvel films met elkaar verbonden zijn en alle personages een rijke geschiedenis hebben, kan een nieuwe MCU film voor verwarring zorgen. Om je voor te bereiden op Spider-Man Far From Home zijn hier 10 dingen die je moet weten.

  Sony Pictures Entertainment

  10. Peter zal een reis door Europa maken

  We kennen Peter Parker natuurlijk als de friendly neighbourhood Spider-Man die door de straten van New-York heen slingert. In Far From Home staat de stad voor het eerst in een Spider-Man film niet centraal. Peter gaat namelijk met zijn klasgenoten op reis door Europa.

  Tijdens deze reis worden veel bekende steden bezocht. De posters en trailer lieten al zien dat onder andere Londen, Berlijn, Venetië en Praag onderdeel zijn van Peter’s reis. Een leuk feitje is dat Spider-Man ook een klein uitstapje naar Nederland gaat maken in Far From Home.

  Sony Pictures Entertainment

  9. De film duurt 2 uur en 15 minuten

  Nu de film bijna uitkomt heeft Sony alvast de complete speelduur onthuld. Spider-Man Far From Home duurt in totaal 2 uur en 15 minuten, een groot verschil met de drie uur durende Avengers: Endgame.

  Het resultaat van deze speeltijd is dat alle Marvel films die tot nu toe zijn uitgebracht samen een totale duur hebben van 3000 minuten. Dit is waarschijnlijk een verwijzing naar Tony Stark’s "I love you 3,000" zin uit Avengers Endgame. Dat Marvel van de details is wisten we wel, maar hier is wel heel goed over nagedacht.

  Sony Pictures Entertainment

  8. Far From Home speelt zich af na Endgame

  De nieuwste Spider-Man film is het vervolg op zowel Spider-Man Homecoming als Avengers: Endgame. Endgame heeft voor een paar van de meest cruciale veranderingen gezorgd in het Marvel Cinematic Universe, dus het is handig om eerst deze film te kijken voordat je een een bezoekje brengt aan de bioscoop om Far From Home te zien.

  De gebeurtenis uit Endgame met het grootste gevolg voor Spider-Man is de dood van Tony Stark. Tony was een vaderfiguur voor Peter aangezien zijn eigen vader en oom Ben niet meer leven. Nu Peter niet meer kan terugvallen op Tony voor de nodige hulp of wijze raad, zal hij nu veel vaker zelf een oplossing moeten zoeken voor de situaties waarin hij terechtkomt.

  Sony Pictures Entertainment

  7. Nick Fury and agent Maria Hill zijn terug

  Nu Iron Man er niet meer is om Peter Park te begeleiden met zijn turbulente leven als superheld heeft Marvel voor Far From Home een nieuwe mentor uitgekozen. In de nieuwe Spider-Man zal niemand minder dan Nick Fury naar Europa reizen om samen met de webslingerende held de strijd aan te gaan met de gevaarlijke Elementals.

  Dit zal daarnaast de eerste keer zijn dat Nick Fury en zijn agent Maria Hill weer vol in de aandacht zullen staan na hun vijf jaar lange afwezigheid in de wereld van Marvel. In de post-credit scene van Avengers: Infinity War was te zien hoe de twee als gevolg van The Snap tot een hoopje stof werden gemaakt. Samuel L. Jackson was recent nog te zien als Nick Fury in Captain Marvel.

  Sony Pictures Entertainment

  6. The Elementals zijn oude Marvel geschiedenis

  Sinds de eerste verschijning van een Marvel stripboek in 1939 heeft de franchise een groot aantal wonderbaarlijke helden en schurken voortgebracht, sommige bekender dan andere. De nieuwe grote vijanden uit Far From Home genaamd The Elementals vallen meer in de categorie van de onbekende schurken en zijn dan ook een oud stukje Marvel geschiedenis.

  The Elementals hebben namelijk sinds de jaren 70 amper een rol gespeelt in een nieuw Marvel verhaal. In de stripboeken werden zij geïntroduceerd als een viertal extradimensionale mensachtige wezens die heersen over de natuurlijke elementen. Deze groep bestaat uit meesters van water, aarde, vuur en wind en zijn gezamenlijk zeer krachtig.

  Sony Pictures Entertainment

  5. De verschillende Spider-Man pakken

  Spider-Man staat natuurlijk vooral bekend om zijn strakke rood/blauwe pak waarmee hij soepeltjes door alle straten heen slingerd. In Far From Home zal dit niet het enige pak zijn waar Peter Parker gebruik van maakt. Naast zijn originele pak uit Homecoming en het Iron Spider kostuum uit Infinity War kan hij in dit nieuwe deel zijn garderobe flink uitbreiden.

  Spidey zal onder andere te zien zijn in het nieuwe Stealth Suit dat hem de mogelijkheid geeft om ongezien te werk te gaan. Dit zwarte pak doet sterk denken aan de stijl van SHIELD en is dan ook waarschijnlijk een cadeautje van Nick Fury. Het andere nieuwe kostuum is een pak met een rood/zwarte kleur. In de TV-Spotjes is te zien hoe Peter dit pak zelf ontwerpt.

  Sony Pictures Entertainment

  4. Introductie van het Multiverse

  Nadat fans bekend zijn geraakt met het Multiverse in Spider-Man: Into the Spider-Verse brengt Marvel dit ingewikkelde concept nu naar het MCU met Spider-Man Far From Home. Dit heeft natuurlijk wel een reden: The Snap heeft er voor gezorgd dat een breuk in de dimensie een deur heeft geopend voor wezens uit andere alternatieve universums zoals The Elementals en Mysterio.

  De introductie van het Multiverse kan een paar interessante gevolgen hebben voor het MCU. Zo biedt dit de kans om films te maken die helemaal los staan van de andere verhaallijnen en kunnen er zelfs wel personages uit andere universums als Miles Morales in de nabije toekomst verschijnen in een Spider-Man film.

  Sony Pictures Entertainment

  3. Mysterio is een schurk

  Laat je niet misleiden door alle teasers en trailers voor Far From Home, Mysterio is in de stripboeken een van de meest gevaarlijke slechteriken waar Spider-Man regelmatig mee te maken krijgt. Met zijn magische krachten en gadgets weet hij de webslingerende spin dan ook vaak slim af te zijn.

  Volgens de makers is Jake Gyllenhaal’s versie van het personage daarentegen volledig onschuldig. In Far From Home zal Mysterio hulp bieden aan Spider-Man en Nick Fury bij het verslaan van The Elementals die uit zijn dimensie afkomstig zijn. Het is nog maar afwachten of Mysterio daadwerkelijk aan de goede kant staat. Wij geloven er in ieder geval helemaal niets van.

  Sony Pictures Entertainment

  2. Far From Home is het einde van Phase 3

  Het Marvel Cinematic Universe is op dit moment het grootste en meest gedetailleerde shared universe en waarschijnlijk zal dit over tien jaar nog steeds het geval zijn. Marvel baas Kevin Feige heeft er voor gezorgd dat alles binnen het MCU soepeltjes verloopt en dat er geen grote ongelijkheden in het verhaal zitten. Om voor deze structurele ordelijkheid te zorgen is het MCU opgedeeld in phases en Far From Home zal de laatste film zijn uit Phase 3.

  Dit is best verrassend, Avengers: Endgame wordt namelijk gezien als zowel het einde van de Infinity Saga als het beginpunt van een nieuwe reeks. Toch is dit niet het geval aangezien juist Far From Home het einde is van Phase 3. Dit had er volgens Kevin Feige te maken met de speciale band tussen Tony Stark en Peter Parker. Na het verlies van Tony in Endgame zal deze kant van het verhaal worden afgesloten in de nieuwe Spider-Man film.

  Sony Pictures Entertainment

  1. Peters vrienden waren allemaal gesnapped

  Met The Snap wist Thanos in Infinity War binnen enkele seconde de helft van alle levende wezens uit het universum uit te roeien, een actie met massale gevolgen voor de werelden waarin de Marvel superhelden leven. Gelukkig wisten de overgebleven helden in Avengers: Endgame deze misdaad ongedaan te maken en brachten zij hiermee personages als Spider-Man terug uit de dood.

  Toen de eerste informatie over Spider-Man Far From Home het publiek bereikte ontstond er flink wat verwarring. Sinds The Snap zijn er vijf jaar voorbijgegaan, maar al Peter’s klasgenoten lijken nog dezelfde leeftijd te hebben. Wat blijkt, veel van de bekende personages als Ned, Michelle en Aunt May waren ook gesnapped. In Far From Home zullen daarentegen veel personages voorbij komen die de aanval wel overleefd hebben en vanwege het leeftijdsverschil gaat dit voor interessante momenten zorgen.

  Alles wat je moet weten voor Spider-Man Far From Home

  Hopelijk ben je nu dankzij al deze informatie helemaal voorbereid op Spider-Man’s nieuwste avontuur. Spider-Man Far From Home zal vanaf 3 juli te zien zijn in alle Nederlandse bioscopen met hoofdrollen voor Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya en Samuel L. Jackson.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.