Beste backwards compatible games voor Xbox One in 2018

  Assassin’s Creed Odyssey, Call of Duty Black Ops 4 en Battlefield 5 zijn alle drie toffe games die in 2018 uitkomen. Maar ook eerdere spellen uit deze game series zijn tof. Die games en vele andere staan in deze lijst met de beste backwards compatible games in 2018.

  10. Just Cause

  Just Cause is een actie avonturengame die op 22 september 2006 werd uitgebracht voor de originele Xbox en de Xbox 360. Ook was de game te spelen op de PlayStation 2 en PC. Just Cause is pas sinds oktober 2018 backwards compatible en nu al een van de beste backwards compatible games in 2018.

  In Just Cause speel je als Rico Rodriguez in een grote open wereld. Je bent naar San Esperito gestuurd om de dictator van dit eiland van zijn troon te stoten. Hij wordt namelijk verdacht van het bezit van massavernietigingswapens. Om verder te komen in de grote open wereld moet je missies voltooien, maar je kunt ook veel vrij rondlopen. Naast de missies om het verhaal uit te spelen zijn er ook nog tal van side missies. Genoeg te doen dus in Just Cause!

  9. Call of Juarez: Bound in Blood

  Call of Juarez: Bound in Blood is een first-person shooter game met een singleplayer en een multiplayer modus. De game heeft geen co-op modus. Bound in Blood kwam op 3 juli 2009 uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Sinds september 2018 is de game backwards compatible.

  Call of Juarez: Bound in Blood speelt zich af aan het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Het verhaal gaat over Ray en Thomas McCall. Ze verlaten hun post om hun huis te redden en worden hierdoor als verraders gezien. Hierdoor slaan ze op de vlucht en belanden ze in Mexico. Ze worden nog altijd achtervolgd en ze gaan in Mexico op zoek naar de Gold of Juarez.

  8. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy

  LEGO Star Wars II: The Original Trilogy is een actie avonturen game. De game kwam op 11 september 2006 uit voor veel verschillende platformen waaronder de Xbox en Xbox 360. De game vertelt het verhaal van de gehele Star Wars trilogie op een grappige manier in LEGO stijl. De game is sinds oktober 2018 te spelen op de Xbox One.

  In LEGO Star Wars II: The Original Trilogy speel je in een third-person perspectief in een 3D wereld. Er zitten soms puzzel elementen in de game en er moeten levels worden gehaald. Er kan met meer dan vijftig karakters worden gespeeld. Elk karakter heeft zijn eigen wapens en eigenschappen. Het spel kan alleen maar ook met zijn tweeën worden gespeeld.

  7. Tomb Raider: Legend

  Tomb Raider: Legend is een actie avonturengame over de oorsprong van Lara Croft. Het is de zevende game in de Tomb Raider serie en de game zette de serie weer op de kaart. De besturing en de beweging van Lara Croft in deze game zijn namelijk helemaal opnieuw ontwikkeld. Tomb Raider: Legend kwam in april 2006 uit voor onder andere de Xbox en Xbox 360.

  Er is maar één hoofdpersoon in Tomb Raider: Legend en dat is de welbekende Lara Croft. Je reist de hele wereld over op zoek naar verschillende stukken van het mythische zwaard Excalibur. Je gaat naar Bolivia, Japan, Ghana en Peru en nog veel meer andere plekken. Telkens ga je het gevecht aan met anderen die ook de krachten van het magische zwaard willen bemachtigen. De strijd zal dus niet makkelijk zijn...

  6. Battlefield 1943

  Battlefield 1943 is een online multiplayer first-person shooter die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. De game werd ontwikkeld door EA DICE en op 8 juli 2009 uitgebracht op Xbox 360 en PlayStation 3. Battlefield 1943 is sinds mei 2018 backwards compatible en te spelen op de Xbox One.

  In Battlefield 1943 zijn er drie maps waar maximaal 24 spelers op kunnen spelen. Er zijn twee teams: United States Marine Corps en Imperial Japanese Navy. In Battlefield 1943 is de omgeving verwoestbaar en er was maar een spelmodus: Conquest modus. Ook waren er maar drie classes en was er ongelimiteerde munitie. De game was vrij simpel en mede daardoor ontzettend populair.

  5. Castlevania: Lords of Shadow

  Castlevania: Lords of Shadow is een actie avonturengame die is ontwikkeld door MercurySteam en Kojima Productions. De game werd op 5 oktober 2010 uitgebracht door Konami voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Na de aankondiging van de game werd de game al snel razend populair en keken veel mensen er naar uit. Deze game is sinds oktober 2018 backwards compatible.

  In Castlevania: Lords of Shadow speel je als Gabriel Belmont in een third-person perspectief. Belmont is lid van de Brotherhood of Light. Deze groep moet de onschuldige mensen beschermen van de bovennatuurlijke wezens. Dit doe je door middel van de nodige hack and slash actie. Verschillende aanvallen kunnen ingezet worden in zogenaamde combo’s.

  4. Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords

  Op de vierde plaats in deze lijst met de beste backwards compatible games voor Xbox in 2018 staat weer een Star Wars game. Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords kwam op 6 december 2004 uit voor de originele Xbox en PC. In april 2018 werd de game backwards compatible voor de Xbox One.

  Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords is een role playing game. Je speelt deze game in een third-person perspectief. Aan het begin van de game kun je een eigen karakter aanmaken. Jij bent een Jedi die uit de Jedi Order is getrapt. In de game probeer je je weg terug te vinden naar de Order om zo de Sith te verslaan. Je reist naar wel zes planeten om te vrede te laten terugkeren.

  3. Assassin’s Creed IV: Black Flag

  Assassin’s Creed Odyssey is de nieuwste game in de serie. Assassin’s Creed IV: Black Flag is alweer wat ouder en werd op 29 oktober 2013 uitgebracht door Ubisoft. Het is het zesde deel van de Assassin’s Creed serie. In april 2018 werd de game backwards compatible. Jullie vinden Black Flag de beste Assassin’s Creed game aller tijden.

  Het verhaal gaat over de piraten die de Cariben domineren. Jij speelt als Edward Kenway, een piraat en lid van de Assassin Order. De piraten willen een vrije wereld, waarin iedereen kan doen en laten wat hij wil. De huidige handhavers willen dit koste wat kost voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van flashbacks om het verhaal duidelijk te maken. Black Flag is een must-have voor Assassin’s Creed fans.

  2. Call of Duty Modern: Warfare 2

  Call of Duty: Modern Warfare 2 is een van de meest populaire Call of Duty games aller tijden. Deze game kwam op 10 november 2009 uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. In augustus 2018 werd bekendgemaakt dat Modern Warfare 2 voortaan ook op de Xbox One kan worden gespeeld.

  Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft een ijzersterk singleplayer-verhaal en een uitstekende multiplayer modus. De singleplayer modus wordt vanuit vijf verschillende karakters gespeeld. Je gaat als Amerikaanse militair de strijd aan tegen de ultranationalistische de ultranationalisten uit Rusland.

  De multiplayer modus loopt over van snelle actie en toffe maps. Spelers kunnen killstreaks krijgen door meerdere tegenstanders achter elkaar te elimineren zonder dood te gaan. De beste killstreak in de game in de tactical nuke, waarmee je de match in een keer eindigt. Je krijgt de tactical nuke nadat je 25 tegenstanders hebt uitgeschakeld zonder tussendoor dood te gaan. Dit was voor veel spelers het ultieme doel!

  1. Metal Gear Solid 2

  Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, ook wel bekend als simpelweg Metal Gear Solid 2, is de beste backwards compatible game in 2018. De game werd op 13 november 2001 uitgebracht door Konami voor de PlayStation 2 en een jaar laten voor de Xbox en PC. In oktober 2018 werd deze topgame backwards compatible voor de Xbox One.

  Metal Gear Solid 2 wordt gezien als een van de beste games aller tijden. De bizarre verhaallijn, plottwisten en de stealth gameplay zijn een aantal van de kenmerken van deze game uit de Metal Gear Solid serie. Je speelt als een jonge agent genaamd Raiden en je neemt het op deze de Sons of Liberty. Dit is een terroristische groep en je moet er alles aan doen om hen te stoppen.

  Voor een volledig overzicht van alle (meer dan 500!) backwards compatible Xbox games kun je de site van Xbox bekijken!

  Just Cause

  Verkijgbaar vanaf 22 september 2006

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.