Beste anime 2018 - welke verdienen er een plaats in onze lijst?

  Het jaar 2018 was een jaar vol met nieuwe anime, van de beste tot de slechtste. Wat hoort er tussen de beste anime van 2018? Wij hebben even onder elkaar gezet welke nieuwe seizoenen en geheel nieuwe series het verdienen om tot de beste anime series van 2018 te horen!

  Shueisha/ Viz Media

  10. Tokyo Ghoul:re (Seizoen drie)

  Zoals bij veel anime is Tokyo Ghoul gebaseerd is op het verhaal van een manga. In het begin van de anime wordt student Ken Kaneki door een ongeluk een ghoul. Dit zijn demoon-achtige wezens die mensen (en andere ghouls) eten. In principe is het uiterlijk van deze wezens menselijk, maar hun innerlijk en dieet is compleet anders.

  Kaneki verandert in het begin van de anime in een ghoul, maar geen volledige. Hij wordt een one-eyed ghoul. Dit houdt in dat hij een combinatie is van mens en een ghoul. Dit is waar het verhaal van Kaneki eigenlijk begint. Het eerste seizoen van de anime was zeker sterk, maar helaas in seizoen twee ging het fout. Veel fans hebben een soort haat-liefde relatie met het tweede seizoen, aangezien het werd gezien als gehaast en niet kloppend. Zeker in vergelijking met de manga.

  Toen kwam seizoen drie dit jaar uit. Tokyo Ghoul:re. Wanneer je begint met het kijken naar :re hoop je eigenlijk op meer Tokyo Ghoul. Meer van het verhaal dat is afgemaakt. In plaats daarvan krijg je een hoop nieuwe karakters (gelukkig ook een aantal bekenden) waarvan je eerst niet weet wat je moet denken. Tot je verder bent in het verhaal en realiseert dat die nieuwe karakters eigenlijk heel goed zijn.

  Naast deze nieuwe personages worden er ook een aantal mysteries opgelost die als losse eindjes achter werden gelaten in de afgelopen seizoenen en dat is ook best wel fijn als je een trouwe Tokyo Ghoul fan bent. Moraal van het verhaal: veel goede karakters (nieuw en oud), tof verhaal en opgeloste mysteries. Zeker een van de beste anime van 2018.

  Kadokawa

  9. Overlord (Seizoen twee/drie)

  Dit jaar werden Overlord kijkers getrakteerd. De anime kreeg namelijk twee seizoenen erbij. In de verre toekomst, het jaar 2126, is er een gigantisch populaire game gelanceerd. Deze game heet Yggdrasil en is een gigantische online RPG. Na twaalf jaar een succes te zijn geweest, wordt toch de stekker uit de game getrokken.

  Iedereen logt zichzelf uit de game, behalve Momonga. Deze speler blijft in het spel, waardoor het niet compleet verdwijnt. De game wordt daarentegen een geheel nieuwe wereld met Momonga als leider. De wereld blijft veranderen met niet speelbare karakters die emoties beginnen te voelen. Hier begint het avontuur van Momonga.

  De seizoenen die dit jaar uit zijn gekomen hadden een gemixte ontvangst. Er zijn genoeg fans die blij zijn met de nieuwe seizoenen en genieten van een portie nieuwe actie en wat politieke gerelateerde ruzies. Toch waren sommige fans van mening dat er een aantal aflevering tussen zaten die diepgang misten.

  De seizoenen staan toch in onze lijst van beste anime 2018. Dit aangezien het merendeel van de fans en wij zelf ook de nieuwe seizoenen wel sterk vonden. Een aantal afleveringen waren inderdaad wel om tijd te vullen, maar voor de rest hebben we genoten van het verhaal dat werd verteld.

  Netflix

  8. Aggretsuko

  Deze anime is dit jaar gelanceerd op Netflix in april en kon niet beter ontvangen worden. We moeten dan ook wel toegeven dat het verhaal hilarisch is. De 25-jarige panda Retsuko werkt als een accountant in een Japanse organisatie. Elke dag wordt ze geconfronteerd met ergernissen en ze uit haar emoties nooit op de werkvloer. Nee, in plaats daarvan gaat Retsuko elke avond naar de karaokebar om death metal te zingen.

  Vijf jaar lang houd deze gestresste rode panda het vol om deze routine omhoog te houden, maar uiteindelijk wordt er roet in het eten gegooid. Retsuko haar collega’s veranderen namelijk haar leven en breken het ritueel, waardoor Retsuko haar leven niet alleen aangepast wordt. Haar persoonlijkheid verandert hiermee namelijk ook.

  Aggretsuko is een schattige manier om te laten zien hoe het leven in elkaar zit van een volwassene met een standaard baan. Wat het beste is aan de Netflix anime is dat Aggretsuko zo herkenbaar is. We hebben allemaal wel eens van die momenten dat we gewoon een beetje willen gaan schreeuwen in een karaokebar om onze frustraties eruit te smijten.

  De herkenbaarheid en de humor die erbij komt kijken maakt deze anime één van de beste van 2018.

  7. Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online

  Je leest het goed: dit heeft inderdaad te maken met Sword Art Online. Alleen is het geen vervolg op de eerder gemaakte anime. Sword Art Online Alternative is namelijk een spin off van het origineel. In deze versie speelt Kohiruimaki de hoofdrol. Deze studente is erg onzeker over haar lengte en redelijk introvert.

  Een vriendin van haar raad aan dat ze mee moet doen aan GGO. Kohiruimaki neemt dit advies aan en gaat onder de naam LLENN de strijd van het spel aan. In de game maakt ze vrienden vecht ze tegen duivelse wezen en spelers.

  Waarom Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online nou een van de beste anime van 2018 is is simpel. Het is een moderne en nieuwe getwiste versie van de eerdere Sword Art Online. Niet alleen de goede personages weten je onder de indruk te laten staan van hun karakter, maar ook de schurken zijn zeker een van de redenen om de anime te kijken.

  Ze zijn namelijk goed geschreven en hebben allemaal een geheel eigen verhaal. Dit zorgt voor interessante stukken. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat deze spin off een van de beste anime van 2018 wist te worden.

  6. Cells at Work!

  Cells at Work! is net als een aantal andere anime in deze lijst gebaseerd op een manga. De anime neemt letterlijk plaats in het menselijk lichaam. Hier werken constant triljoenen cellen om het menselijk lichaam in balans te houden. In Cells at Work! focust het verhaal zich op twee cellen die allebei een andere functie hebben in het menselijk lichaam.

  Cel nummer één waar het verhaal zich op focust is AE3803, een rode bloedcel. Vaak raakt deze rode bloedcel verdwaald tijdens het leveren in het menselijk lichaam. Cel nummer twee in het verhaal is U-1146, een witte bloedcel. Deze witte bloedcel heeft de onhandige AE3803 vroeger een keer weten te redden en hierdoor kennen ze elkaar. Hun leven volg je, als ze hun werk elke dag op de beste manier proberen uit te voeren.

  Cells at Work! is een van de beste anime van 2018 dankzij het leuke concept. In dit verhaal heb je geen gehele uitleg nodig waarom personages belangrijk zijn of waarom iets gebeurt, aangezien dit allemaal in het menselijk lichaam gebeurt. Het enige nadeel aan de anime is het feit dat er kleine dingetjes zijn die niet kloppen in de serie.

  Denk bijvoorbeeld aan de rode bloedcellen die voedingsstoffen meenemen in de bloedstroom. Deze nemen eigenlijk namelijk zuurstof mee. Desalniettemin is dit een detail, dus een groot probleem is het niet dat er een aantal dingetjes niet kloppen.

  5. A Place Further than the Universe

  Mari Tamaki zit in haar tweede jaar van de middelbare school en probeert het beste van haar jeugd te maken. Tenminste, ze is te bang om het te proberen. Hier gaat Shirase Kobuchizawa verandering in brengen. Kobuchizawa is een jonge studente die naar Antarctica wilt reizen om haar verdwenen moeder te zoeken. Samen met nog twee meiden, Hinata Miyake en Yuzuki Shiraishi, gaan ze op avontuur naar Antarctica.

  In A Place Further than the Universe zijn de karakters geweldig uitgewerkt. De hele anime lang merk je een karakterontwikkeling die nog herkenbaar ook is. Verwachtingen die bijvoorbeeld niet worden behaald is een teleurstelling, maar hier komen de dames wel weer overheen. Samen met hen ga je door een avontuur heen dat niet altijd even makkelijk is.

  Dat deze anime bepaalde gevoelens over weet te brengen is prachtig, want niet iedere anime of serie slaagt hierin. Dat is dan ook wat het een van de beste anime van 2018 maakt. Voor een nieuwkomer is dat namelijk zeker een aanrader.

  Netflix

  4. Violet Evergarden

  "The Great War is over." Na jaren in het leger te hebben gezeten kan Violet eindelijk wat rust nemen. Haar gehele leven was toegewijd aan het vechten in de oorlog en nu dat het over is moet ze over haar trauma’s heen zien te komen. Als haar nieuwe baan gaat Violet mensen helpen met woorden op papier zetten als ze dat zelf niet kunnen. Hiermee hoopt ze ook haar eigen woorden te vinden.

  Violet Evergarden is een emotionele anime. Met een aantal heftige scènes dankzij de oorlog die ze heeft meegemaakt. Je merkt dat deze jongedame mentaal niet helemaal in orde is en verschillende trauma’s heeft. Door de anime heen begaat Violet een grote ontwikkeling als persoon en zie je haar langzaam veranderen in iemand met gevoel.

  Naast dit interessante karakter dat je beetje bij beetje meer in het verhaal trekt zorgen ook de mooi getekende scenes ervoor dat de anime een van de beste van 2018 is. Er zit veel schoonheid in deze getekende serie. Van landschappen tot personages.

  3. Devilman Crybaby

  Van een orgie naar een woeste aanval waar iedereen wordt vermoord (inclusief rondvliegende ledematen) en iedereen sterft? Dit is zo’n anime inderdaad. Het begint wel eerst anders, voor alles is een uitleg.

  Akira Fudo wordt door zijn beste vriend Ryo Asuka verteld dat ouderwetse demonen terug zijn gekeerd van de onderwereld naar de wereld van de mensen. Wanneer ze in een aanval terecht komen lijkt de enige manier om te overleven zelf een demoon worden. Akira wordt één met een demon en verandert hierdoor in Devilman. Zijn ziel is nog menselijk, maar de rest? Een pure demoon.

  Niks is wat het lijkt in deze anime. Zelfs niet het eerste wat je denkt bij deze serie. Je verwacht namelijk een beetje sci-fi en een prima verhaaltje, maar deze anime is niet voor niets een van de beste van 2018. Je komt er al snel achter dat deze anime niet alleen walgelijk is door de lijken en al het moorden, maar ook dankzij de seksueel getinte stukken die zich afspelen.

  Wat maakt het dan zo leuk? Ten eerste is deze anime gebaseerd op een manga die het genre op zijn kop zette. Tijdens het kijken van Devilman Crybaby twijfel je of je het écht leuk vindt vanwege de walgelijke inhoud, maar toch weet de serie je vast te houden tot het einde. Ergens blijft de anime in je achterhoofd hangen en het laat je niet los.

  Daarnaast moeten we wel toegeven dat de soundtrack van de anime prachtig is. Het is goed gekozen en past uitstekend bij de anime. En hoeveel naaktheid er ook wel niet in zit, we moeten toegeven dat het mooi getekend is en wat realistischer dan normaal.

  Hajime Isayama/Kodansha/

  2. Attack on Titan (Seizoen 3)

  De wereld wordt langzaam kapot gemaakt. Niet door mensen, maar door afgrijselijke wezens: Titans. Deze gigantische creaties verwoesten stad na stad. Niet alleen de omgevingen worden kapot gemaakt, maar ook de levens van de inwoners. Eren Yeager zijn moeder is vermoord in zo’n aanval. Dit is waar Eren besluit om al Titans op de wereld een kopje kleiner te maken en wraak te nemen.

  In het derde seizoen van Attack on Titan zijn er alleen wel weinig Titans. Dit seizoen focust zich vooral op de dood van een priester en het mysterie daaromheen. Daar is Attack On Titan goed in: plottwists en mysteries. Het verhaal was dan ook, ondanks de weinige Titans, interessant om te zien. Door de twists in het verhaal en de actie wist het derde seizoen haar kijkers vast te houden.

  Het derde seizoen van Attack On Titan verdient dan ook zeker een plekje tussen de beste anime van 2018.

  Bones Studio

  1. My Hero Academia (Seizoen 3)

  In My Hero Academia is het dezelfde wereld waarin wij leven. Tenminste, met een klein verschil. Iedereen heeft superkrachten in deze wereld. Die is dan ook gevuld met helden die vechten tegen schurken. Izuku Midoriya is geboren zonder krachten, maar zou niets liever willen dan een held zijn. De beste held ter wereld ziet zijn potentie en helpt hem. Niet veel later belandt Izuku dan ook op een school voor beginnende helden.

  In seizoen drie zijn alle helden dan ook weer terug op school voor een heel seizoen. Klas 1-A en 1-B gaan naar een gevaarlijk trainingskamp waar het moeilijk is om te overleven. In dit seizoen waren er ook een aantal nieuwe karakters te zien als Mandalay en Tiger.

  My Hero Academia scoort dan bijvoorbeeld ook goed door de karakters. Dat maakt het al een de beste anime van 2018. Neem bijvoorbeeld Izuku. Zijn intenties zijn goed en hij is geen typische sterke jongen. Daarnaast heeft hij geen krachten waardoor hij ook nog eens wat herkenbaarder wordt, aangezien wij zelf ook geen krachten hebben. Wel heeft Izuku moed en daardoor is hij een groot favoriet onder de fans.

  Het derde seizoen is om even samen te vatten het zoveelste goede aandeel in de My Hero Academia anime. het verhaal is voor de derde keer nieuw en fris en niet zoals iedere andere anime. Dit door de manier van het vertellen van het verhaal. Het zorgt dat het interessant blijft. Daarnaast zijn alle toffe karakters terug en zijn er ook een aantal nieuwe karakters die ons zeker vermaken. Deze anime heeft op Crunchyroll dan ook niet voor niets Dragon Ball Z en Attack On Titan ingehaald.

  My Hero Academia is sowieso al een van de beste anime, maar staat zeker weten op nummer één met seizoen drie tussen de beste anime van 2018.

  Beste anime 2018

  Het jaar 2018 was een jaar vol met nieuwe anime. We hebben dan ook niet alle anime in onze lijst kunnen doen. Dat kwam doordat het niet de beste waren van 2018, maar jij kunt daar een andere mening over hebben. Heb jij nog anime waarvan je bent overtuigd dat die echt in deze lijst had moeten staan? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder! Laat ons dan ook meteen weten voor welke anime in 2019 jij enthousiast bent.

  Mocht je geïnteresseerd zijn in onze andere anime gerelateerde artikelen, dan zou je ons artikel met de zes beste horror anime nog even kunnen bekijken of ons artikel met de zeven beste originele Netflix anime series even kunnen lezen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.