De beste actiegames van 2019 hakken je in de pan!

  Fans van Rambo, de Terminator en flink wat popcorn vermaak kunnen waarschijnlijk ook geen genoeg krijgen actiegames. Dit jaar had weer flink wat pareltjes voor wie graag bloedstollende actie via een controller willen ervaren. De 10 beste actiegames van 2019 zetten we hier voor je op een rijtje!

  In deze lijst met beste actiegames van 2019 zetten we de games op het rijtje die een extra grote pluim verdienen. Net als alle andere beste van 2019-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we terugkijken op wat het beste is van 2019. Onze reviews spelen hier natuurlijk ook een rol in, maar zijn niet de enige pijler waarop we deze lijst baseren.

  Metro Exodus

  We trappen deze lijst met beste actiegames af met het derde telg in de Metro-reeks, Metro Exodus. Dit nieuwste avontuur met Artyom combineert horrorsferen met keiharde actie in het post-apocalyptische Rusland. De overblijfselen van Rusland vormen een dodelijk speelveld waar jij je met gelimiteerde middelen door moet zien te banjeren.
  Dit doe je met wapens die je zelf moet maken, nekharen die recht overeind staan en je vinger op de trekker om het gevaar van alle kanten af te weren. Combineer dit met een toffe open wereld en flinke klappen om links en rechts uit te delen en je hebt een goed begin van onze lijst met beste actiegames van 2019!

  Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

  Natuurlijk kunnen we het ondergesneeuwde Switch-pareltje Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order niet vergeten wanneer we het over de beste actiegames van 2019 hebben. Deze titel bevat een vermakelijk verhaal dat constant van de speler vraagt om op knoppen te rammen. Dit doe je om toffe combinaties op te bouwen en wanneer je met vier spelers gelijktijdig speelt voel je je oppermachtig.

  Het toffe aan de titel is namelijk dat deze doet terugdenken aan beat em ups uit een andere tijd. De game is dan ook precies het vervolg dat je anno 2009 hoopte te krijgen op Ultimate Alliance 2. Deze komt dan wel tien jaar later, maar met een scala aan toffe personages uit het Marvel-universum is dit de ultieme viering van alles betreffende Marvel.

  Apex Legends

  Het jaar 2019 wordt gekenmerkt door een aantal toffe titels, waarbij Apex Legends er met kop en schouders bovenuit springt. Dit vanwege de toffe twist op het uitgemolken Battle Royale-genre. Respawn Entertainment, de makers van de game, kist voor een aantal helden waaruit je kunt kiezen en teams van drie om in te strijden.

  Daarbij heeft ieder personage unieke krachten en is het ping-systeem een fantastische toevoeging aan het genre. Combineer dit ook nog eens met fantastische gunplay en je hebt een pareltje binnen de beste actiegames van 2019 gevonden op deze lijst. De titel zou je misschien hoger verwachten en dat staat ie dan ook in onze lijst met beste FPS games van het jaar.

  Gears 5

  Een van de tofste games die Microsoft de laatste jaren heeft uitgebracht heeft ook een plekje in onze lijst met beste actiegames van 2019 verdiend. Natuurlijk hebben we het over Gears 5, de door The Coalition ontwikkelde titel, die eerder dit jaar in september verscheen. Dit keer gaan we op pad met Kait Diaz die op onderzoek uitgaat om haar familiegeheimen te achterhalen.

  Wat volgt is een sterk verhaal dat niet bang is om harde beslissingen aan de speler over te laten die een blijvende impact zullen achterlaten op de serie. Tel daarbij op ook nog eens een toffe (semi-)open wereld en prachtige graphics en je komt al snel uit bij een van de toppers van 2019. Al helemaal als het aankomt op actiespektakel dat de boventoon voert.

  Call of Duty: Modern Warfare

  Na wikken en wegen heeft Infinity Ward met Call of Duty Modern Warfare laten zien dat de befaamde studio nog niet vergeten is hoe ze een toptitel moeten maken. De studio keert terug naar de meest geliefde serie binnen het Call of Duty-vaandel voor een tof nieuw verhaal met Captain Price. Dit zit natuurlijk vol met blockbuster-geweld, maar ook een nieuwe aanpak.

  De focus wordt gelegd op de speler die leven en dood in handen heeft in de meest bloedstollende situaties. Hierdoor zit je al snel met zweethandjes op de bank. Dat geldt overigens ook voor de multiplayer en Spec Ops modi waarin de gunplay weer als vanouds heerlijk voelt. Het is dan ook zeker een van de beste actiegames van 2019.

  Judgment

  Een andere titel die dit jaar actie goed aan liet voelen was Judgment. De game kwam misschien wat ongelukkig uit rondom E3 2019 en kreeg daardoor wat minder spotlicht dan verdiend, maar dat is geen reden om de game links te laten liggen. Judgment speelt namelijk als een heerlijke actie beat em up, waarbij je speelt als Yagami, een privédetective die een brute seriemoordenaar op het spoor is.

  Dit zorgt al snel voor een bloedstollend mysterie dat jij als speler koste wat kost wil ontrafelen. Tel daarbij de ninjakunsten van Yagami op waarmee hij iedereen kort en klein slaat en je hebt een toffe actiegame om van te genieten.

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  2019 lijkt een topjaar te zijn voor zowel Respawn Entertainment als Star Wars. De studio achter Titanfall en Apex Legends bracht dit jaar namelijk Star Wars Jedi: Fallen Order uit. De titel werd met veel lof ontvangen door de toffe mix van Souls-like gameplay en een sterk verhaal dat constant beter wordt.

  De gameplay is meedogenloos, precies en heerlijk zodra je deze onder de knie hebt, wat constant voor zweethanden tijdens het spelen zorgt. Als Jedi padawan Cal Castis ben je op de vlucht van de Empire en moet je het dodelijke universum overleven. Laat je leiden door de Force en misschien kun je jezelf binnenkort een ware Jedi noemen.

  Astral Chain

  De Switch kent niet een, maar twee titels die dit jaar in het actiegenre uit wisten te blinken. Naast Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order heeft ook Astral Chain geknokt voor een plekje in deze lijst. Die heeft de titel van PlatinumGames dan ook dik verdiend, want dit bijzondere actie-avontuur wist hoge ogen te scoren dankzij de toffe gameplay.

  Die bestaat namelijk uit een bijzondere vechtwijze waarbij je zowel vanaf een afstand als dichtbij rake klappen moet uitdelen. Door hierbij flink wat combinaties te maken speelt de game alleen maar beter en de stijlvolle actie is dan ook puur genieten. Astral Chain is dan ook zeker het spelen waard als je een adrenaline junkie bent.

  Sekiro: Shadows Die Twice

  Natuurlijk kunnen we de door The Game Awards uitgeroepen Game of the Year, Sekiro: Shadows Die Twice niet vergeten. De game is een prachtvoorbeeld van hoe je actiegames in elkaar zet met precieze hitboxen, spanning waardoor je op het puntje van je stoel zit en een heerlijke Japanse stijl.

  De titel is ontwikkeld door FromSoftware, de grootmeester studio als het aankomt op moeilijke actiegames. Sekiro is dan ook niet voor iedereen weggelegd en vereist veel geduld van haar spelers. Vechten lijkt haast een soort dans waarbij ontwijken en blokkeren van aanvallen centraal staat en je moet afwachten tot het perfecte gaatje om aan te vallen. Het is dan ook een actiespektakel dat je in 2019 niet mag missen.

  Capcom/Microsoft

  Devil May Cry V

  We kunnen natuurlijk niet om de beste actiegame van 2019 heen en die kwam dit jaar al vroeg in het jaar. We hebben het natuurlijk over Devil May Cry V, de nieuwste titel met Dante en Nero in de hoofdrol. Deze stijlvolle third-person actiegame geeft je de complete controle over drie compleet verschillende personages waardoor je constant op verschillende manieren toffe actie ervaart.

  Hak demonen in mootjes met Dante, vecht vanaf een afstandje met V of combineer beide door met Nero de onderwereld in elkaar te meppen. Nog nooit voelde het vechten zo vloeiend, snel en precies en dat terwijl de game ook erg toegankelijk is voor nieuwkomers. Die kunnen net zo goed van het toffe verhaal en nog mooier in elkaar gezette wereld van het vijfde telg genieten als oude rotten. Combineer dit allemaal bij elkaar en je hebt de beste actiegame van 2019 gevonden!

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 12.00 en 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht.

  Metro Exodus

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.