Beste Actie-RPG games van FromSoftware - Alle Soulsborne titels op een rij

Article
zondag, 17 maart 2019 om 11:00
de beste actie rpg games van fromsoftware alle soulsborne titels op een rij 148193
Op 22 maart 2019 komt Sekiro: Shadows Die Twice uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De ontwikkelaar FromSoftware staat bekend om zijn onvergeeflijke games, waar je zomaar woede-aanvallen en een depressie van zult krijgen. Lees hier de beste actie-RPG games van FromSoftware op een rij (Sekiro: Shadows Die Twice niet inbegrepen).

5. Dark Souls 2

Elke Dark Souls-game zorgt voor veel uitdaging en actie. Genadeloze vijanden zijn er genoeg om je het leven zuur te maken. Dark Souls 2 is geen uitzondering, en ook zeker geen slechte game, alleen staat deze wel op nummer vijf van beste actie-RPG games van FromSoftware. Discussiëren over de slechtste Dark Souls-game is hetzelfde als bepalen wat de minst lekkere hap is in een heerlijke hamburger, Er zijn geen slechte happen alleen hier en daar een net iets meer lekkere.
Dark Souls 2 is natuurlijk ook heel moeilijk, maar deze titel geeft toch een minder grote uitdaging dan andere delen. De constante drang om een eindbaas te moeten verslaan is het minst te voelen bij Dark Souls 2. Om over de eindbazen in Dark Souls 2 te beginnen, deze waren het minst angstaanjagend en moeilijk van de gehele serie. Dark Souls 2 staat dan ook om nummer vijf van beste actie-RPG games van FromSoftware.
148194

4. Demon Souls

De game waar alles mee begon. Demon Souls staat bij ons op nummer vier van beste actie-RPG games van FromSoftware. Naast de meest slechte framerate die je maar kunt vinden is dit toch de eerste in het rijtje Soulsborne games. De eerste keer tegenover een afschuwelijk moeilijke baas staan en keer op keer doodgaan, dat geeft Demon Souls zijn charme. Een echte ruwe diamant kun je wel zeggen.
Vanuit je thuisbasis kies je uit één van de zes levels, waar je doorheen speelt en uiteindelijk de eindbaas tegenkomt. Versla je deze? Dan ga je verder naar het tweede deel van het level. Demon Souls gaf ons als eerste het gevoel van, wil je door blijven spelen? Speel dan beter.
148195

3. Dark Souls

Het eerste echte Dark Souls-deel na Demon Souls gaf ons als eerste een persoonlijk verhaal om te spelen. Waar je in Demon Souls bepaalde levels koos en die lineair uitspeelde, speelde je in Dark Souls voor de eerste keer in een vrije open wereld, waar je zelf kon kiezen om ergens heen te gaan of niet. Dark Souls staat dan ook op nummer drie van beste actie-RPG games van FromSoftware.
Tijdens het spelen van de steeds moeilijker wordende omgevingen kreeg je een echt idee van wat je moest doen om je voor te bereiden op de volgende baas en waar je moest trainen om je level omhoog te halen. Dark Souls is dan ook een genot om te spelen, tot een bepaalde hoogte. Na een aantal uren te zwoegen en te zweten tegen onuitstaanbare eindbazen gaat het plezier er wel vanaf. De omgevingen worden minder memorabel en de eindbazen zijn steeds minder geweldig.
148196

2. Dark Souls 3

Op nummer twee van onze beste actie-RPG games van FromSoftware staat Dark Souls 3. Alles wat Dark Souls is en doet, doet Dark Souls 3 beter. Geweldige levels, wapens, uitrusting en eindbazen zorgen ervoor dat Dark Souls 3 een geweldige game is, waar je ook echt moeite in wilt steken. De werelden in Dark Souls 3 zijn prachtig en er is enorm veel om te ontdekken. Fijn is ook om te zien dat de bazen ook echt bij hun omgeving passen, Zo is er een natuurlijk in een zombie-stad een enorme ondode boom te vinden.
Een kritiekpunt op Dark Souls 3 is wel dat er gewoonweg teveel ‘gewone’ vijanden waren. Gewoon een man met een zwaard, of gewoon een of andere gast in coole uitrusting met twee zwaarden. Dark Souls 3 is een geweldige FromSoftware game, maar moet de eerste plek toch afstaan aan een andere titel.
148197

1. Bloodborne

Op nummer één van beste actie-RPG games van FromSoftware staat Bloodborne. Laten we ook gelijk de slechte dingen aan het licht brengen, maar gelukkig zijn dit er niet zoveel. De laadschermen zijn redelijk lang en je moet eerst naar je thuisbasis reizen om naar een ander level te reizen. Hier blijft het ook bij wat betreft slechte dingen, want Bloodborne is fantastisch.
Misschien wel één van de meest verfrissende dingen in een Soulsborne game is het hebben van geen schild. In de eerste tutorial van Dark Souls pak je een schild op en wordt er verteld dat je aanvallen kunt blokkeren. In Bloodborne is er welgeteld één schild, dat je eigenlijk vertelt dat schilden dom zijn en dat alles gaat om een goede aanval. Bloodborne doet het ook het beste op gebied van wapens.
Zelfs het zwaard of de zaag waarmee je de game begint is net zo goed als je verder in het verhaal bent. Zo zijn er ook niet enorm veel wapens om uit te kiezen, maar dat is niet eens nodig. Bloodborne heeft ook het beste verhaal van de Soulsborne serie. De horror setting van Bloodborne is fenomenaal en geeft onderdak aan een groot aantal verschrikkelijk enge wezens.

Beste actie-RPG games van FromSoftware

Nu Sekiro: Shadows Die Twice nog niet is uitgekomen kunnen we deze natuurlijk niet meenemen in onze lijst. Wel weten we dat de vijanden net zo meedogenloos zullen zijn als in andere Soulsborne titels.
Sekiro: Shadows Die Twice komt 22 maart naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws