10 beste acteerprestaties op Netflix - Ook de wat minder bekende!

  Netflix staat vol toffe acteerprestaties. Maar Netflix is zo breed dat je het gros van de prestaties over het hoofd zult zien. Wij helpen je een handje met dit lijstje beste acteerprestaties op Netflix. Zo hoef je ze niet te missen.

  Er moet worden opgemerkt dat deze lijst niet is geordend op welke spelers de beste prestaties hebben neergezet. De namen op deze lijst zijn stuk voor stuk toppertjes.

  Claire Danes start lijst beste acteerprestaties op Netflix

  Claire Danes heeft een hoop ervaring als het gaat om acteren op de televisie. Al in de jaren ‘90 was ze te zien in verschillende rollen. Ze speelde onder andere in Romeo + Juliet uit 1996 en My So-Called Life uit 1995. In 2011 begon ze aan Homeland.

  Vandaag de dag heeft ze voornamelijk een plek in deze lijst veroverd om haar acteerprestaties in Homeland. Van deze serie zijn ondertussen al 6 seizoenen op Netflix verschenen, dus er valt voldoende van haar acteerwerk te zien. Danes speelt in deze serie één van de hoofdrollen, samen met acteurs als Mandy Patinkin en Damian Lewis.

  Claire Danes is meerdere keren in de prijzen gevallen voor haar acteerprestaties. Zo won ze in haar carrière drie Golden Globes. Ze viel in de prijzen voor Homeland (2011), Temple Grandin (2010) en My So-Called Life (1994).

  Domenic West

  Domenic West heeft al in een hoop series mogen schitteren. Hij speelde dan ook in verschillende series die ondertussen ook op Netflix staan. Het is dan ook niet gek dat hij na het spelen in The Affair en The Wire, in de smaak is gevallen.

  Hij verdient deze plek voornamelijk voor zijn beste acteerprestaties op Netflix door de serie The Affair. In deze serie vertolkt hij de rol van Noah Solloway. Hierin speelt hij een schrijver die een verhouding aangaat met een serveerster. Sinds 2014 speelt hij al in verschillende seizoenen van deze serie.

  Hij mag ook wel gecomplimenteerd worden om zijn acteerprestaties in The Wire, want ook deze worden erg goed ontvangen. Daarentegen is The Wire natuurlijk geen Netflix serie, omdat deze op HBO is verschenen.

  West is heel vaak voor awards genomineerd: zo maakte hij voor The Affair (2014) en The Hour (2011) kans op een Golden Globe. Alhoewel hij veel genomineerd is won hij weinig. Wel heeft hij in 2012 een BAFTA Award voor beste hoofdacteur in de wacht gesleept. Ook won hij kleinere prijzen zoals de RTS Television Award.

  Carrie Coon

  Carrie Coon speelt ook al jaren in films en series. De meest recente film waarin ze verscheen is nog wel The Post van Steven Spielberg. Maar ze heeft ook acteerprestaties neergezet op Netflix. Zo kun je haar zien in Fargo.

  Coon heeft haar plek in dit lijstje beste acteerprestaties op Netflix weten te bereiken door haar acteerwerk in The Fargo. In deze serie had ze geen grote rol, maar toch viel haar naam op de redactie omdat ze zeker een indrukwekkende acteerprestatie achterliet. Ze speelde in 10 episodes van de serie en pronkte voornamelijk in seizoen 3.

  Carrie Coon is ook verschillende keren voor prijzen genomineerd. Zo werd ze voor de Primetime Emmy Awards genomineerd met Fargo. Met Gone GIrl is ze ook voor verschillende Awards genomineerd, waaronder de Awards Circuit Community Award. Carrie Coon is daarentegen nooit voor grotere prijzen zoals de Golden Globe of Bafta genomineerd.

  Elisabeth Moss

  Elisabeth Moss is echt een veelvuldig prijswinnares die ook schittert op Netflix. Ze heeft in deze lijst voornamelijk een plekje veroverd door haar rol in Top of The Lake. Hierin vertolkt ze de rol van Robin Griffin. Deze politievrouw start een onderzoek nadat een jong meisje opeens zwanger is geraakt en verdwenen is. De grote vraag is: wat is er aan de hand en van wie is ze überhaupt zwanger?

  Moss heeft al een flinke lijst aan producties op haar naam staan. Als we alle titels op zouden moeten noemen, dan zijn we wel eventjes zoet. Als er enkele titels zouden worden genoemd die er tussenuit springen dan kom je uit op onder andere een bijrol in The Simpsons of bekendere rollen in Hulu serie The Handmaids Tale en de film The One I Love, welke ook te zien is op Netflix.

  Verder viel de actrice redelijk vaak in de prijzen voor haar acteerwerk: 23 keer maar liefst, terwijl ze voor ruim 53 prijzen ook nog werd genomineerd. Zo nam ze voor The Handmaid’s Tale een Golden Globe in ontvangst. Ook heeft ze een Golden Globe in ontvangst mogen nemen voor Top of the Lake en Mad Men.

  Tom Cavanagh

  Na allemaal vrouwen te hebben gehad, is het nu eens tijd voor een man op deze lijst. De volgende acteur op de lijst met meest beste acteerprestaties op Netflix, is weggelegd voor Tom Cavanagh. Hij speelt in verschillende series, waaronder The Flash.

  Tom Cavanagh wordt voornamelijk geroemd om zijn prestaties in The Flash. Omdat de serie rondom deze supersnelle superheld zich telkens in een ander universum afspeelt, zet hij ook elke keer hetzelfde personage neer, maar dan met een compleet andere persoonlijkheid. Cavanagh laat hierin een grote diversiteit aan rolinlevingen zien.

  Cavanagh is vier keer in de prijzen gevallen en is tien keer genomineerd. Zo won hij een Family Television Award en Gold Derby Award. Hij is in 2002 voor een Golden Globe genomineerd voor de film Ed, maar heeft de prijs uiteindelijk niet ontvangen.

  Jamie Dornan

  De één vindt hem tof, de ander vindt hem echt afschuwelijk. Jamie Dornan heeft al een hoop bekende rollen op zijn naam staan. Hij is buiten Netflix om, misschien wel het meest bekend om zijn rol in de softporn-film Fifty Shades of Grey. Zo vertolkte hij hierin Christian Grey, een rol die erg in de smaak is gevallen bij vrouwen.

  Hij heeft daarentegen ook andere, misschien wel interessante, prestaties neer weten te zetten. Na zijn prestaties in The Fall, mag Jamie Dornan niet ontbreken aan deze lijst met beste acteerprestaties op Netflix. In de serie speelt hij hoofdrolspeler Paul Spector. Hij speelt samen met acteurs als Gillan Anderson en John Lynch.

  Jamie Dornan werd om zijn rol in The Fall beloond met een Broadcasting Press Guild Award. Ook won hij de IMDb Award in 2014. Hij is heel vaak voor zijn rol in The Fall genomineerd, onder andere voor de BAFTA Awards. Desalniettemin was er kritiek op zijn vertolking van Christian Grey: hij werd bij de Razzie Awards genomineerd voor slechtse acteur.

  Robin Taylor

  Waarschijnlijk komt deze naam je niet bekend voor, maar als we de rol benoemen die hij in een bekende Netflix serie speelt, dan gaat er waarschijnlijk direct een lichtje bij je branden. Hij speelt namelijk The Pinguin. En dan niet die gast die in de ouderwetse films op een rubbereendje aan komt drijven, maar die enge gast uit Netflix haar serie Gotham.

  Deze man weet zijn rol geweldig angstaanjagend neer te zetten. Alhoewel het niks is vergeleken met een goede horrorserie, weet de Gotham-schurk je toch even te laten baden in het angstzweet. Zo zouden sommige mensen zelfs bang hem zijn als hij niet langer zijn rol speelt maar gewoon zichzelf is. Alhoewel dat laatste niet nodig lijkt te zijn, weet The Pinguin wel de Gotham serie naar een beangstigend goed level te tillen.

  Chris Conner

  De volgende op de lijst met beste acteerprestaties op Netflix is niemand minder dan Chris Conner. Hij speelt een rol in Altered Carbon, een serie die zeker door ons wordt aanraden.

  Chris Conner heeft zijn plek in deze lijst voornamelijk veroverd door zijn rol in Altered Carbon. In de serie speelt hij Poe, een loyale AI met het uiterlijk van Edgar Allen Poe. Chris Conner speelt dus geen echt mens, maar een stukje software. Dat is toch wel een interessante rol om eens te spelen, is het niet?

  Naast deze AI heeft Chris Conner in verschillende andere TV Series gespeeld. Zo had hij een klein rolletje in The Spongebob Movie: Sponge Out of Water als de stem van Frank, speelde hij in The Mentalist en Colony. Hij is daarentegen toch wel het meest bekend door zijn rol in de toch wat bekendere Netflix serie Altered Carbon.

  Lindsey Morgan

  Lindsey Morgan heeft best wat acteerwerk op haar naam staan, maar valt vaak niet erg op. Op Netflix doet ze dat daarentegen dan wel. Door haar beste acteerprestaties op Netflix, begint ze dan ook wat naam te maken.

  We sluiten deze lijst met beste acteerprestaties op Netflix af met Lindsey Morgan. Zij heeft verschillende series en films. Ze staat nog wel het meest bekend om haar rol in The 100. Mag het nu net haar rol als Raven Reyes zijn, die haar deze plek in de lijst met acteerprestaties op Netflix te doen belanden.

  Eerder had Linsey Morgan al een rolletje in General Hospital, waarvoor ze een Daytime Emmy Award-nominatie ontving. Deze film viel heeft in het totaal ook maar liefst 274 verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Golden Globe. Behalve deze nominatie heeft Lindsey Morgan geen andere nominaties in de wacht gesleept.

  Gaten Matarazzo

  We sluiten deze lijst met beste acteerprestaties op Netflix in stijl af.

  Veel Netflix-kijkers hebben de serie Stranger Things wel gezien. In de serie wordt zeker goed geacteerd, zeker door de jeugd. Het is daarentegen opvallend dat voornamelijk de hoofdrolspelers Millie Bobby Brown en Mike Wheeler meestal de roem en faam krijgen. In deze special beste acteerprestaties op Netflix, willen we daarom ook wat aandacht willen schenken aan Gaten Matarazzo, een acteur die het ook erg tof doet!

  Hij vertolkt de rol van Dustin Henderson en is één van de nerderig spelers die zich samen met Finn met enige regelmatig in de kelder opsluiten om Dungeon and Dragons te spelen. Zijn rol in de serie is best belangrijk, zeker omdat hij een goede humoristische laag weet aan te brengen. Zeker in het tweede seizoen, waarin zijn rol wat groter is.

  Matarazzo is nog vrij jong, maar heeft al wel een klein curriculem vitae opgebouwd met de Screen Actors Guild Award prijs die hij in 2017 in de wacht sleepte. In 2018 werd hij wederom nog een keer voor diezelfde prijs genomineerd, maar won hij hem niet.

  Wat zijn volgens jou nu echt beste acteerprestaties op Netflix?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.