Beste Xbox One graphics - De mooiste Xbone titels

  Graphics junkies opgelet! De Xbox One heeft een aantal prachtige games in petto, waar je net zo graag naar kijkt als dat je er mee speelt. Deze lijst is daarom opgedragen aan de games met de beste Xbox One graphics. Deze games zet je aan als je ècht indruk wil maken!

  Let op: omdat iets als de beste Xbox One Graphics subjectief is, staan de games in deze lijst op willekeurige volgorde.

  Sea of Thieves

  Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen heeft wel eens gefantaseerd over piraatje spelen. De open zeeën verkennen, schatten opgraven en andere zeevaarders het leven zuur maken. Ontwikkelaar Rare nam het op zich om deze fantasie een waarheid te maken met Sea of Thieves. Hoewel de meningen verdeeld zijn of Rare erin is geslaagd de perfecte piratenfantasie te creëren, is het haar in ieder geval wel gelukt om misschien wel de mooiste ogende piratengame ooit te maken.

  Of je nou in complete duisternis over zee vaart met alleen het kaarslicht om je te leiden, of de opkomende zon tegemoet gaat, Sea of Thieves weet het piratenleven op een indrukwekkende manier neer te zetten. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop Rare de zee in de game vorm gegeven heeft. Zo bewegen de golven realistisch en weerkaatst de zon prachtig vanaf het water.

  We kunnen met zekerheid zeggen dat dit waarschijnlijk het mooiste water ooit in een game is. Een plek op deze lijst met beste Xbox One graphics is dan ook meer dan verdiend. Petje (of piratenhoedje) af voor Rare!

  Cuphead

  De meeste games op deze lijst met beste Xbox One graphics zijn indrukwekkend omdat ze iets bijzonders doen op het gebied van driedimensionale graphics. Cuphead gooit het alleen over een compleet andere boeg. Maker Studio MDHR heeft voor deze game gekozen voor een unieke grafische stijl die wij nog nooit gezien hadden. De graphics van de game zijn namelijk gebaseerd op cartoons uit de jaren 30 en 40, op een bijna perfecte manier.

  Van de handgeschilderde achtergronden tot de vrolijk stuiterende vijanden, Cuphead heeft een soort charme die geen enkele andere game kan evenaren. Het is letterlijk alsof een oude cartoon tot leven is gekomen en jij bestuurt één van de personages!

  Mede door deze unieke grafische stijl werd de game na release overladen met awards. Zo sleepte Cuphead een Best Visual Design Golden Joystick Award, Excellence in Art SXSX Gaming Award, Outstanding Achievement in Art Direction DICE Award binnen en nog veel meer. Wij konden in ieder geval geen genoeg krijgen van de graphics en Cuphead. Wat voor creativiteit gaat Studio MDHR ons in de toekomst brengen?

  Forza Motorsport 7

  Games draaien natuurlijk altijd voornamelijk om de gameplay, maar als er één genre is waar de graphics even belangrijk zijn is het wel dat van race games. Want zeg nou zelf: als een ontwikkelaar wekenlang zwoegt om een Ferrari of Lamborghini één op één na te maken, dan wil je ook dat die bolides er op hun best uitzien. Gelukkig zit je dan goed met Forza Motorsport 7.

  Ontwikkelaar Turn 10 maakt gebruik van een eigen engine genaamd ForzaTech met indrukwekkende resultaten. Het belangrijkste woord hier is realisme. Bij een zonnige, onbewolkte lucht glimmen de auto’s in het zonlicht en worden schaduwen op de baan geworpen, terwijl bij regen de lichten in plassen gereflecteerd worden en regendruppels individueel van de voorruit glijden.

  Er zijn natuurlijk andere kandidaten die erg in de buurt komen van Forza Motorsport 7 zoals Project Cars 2 en Forza Horizon 3. Toch haalt Forza 7 het meeste uit de Xbox One, al helemaal als we de Xbox One X meetellen.

  Rise of the Tomb Raider

  De avonturen van Lara Croft kregen al een flinke visuele boost in 2013, toen de wat onrealistische oude Lara werd ingewisseld voor een nieuwe jonge Croft. Met het vervolg Rise of the Tomb Raider doet ontwikkelaar Crystal Dynamics hier een schepje bovenop en zorgde zij voor een prima vervolg.

  De nieuwe Tomb Raider games staan er om bekend dat ze Lara door een ware hel laten gaan, wat in Rise of the Tomb Raider ook visueel weer bewezen wordt. Lara loopt door een bevroren Siberië, verkent grotten met alleen een lampje als lichtbron en er wordt ook een stad van een verloren beschaving verkend. Alles ziet er uit om door een ringetje te halen. Vooral de zorgvuldig gekozen lichtval zorgt er voor dat je vaak oog in oog komt te staan met schitterende uitzichten.

  Battlefield 1

  Hoewel de Eerste Wereldoorlog één van de meest verschrikkelijke oorlogen in de geschiedenis van de mensheid was, weet ontwikkelaar DICE wel raad met dit deprimerende onderwerp. In 2016 wist zij de grote oorlog goed te vertalen naar een vermakelijke shooter met een hele grote schaal. Met een stel vrienden in een tank of vliegtuig oorlogje spelen was nog nooit zo leuk.

  Met de gameplay zat het dus wel snor, maar gelukkig wist DICE de game ook op grafisch gebied geweldig te maken. De verschillende maps in de game hebben allemaal hun eigen identiteit en spelen zich ook af op verschillende tijden van de dag, wat resulteert in een atmosferische ervaring. Explosies komen van alle kanten, puin stort naar beneden en overal is rook.

  Halo 5: Guardians

  Sinds Bungie het Halo-stokje heeft overgedragen aan 343 Industries heeft de serie op grafisch gebied niet stilgezeten. De Halo serie heeft al vanaf het begin een typische art direction gehad en 343 wist deze lijn mooi voort te zetten. Het nieuwste avontuur van Master Chief is namelijk een game die zijn plek op deze lijst met beste Xbox One graphics meer dan verdient.

  Naast het feit dat de game draait met een soepele 60 frames per seconde, geeft Halo 5 ons ook een aantal visuele hoogtepunten. Van de exotische buitenaardse wapens vol met neonverlichting tot de gigantische omgevingen en bizarre architectuur. Ook met wapens zoals de Blaze of Glory shotgun zorg je ervoor dat vijanden desintegreren met een spectaculaire lichtshow.

  Uiteindelijk is Halo 5 een game waarin je veel schiet, dus 343 heeft er voor gezorgd dat dit er zo gaaf mogelijk uit ziet. Vooral met de uitgebreide kracht van de Xbox One X is Halo 5 op grafisch gebied een pareltje.

  Ryse: Son of Rome

  Van alles games op deze lijst met beste Xbox One Graphics was Ryse: Son of Rome er als allereerste bij. Deze door Crytek ontwikkelde game verscheen in 2013 namelijk als launchtitel op de Xbox One en zorgde ervoor dat zogenoemde early adopters geen spijt kregen van hun aankoop. Op grafisch gebied tenminste. Ryse was op het gebied van gameplay niet geheel indrukwekkend, maar bij release op visueel gebied ongeëvenaard.

  Zelfs vijf jaar later zijn er weinig games op de Xbox One die de filmische presentatie van Ryse: Son of Rome weten te evenaren. De indrukwekkende grote omgevingen in de game, gigantische slagvelden waar overal wat gebeurt en het meest realistische vuur dat we ooit gezien hebben. Ja, in Ryse krijg je het gevoel dat je echt in het oude Rome rondloopt.

  Er mogen dan wel meerdere wegen naar Rome zijn, Ryse laat zien dat er maar één manier is om de oude samenleving echt tot leven te laten komen.

  Quantum Break

  Wanneer een game gepaard gaat met een geïntegreerde serie met ‘echte’ mensen, moet je game er wel goed genoeg uit zien. Goed nieuws voor Remedy Entertainment, want met Quantum Break was zij hier met vlag en wimpel voor geslaagd. In de game bestuur je Jack Joyce die na een mislukt experiment beschikt over allerlei met tijd-gerelateerde krachten.

  Laat dat nou ook precies zijn waarom deze game een plek verdient op de lijst met beste Xbox One graphics. Net als veel andere games op de lijst ziet de game er algeheel fantastisch uit, met realistische omgevingen en geweldig gebruik van atmosferisch licht. In dit geval zijn het de tijdkrachten van Jack Joyce die er voor zorgen dat de game er ontzettend gaaf uit ziet.

  Neem bijvoorbeeld één van de krachten, waarin je een bubbel rond een vijand maakt die de tijd stop zet. Als je deze bubbel beschiet met kogels gaat de bubbel daarna weg, bam! Het effect is uniek en heel bevredigend. Ook andere op tijd-gebaseerde krachten die het beeld doen breken als glas maken Quantum Break één van de mooiste Xbox One games.

  Gears of War 4

  De Unreal Engine brengt al jaren het beste naar boven als het gaat om graphics. Niet gek dat Gears of War 4, draaiend op de Unreal Engine 4, iedereen wist te verbazen met de geweldige graphics op de Xbox One. De game volgt JD Fenix (zoon van GoW veteraan Marcus Fenix) die 25 jaar na de gebeurtenissen in Gears of War 3 tegenover een nieuwe dreiging komt te staan.

  Gears of War 4 biedt een heerlijk atmosferische ervaring die laat zien waar de Xbox One tot in staat is. De game speelt zich namelijk vooral ‘s avonds of in donkere gebieden af en de game maakt hier dan ook uitstekend gebruik van. De flitsen van vuurwapens en de kleur van explosies steekt perfect af tegen de donkere achtergronden en er wordt liberaal gebruikgemaakt van rook om alles een heerlijke sfeer te geven.

  Ook wanneer de nacht wordt ingewisseld voor de dag is er niets te klagen. Gears of War 4 ziet er simpelweg fantastisch uit en daarom staat de game ook op deze lijst van beste Xbox One graphics.

  Assassin’s Creed Origins

  Wat Ryse: Son of Rome deed voor het oude Rome, doet Assassin’s Creed Origins voor het oude Egypte. De game was de eerste Assassin’s Creed game die verscheen na een tweejarige pauze die werd ingelast na het minder goed ontvangen Assassin’s Creed Syndicate. In dit deel bestuur je de Egyptische assassijn Bayek die zich middenin een turbulente tijd bevindt. Het land van de farao Ptolemy XIII is onder aanval door de troepen van Cleopatra en die van Julius Caesar.

  Genoeg te beleven in het oude Egypte dus, maar gelukkig weet de game een plek te bemachtigen op deze lijst met beste Xbox One graphics. De woestijn zag er nog nooit zo goed uit en de groene palmbomen in de omgeving steken perfect af tegen de zanderige ondergrond. Wanneer er dan water verschijnt, is het plaatje compleet.

  Beste Xbox One graphics, welke game vind jij het mooist?

  Er zijn natuurlijk nog genoeg andere games op de Xbox One die er prachtig uit zien. Denk aan Star Wars Battlefront II, Ori and the Blind Forest of Hellblade: Senua’s Sacrifice. Genoeg keuze dus. Wij zijn benieuwd wat jullie de beste Xbox One graphics vinden, laat het gerust weten in een reactie.

  Ryse: Son of Rome

  Verkijgbaar vanaf 22 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.