Dit zijn de beste 80's series op Netflix

  Het lijkt erop dat de 80´s tegenwoordig steeds terugkomen. Veel kledingstijlen en muziek is weer helemaal in. Ook veel films en series die zich in de jaren 80 afspelen of een 80´s vibe hebben zijn erg populair. Dit zijn 7 series die op Netflix staan.

  Netflix

  Stranger Things

  Stranger Things is één van de meest populaire series die op Netflix staat. Het verhaal speelt zich af in 1983. 4 Jongens, Mike, Lucas, Dustin en Will wonen in het stadje Hawkins. Als Will vermist wordt vinden de jongens een meisje met speciale krachten, Eleven. Samen proberen ze Will terug te vinden die gevangen zit in de upside down door de Mind Flayer.

  Netflix

  GLOW

  De serie Glow speelt zich af in 1985. Ruth Wilder is een actrice in Los Angeles die geen werk kan vinden. Ze wordt niet serieus genomen en alle mannen kapen alle rollen die zij wil weg. Maar dat weerhoudt haar er niet van om haar droom te volgen. Samen met vele andere vrouwen met dezelfde dromen en passies doet ze auditie voor GLOW, Gorgeous Ladies of Wrestling. De trainingen voor GLOW worden begeleid door Sam Sylvia. Alleen kan Ruth het niet helemaal vinden met Sam. Sam is meer gefocust op de beste vriendin van Ruth, Debbie Eagan.

  FX Networks

  Pose

  In de jaren 80 was New York niet echt de meest ideale plek om openlijk LGBT+ te zijn. Toen destijds was er een aidsepidemie en werd de ziekte als een straf van god beschouwt. Alle LGBT+ mensen die niet worden geaccepteerd door hun omgeving komen bij elkaar om hunzelf te zijn. Samen doen ze dragraces, catwalk wedstrijden en danswedstrijden. De serie Pose was de eerste serie met de grootste trans cast.

  Netflix

  Sex Education

  Otis is de zoon van een sekstherapeut. Zelf heeft hij geen ervaring, maar hij weet wel studenten te helpen met hun seksuele problemen. Samen met Maeve begint hij een sekstherapiepraktijk op school. Ondanks dat het verhaal zich in de moderne tijd afspeelt, heeft de serie een jaren 80 tintje. Dat kun je vooral merken aan de kleding en aan het interieur.

  Netflix

  Narcos Mexico

  In de jaren 80 is er in Mexico een drugsoorlog gaande. In het eerste seizoen zien we het verhaal Félix Gallardo. Narcos Mexico is de vervolgserie op Narcos, waar we het verhaal zien van Pablo Escobar, één van de grootste drugsbarons van de geschiedenis. In Narcos Mexico zien we de opkomst van het Guadalajarakartel dat zich afspeelt in 1980. Félix Gallardo is de leider van deze kartel. Agent Kiki Camarena gaat achter deze zaak van het Guadalajarakartel aan.

  Netflix

  I Am Not Okay With This

  In deze serie zien we de 17 jarige Sydney, het buitenbeentje van de klas en heeft een niet al te beste relatie met haar moeder. Ook heeft ze woedeaanvallen die ze niet goed onder controle krijgt. Als het op een dag zo erg wordt gebruikt ze uit extreme emotie vreemde krachten. De enige die van haar krachten af weet is Stanley Barber, Syd´s buurjongen en vriend. De serie heeft een jaren 80 tintje en het is nog niet zeker of er een tweede seizoen van wordt gemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.