De beste 1 april grappen - een overzicht

Article
vrijdag, 01 april 2016 om 19:04
xgn google image
Het is vandaag 1 april 2016 en dat betekent dat alle grote bedrijven weer hun lolbroeken aan hebben getrokken. Variërend van grappige berichten tot zogenaamde producten die ontwikkeld zouden worden door het bedrijf. Er waren weer een heleboel leuke 1 april grappen en daarom zetten wij de beste 1 april grappen, net als vorig jaar, even op een rijtje.

XGN - GTA 6 op E3

Het is 1 april dus ook wij van XGN zouden meedoen aan de grappen. We kwamen met het nieuwsbericht waarin we vertelden over een eventuele komst van Rockstar North naar E3. Het nieuwsbericht was gebaseerd op eerdere geruchten over dit onderwerp.
Hoewel een aankondiging van GTA 6 niet in de lijn der verwachting en mensen daarom snel door de grap heen prikken, leek het ons toch leuk om Kimmy Jemkes, de zogenaamde Rockstar developer, met zijn LinkedIn profiel aan u voor te leggen.

SnoopaVision voor YouTube

Speciaal voor 1 april 2016, Fools Day, heeft YouTube in samenwerking met Snoop Dogg een filmpje opgenomen. Hierin vertellen medewerkers dat ze voor YouTube een nieuwe functie hebben ontwikkeld voor het bekijken van online content. De SnoopaVision zoals de functie heeft, laat de kijkers “samen met” Snoop Dogg naar welke filmpje dan ook kijken.
De clip waarin ze uitleggen wat de SnoopaVision doet, is ontzettend grappig gemaakt en zet Snoop Dogg neer als de initiator van het geheel. Met 1 klik kan je in 360 graden view samen met Snoop Dogg naar ieder filmpje kijken en is het net alsof je met de D, O dubbel G op de bank zit.

P(C)ornhub

De website Pornhub behoeft weinig uitleg. De website met volwassen content brengt een belangrijk – misschien wel het belangrijkste - onderdeel van ons bestaan rechtstreeks op je beeldscherm.
Speciaal voor 1 april hebben ze de “P” vervangen voor de “C” en gaan ze voor een dag door het leven als Cornhub. Alleen vandaag kunnen mensen op de website volop genieten van dampende maïs in alle soorten en maten.

Google's 1 april grappen

Ieder jaar is het weer genieten met Google als het aankomt op de 1 april grappen. Dit jaar had het misschien niet de leukste, maar wel de meest besproken grap. Toen de Gmail functie 'Mic Drop' vanochtend live ging, stroomde de een na de andere kwade reactie binnen bij Google.
De functie, die tijdelijk vlakbij de plek van verzenden zat, liet gebruikers hun e-mails afsluiten met een Minion die een microfoon op de grond liet vallen. Zo gebeurde het dat een heleboel mensen deze 'grap' perongeluk in professionele e-mails gebruikte, wat niet met veel plezier werd ontvangen. Google bood hierop snel haar excuses aan en heeft de functie verwijderd.

Google had ook een succesvolle grap

Gelukkig was dat niet de enige 1 april grap van Google. De Nederlandse afdeling van Google liet namelijk het nieuws naar buiten van een fiets die ze hebben ontwikkeld. Deze fiets zou zelfrijdend zijn en je met een druk op de knop op komen halen, om je vervolgens ergens in de binnenstad van Amsterdam af te zetten (zie bovenstaande video).

Razer Project Breadwinner

Gamers staan er om bekend erg lui te zijn en dat ze doorgaans niet goed voor zichzelf zorgen. Mede daarom kwam Razer, bekend van haar computers en gameaccessoires, vanmorgen met het nieuwsbericht dat ze een broodrooster op de markt gaan brengen. Op de website van Razer kan je een enquête invullen waarmee je Razer niet alleen meehelpt in het verbeteren van het design, maar waarmee je ook kans maakt op een exemplaar.
Met de Razer broodrooster hebben gamers binnen no-time hun favoriete voedsel tot hun beschikking, terwijl ze verder spelen met hun andere Razer producten. Check ook het verhaal achter de Razer Project Breadwinner in het filmpje bovenaan de pagina.

Easy-Chipper van de Media Markt

Ook de Media Markt deed mee aan de 1 april grappen en maakte reclame voor een nieuw product dat vanaf vandaag bij de keten te verkrijgen zou zijn. Het zou gaan om de RFID S4 Easy-Chipper, waarmee je volledig pijnloos een Tag & Trace Chip onder iemands huid kan schieten. Het product is speciaal voor kinderen bedoeld.
De chip is zo klein dat je het van de buiten kant niet ziet zitten. Zo komen andere familieleden er nooit achter, meldt Media Markt. Ideaal voor ouders die hun kind vaak kwijt zijn in de stad. Met de smartphone is namelijk zo te traceren waar je kind zich op dat moment bevindt. Jammer genoeg voor ouders die hun kind verwaarlozen, staat de status van de Easy-Chipper momenteel op 'uitverkocht'.

Tele 2 SmartSense

Tele 2 zou een nieuwe app ontwikkeld hebben, ware het niet dat het 1 april is. We worden met zijn allen alleen maar drukker, vooral met de telefoon. We hebben geen tijd meer om een normaal gesprek te voeren, maar doen alles via de mobiel.
Om ook tijdens je wandeling naar de winkel mensen te kunnen spreken zonder daarbij in gevaar te raken, heeft Tele 2 nu een oplossing bedacht. De SmartSense waarschuwt mensen op straat mochten zij het gevaar lopen tegen obstakels, zoals een lantaarnpaal, aan te lopen. De app zou tevens een signaal geven als er een bekende van je naar je zwaait, maar de persoon te druk is met zijn hectische (mobiele) leventje.

OpenTable

De laatste in de reeks van 1 april grappen komt van OpenTable. Deze Amerikaanse mobiele app biedt gebruikers de mogelijkheid tafels bij aangesloten restaurants te reserveren. Speciaal voor 1 april is er een nieuwe functie ontwikkeld voor de app.
Je kan namelijk een gewenst restaurant kiezen en vervolgens het menu bekijken. Door de verschillende gerechten aan te klikken en over je telefoon te likken, kan je de gerechten vast voorproeven. Zo weet je altijd zeker dat het lekker smaakt en kom je niet voor verrassingen te staan als je het restaurant reserveert.

Populair Nieuws