BattleTech game - Knallen met mechs [Gezien op gamescom 2017]

Article
woensdag, 13 september 2017 om 14:44
xgn google image
Stel je een turn-based strategy game voor die vol zit met reusachtigte mechs om mee te spelen en je komt al snel uit bij BattleTech. De game is het nieuwste deel binnen een langlopende franchise en zit momenteel in early acces. In deze BattleTech game special lees je hoe de ontwikkeling er tot dusver voor staat.

Vechten in de toekomst

Binnen het turn-based strategy genre is er vandaag de dag genoeg keuze, waardoor er voor ieder wat wils is. Van een titel met een historische setting tot aan games met aliens en de raarste technologische evoluties. BattleTech past het best in het laatst rijtje met een gameplaykern, waarin het coördineren van een team van mechs centraal staat. Tijdens gamescom 2017 gaf uitgever Paradox Interactive de kans om de game in actie te bewonderen.
En tijdens die eerste ontmoeting werd een match binnen de skirmish-modus getoond; een losstaand gevecht dus. Daarmee lag de focus tijdens de presentatie op de gameplay en minder op de setting van de game. Toch gaf Harebrained Schemes toch een kleine glimp van wat je kunt verwachten in BattleTech. En die eerste informatie klinkt aardig interessant.
De BattleTech game speelt zich honderden jaren in de toekomst af, waar diverse groeperingen constant met elkaar in conflict zijn. Of zoals het tijdens de presentatie werd genoemd: "Game of Thrones meets Pacific Rim." Het is vrij basale informatie voor nu, maar 'families' die met lasers en rakketten tegen elkaar vechten klinkt zeker als iets dat de moeite waard is om te spelen.
117813

Dekking zoeken is voor mietjes

Verdere details over de sinleplayer en het verhaal laten dus nog even op zich wachten, mede doordat de game is uitgesteld naar het begin van 2018. De gameplay daarentegen werd volop gedemonstreerd tijdens een heuse strijd van een klein half uurtje. En tijdens die sessie vielen een paar dingen op vergeleken met andere turn-based strategygames.
Een daarvan is het gebrek aan active dekking. Bij games als XCOM is het van vitaal belang dat jij jouw soldaten te allen tijde goed verdedigt, omdat ze anders al snel de volle laag krijgen van de vijandelijke troepen op de kaart. In de BattleTech game zijn er wel gebouwen te vinden waarachter je enigzins dekking kunt zoeken, maar het meerendeel van de gevechten begeef je je in open gebied.
Deze keuze is gemaakt door Harebrained Schemes omdat de mechs die je bestuurt een stuk groter en sterker zijn dan de gemiddelde soldaten die je in een andere game binnen het genre krijgt aangewezen. Jouw mechs hebben immers dikke bepantsering en in feite is dat jouw eigen mobiele dekking binnen de gevechten.
117814

Verschillende vechtstijlen

De mechs staan dus centraal binnen de BattleTech gameplay en dat is niet zonder reden. Tijdens de game heb je te allen tijde controle over vier verschillende metalen strijdmachines en elke mech heeft zijn eigen specialiteiten en capaciteiten, die je als speler zelf in kunt stellen. Per mech kun je het chassis kiezen, de bepantsering die daarop geplaatst wordt en welke wapens elke lopende tank met zich meedraagt.
Daarnaast zijn er skilltrees aanwezig waarin je specialisaties kunt kiezen voor elke mech. Zodoende kun je een op maat gemaakt team naar elk slagveld sturen. Tijdens de presentatie werd een kleine demonstratie getoond van wat er allemaal mogelijk is met de mechs. Zo waren er ditmaal twee kleinere mechs en twee zwaarbewapende behemoths.
Eerst werd de vijand bestookt van dichtbij met vlammenwerpers en lasers door de kleinere mechs. De warmte hiervan zorgt ervoor dat vijandelijke wapens minder goed werken en de mech minder kan uitvoeren alvorens het voertuig oververhit raakt. Om het af te maken werd een van de grotere rakkers ingezet. Deze mech heeft thrusters onder de poten zitten en kon met een druk op de knop een flinke sprong maken, om vervolgens bovenop de vijand te landen.
Het laat zien dat de gameplay binnen de BattleTech game enorm divers is en je als speler jouw eigen speelstijl kunt creëren. Het is nog even de vraag hoe de rest van de game zal werken, maar de gameplaykern van de titel ziet er voor nu erg veelbelovend uit.
BattleTech komt begin 2018 exclusief naar de PC toe. Gamers die geïnteresseerd zijn in de titel kunnen via de website de ontwikkeling steunen en zodoende vroegtijdig toegang krijgen tot de béta.

Populair Nieuws