Battlefield 5 The Company - Zo werkt het voortgangssysteem in de game

  Met de nieuwe Battlefield worden er tal van nieuwe opties aan de serie toegevoegd. Een van deze vernieuwingen is The Company in Battlefield 5. Dit is wat je van deze functie kunt verwachten.

  The Company van Battlefield 5 is je eigen verzameling van soldaten, voertuigen, en wapens. Via het spelen zul je tal van nieuwe mogelijkheden unlocken die je daarna weer kunt gebruiken op het slagvield. Dit is handig, want hierdoor wordt je zelf ook steeds beter en kun je nieuwe strategieën toepassen.

  Voortgangsrangen en eenheden

  Met The Company in Battlefield 5 kun je voor elk van de twee facties een eigen compagnie samenstellen. Dit zijn bij lancering het Britse en Duitse leger. Elk van deze eenheden staan op zichzelf, dus je kunt zo voor elk leger aanpassingen maken. Alle vooruitgang die je maakt met je compagnie blijft voor altijd staan, zodat je steeds meer mogelijkheden krijgt.

  Nieuwe soldaten, wapens en voertuigen speel je vrij door het spel heen. In elke multiplayer-modus die je speelt, wordt er aan je prestaties vastgehouden. Alle Battlefield 5 speeltijd draagt daarmee bij aan je compagnie. Je zult vooruitgang boeken op verschillende gebieden, namelijk: Career, Class, Weapon, Vehicle en Chapter.

  Verschillende klassen in Battlefield 5: The Company

  De soldaten die je toevoegd in The Company in Battlefield 5 kennen elk hun eigen specialiteiten. Je hebt vier klassen die je al kent: Recon, Support, Assault en Medic.

  De Recon-klasse houdt alles in de gaten. Zij waarschuwt het team zodra er een vijand is gezien. Het sluipschuttersgeweer is dan ook echt perfect voor deze klasse, samen met wat map-kennis en geduld.

  De Support-klasse geeft de andere soldaten dekking of bevoorraadt teamleden. Zij zorgt ervoor dat het leger in beweging blijft. Haar wapens zijn geschikt om korte en middellange afstand te schieten en hebben een hoge vuursnelheid, zodat je continue kogels kunt blijven afvuren.

  De Assault-klasse loopt voorop met shotguns en (middel)langeafstandswapens die zij meteen moeten kunnen gebruiken als ze iets gevaarlijks opmerkt. Deze klasse kan je meestal bij de vijand of het veroveringspunt vinden.

  De Medic-klasse zorgt dat iedereen in leven blijft. Natuurlijk heeft deze klasse wapens voor een middellange afstand, maar haar belangrijkste wapen is de injectiespuit, waarmee zij de teamgenoten sneller tot leven kan brengen.

  Meer aanpasmogelijkheden met Combat Roles

  Dus je hebt een klasse, maar wat dan? Daarna heb je een nieuwe functie in Battlefield 5, de Combat Roles (voorheen de Archetypes). Hiermee kun je jouw klasse verder aanpassen en specialiseren. Bij lancering krijgt elke klasse de keuze uit twee Combat Roles, maar dat wordt later verder uitgebreid.

  Schakelen tussen je Combat Roles zal je een tactisch voordeel op het slagveld bieden, omdat je beter bent voorbereid op specifieke situaties. Zo kun je een role samenstellen die beter is voorbereid op het vechten tegen voertuigen, zodat je snel kunt schakelen als je een tank moet uitschakelen.

  Wapens en voertuigen

  De soldaten uit je compagnie kun je ook uitrusten met tal van nieuwe wapens. Deze speel je vrij door meer te spelen. En daarnaast kun je voertuigen toevoegen. Aan het begin krijg je slechts één voertuig en één vliegtuig, maar naarmate je meer speelt komen hier nieuwe opties bij om het de vijand lastig te maken op de Battlefield 5 maps.

  Met The Company zul je dus al je vooruitgang in het spel opslaan en je eigen soldaten aanmaken. Op die manier kun je precies spelen zoals jij wilt en maak je de vijand in met een soldaat die er uniek uitziet.

  Al deze opties kun je vervolgens gebruiken om zoveel mogelijk te winnen in de vele verschillende Battlefield 5 modes.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.