Battlefield 5 modes - Alle speelbare modi en mogelijkheden uitgelicht

  De Battlefield serie staat bekend om alle verschillende modes die de games rijk zijn. Battlefield 5 is daar geen uitzondering op met bekenden als Team Deathmatch en Conquest, maar ook nieuwkomers als Grand Operations en Battle Royale. Dit is het overzicht van alle Battlefield 5 modes!

  Alle modes in Battlefield 5

  Met Battlefield 5 keert ontwikkelaar DICE terug naar de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet het enige bekende terrein dat de game zal aandoen, want ook enkele populaire game modi zijn terug in het nieuwe deel. Aangevuld met enkele nieuwe die de game flink moeten opschudden.

  Grand Operations

  De grootste van de nieuwste modes in Battlefield 5 heet Grand Operations, een evolutie van de modus Operations in Battlefield 1. In Grand Operations speel je een grootschalige historische veldslag na verdeeld over drie of vier in-game ‘dagen’. Elke dag is een speelronde met modi als Airborne, Breakthrough, Conquest Assault, Frontlines of Final Stand. De uitkomst van elke dag beïnvloedt de manier waarop je de dagen erna beleeft, bijvoorbeeld doordat het verliezende team minder tickets krijgt en dus snel verslagen is.

  Momenteel is de enige bekende Grand Operations de Battle of Holland, waar we in ons eigen land het tegen de Duitsers opnemen. Vooral de Battle of Rotterdam zal centraal staan in deze Grand Operation. De maps Devastation en Rotterdam zullen in ieder geval deel uitmaken hiervan.

  Airborne

  In sommige Grand Operations campagnes is Airborne de modus die op de eerste dag gespeeld wordt. Aanvallers droppen met parachutes uit overvliegende vliegtuigen, met als doel de kanonnen die op de grond staan uit te schakelen. Verdedigers moeten de artillerie beschermen en kunnen de vliegtuigen van de aanvallers uit de lucht schieten.

  Battlefield 5 modes

  Breakthrough

  Breakthrough was al beschikbaar in Battlefield 1 als deel van Operations en is terug als deel van Grand Operations. In Breakthrough wordt de map opgedeeld in verschillende zones in handen van de verdedigers, die de aanvallers over moeten nemen. Dit doen ze een voor een.

  Conquest Assault

  Conquest Assault is vergelijkbaar met Conquest, maar werkt net iets anders. De bekende Control Points zijn allemaal in handen van de verdedigers en de aanvallers moeten ze overnemen en ervoor zorgen dat ze niet eindigen met nul tickets. De tickets van de verdedigers gaan alleen omlaag als ze niet alle punten in hun bezit hebben, maar aan de andere kant beginnen de aanvallers met meer tickets.

  Final Stand

  Normaal gesproken eindigt Grand Operations na de derde dag, maar mochten beide teams op gelijkspel eindigen dan komt er een laatste ronde Final Stand. Hierin is het doel simpel: dood alle spelers van het andere team. Het grote verschil is dat je hier geen respawns of tickets hebt. Iedereen heeft maar één leven, dus je moet goed nadenken over wat je doet. Van alle modes in Battlefield 5 is de kans dat je Final Stand tegenkomt kleiner dan de rest.

  Battlefield 5 modes

  Conquest

  Conquest is één van de modes die als sinds Battlefield 1942 aanwezig is in de serie en nu ook terug is in Battlefield 5. In Conquest moeten twee teams op één grote map alle beschikbare Control Points overnemen en er voor zorgen dat de tickets van de tegenstander omlaag gaan. Hoe meer Control Points in het bezit zijn van jouw team, des te sneller de tickets van de tegenstanders minder worden. Het eerste team dat bij nul tickets belandt, verliest.

  Frontlines

  Frontlines werd geïntroduceerd in de Battlefield 1 uitbreiding They Shall Not Pass en is een combinatie tussen Conquest en Rush. Beide teams hebben een eigen basis met twee Telegraphs, die met elkaar verbonden zijn door een lijn van drie Flags. Het doel is om de twee Telegraphs van het andere team te vernietigen door eerst de drie Flags over te nemen. Hierna moeten de Telegraphs vernietigd worden door er een bom op te planten net als in Rush.

  Mocht het niet lukken om een Telegraph te vernietigen dan gaat de game terug naar de fase waarin de Flags overgenomen moeten worden. Het team dat als eerste de twee Telegraphs van de tegenstander vernietigt, wint.

  Team Deathmatch

  In Team Deathmatch is het doel simpel: in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk kills scoren. Het eerste team dat de vooraf bepaalde hoeveelheid kills scoort wint de match. Niet de meest bijzondere van alle modes in Battlefield 5, maar voor wie simpel wil knallen is het goed genoeg.

  Battlefield 5 modes

  Combined Arms

  In de Combined Arms mode zullen voor het eerst in lange tijd weer co-op missies beschikbaar zijn in de Battlefield serie. Combined Arms geeft teams van vier personen willekeurig gegenereerde scenario’s, waarin ze het opnemen tegen vijanden bestuurd door de computer. Meer is momenteel nog niet bekend over het soort missies dat je in Combined Arms kan gaan doen. Combined Arms komt na de release van Battlefield 5 in een gratis update.

  Battle Royale

  Het immens populaire Battle Royale komt ook naar Battlefield 5 in een update na de release van de game. Spelers strijden hier individueel of met squads tegen elkaar, totdat ze de laatste overgebleven zijn op de map. Het speelgebied wordt steeds kleiner omdat een ring van vuur steeds krimpt. Battle Royale wordt ontwikkeld door een andere ontwikkelaar dan DICE en zal na de release in een gratis update komen.

  Al deze game modes speel je op het aanbod maps dat beschikbaar is in Battlefield 5. Er zullen een paar maps aanwezig zijn bij de launch van de game, maar middels het Tides of War systeem worden er na de release steeds meer toegevoegd aan de game (bijvoorbeeld misschien Arnhem). Door middel van Airlifts kan je cosmetische items in de game vrijspelen, zoals nieuwe kleuren voor je wapens.

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.