Battlefield 1 Giant's Shadow features - Wat krijgen we allemaal?

Article
woensdag, 14 december 2016 om 13:55
xgn google image
De nieuwe gratis DLC voor Battlefield 1, Giant's Shadow, zit eraan te komen. De DLC is sinds 13 december verkrijgbaar voor spelers met een Premium Pass of wie Battlefield 1 gepre-orderd heeft. 20 december is de uitbreiding beschikbaar voor iedereen. Wat krijgen we allemaal in de nieuwe DLC? Dit zijn alle Battlefield 1 Giant's Shadow features op een rijtje!
Op 12 december kreeg iedereen via een livestream al de nieuwe map te zien. DICE toonde hier voor het eerst de nieuwe DLC via Twitch en via de Battlefield Companion app. Direct daarna is de uitbreiding beschikbaar voor iedereen met een Premium Pass en voor spelers die Battlefield 1 gepre-orderd hebben. Op 20 december is de DLC gratis beschikbaar voor iedereen die Battlefield 1 bezit.
De Giant's Shadow DLC komt samen met een patch die een aantal dingen aan de game verandert. Daarnaast is nog één nieuwe map, een spectator mode, nieuwe opties voor servers, een nieuw wapen en veel meer. We gaan het hier uitgebreid hebben over al deze toevoegingen in de Battlefield 1 Giant's Shadow features special.

De nieuwe Battlefield 1 Giant's Shadow features op een rijtje

Allereerst alle balanceringen, bugfixes en aanpassingen (en dat zijn er nogal wat). DICE heeft geluisterd naar de Battlefield community en heeft daarom veel wapens, die te sterk of juist te zwak waren, aangepast om deze meer gebruikt te laten worden.
De manier van bewegen te voet is aangepast. De patch verandert iets wat meerdere spelers al langer dwarszat, het is nu namelijk mogelijk om uit een prone positie te komen middels een sprint. Je kan nu dus in bepaalde situaties, terwijl je op de grond ligt direct opkomen in een sprint.
Ook ondergaan de voertuigen een aantal aanpassingen. Luchtvoertuigen kunnen nu niet meer andere vliegtuigen in één keer uit de lucht halen met de Ranken Darts. Het geweer van de Fighter Airplane is sterker gemaakt. De schade van de rear gunner daarentegen is verlaagd.
Het is in de nieuwe patch mogelijk om, als je geen kogels meer hebt of terwijl je herlaadt, een bayonet charge uit te voeren. De herlaad-animatie wordt dan afgebroken en gaat, als je magazijn helemaal leeg is, aan het einde van de charge weer verder.
Gadgets als de syringe en ammo & medical crates zijn ook door DICE veranderd. De syringe, waar je mensen weer mee tot leven kan roepen, heeft nu een cooldown gekregen die genegeerd wordt wanneer je dichtbij een ammo crate staat. Zo kunnen support en medic spelers samenwerken om zoveel mogelijk spelers van hun team weer te genezen.
Daarnaast zijn veel kleine aanpassingen gemaakt aan de herlaadsnelheid en de hoeveelheid kogels in een magazijn van een aantal wapens. Bij de LMG's, of Light Machine Guns, en shotguns is het meeste aangepast. De volledige lijst met aanpassingen is al gelekt op het internet.
102413

Een nieuwe map en een speciale manier om deze te bekijken

Eén van de grootste nieuwe Battlefield 1 Giant's Shadow features is de nieuwe map. Deze gaat, je raadt het al, Giant's Shadow heten. In een trailer, die je bovenaan de pagina kan bekijken, hebben we al een sneak peek gekregen van de nieuwe map. Op de Giant's Shadow map zijn alle gamemodes, dus Conquest, Rush, War Pigeons, Team Deathmatch en Domination te spelen.
De map is voorzien van een neergestort luchtschip waar spelers in en rondom moeten vechten. De behemoth, het grote voertuig dat op iedere map voorkomt, op de Giant's Shadow map is de gepantserde trein die we ook al kennen van maps als Sinai Desert.
Het gevecht op Giant's Shadow vindt plaats in 1918, aan het einde van de Eerste Wereldoorlog, tijdens de Slag van de Selle. Aan de Franse rivier moeten Britse troepen, die net door de Hindenburglinie zijn gebroken, vechten in de open ruimtes en op rivieroevers langs de spoorlijn tussen Cateau en Wassigny.
Om deze en alle andere maps zo goed mogelijk te kunnen bekijken introduceert DICE voor het eerst in de geschiedenis van Battlefield een Spectator mode. Spelers kunnen nu een server ingaan en de game volgen als spectator.
Spelers kunnen in de spectator mode regisseur worden van het strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog. Zo zijn hiervoor verschillende nieuwe functies beschikbaar. In de spectator mode zijn filters beschikbaar waarmee de look veranderd kan worden, is het Field of View aan te passen en kunnen spelers gebruik maken van speciale transities voor een cinematografische ervaring.
102414

Een destructief nieuw wapen en gamemode opties

Als laatste komt in de nieuwe DLC een speciaal nieuw wapen voor de support-klasse: de Grenade Crossbow. Dit wapen is vergelijkbaar met de kruisboog die we ook al kennen uit Battlefield 3 en 4. Hij vuurt namelijk twee verschillende soorten explosieven af: twee Fragmentation granaten of één High Explosive granaat.
De Eerste Wereldoorlog staat natuurlijk bekend als een tijd van technologische innovatie. De Grenade Crossbow doet dit eer aan. Hij is namelijk gebaseerd op de vele unieke apparaten en wapens uit de Grote Oorlog
Ook is de Grenade Crossbow, in tegenstelling tot de andere explosieve wapens, compleet geruisloos. Een handige gadget voor iemand die stil te werk wil gaan.
Als laatste komt in de Giant's Shadow uitbreiding een nieuwe custom game optie genaamd Standard Issue Rifles. Wanneer deze optie aan staat voor een server zijn alleen de wapens van de factie waarin jij speelt beschikbaar: Britse soldaten kunnen bijvoorbeeld alleen gebruik maken van Britse wapens. In Standard Issue Rifles zijn ook de vizieren van geweren onbeschikbaar, iedereen speelt dus met iron sights. Hiermee wil DICE Battlefield 1 een stukje realistischer maken voor de mensen die daarop zaten te wachten.
Dat waren alle Battlefield 1 Giant's Shadow features op een rijtje. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de reacties. Lees ook onze Battlefield 1 review of bekijk de Battlefield 1 videoreview!