Top 5 Battlefield 1 features die de game tof gaan maken

Article
zondag, 08 mei 2016 om 21:58
xgn google image
Na lang wachten was het deze week zover. Electronic Arts heeft samen met DICE een nieuwe Battlefield game aangekondigd. In Battlefield 1 kun je als vanouds meestrijden in gigantische gevechten, maar natuurlijk brengt de game ook genoeg nieuws. Wij bekijken welke Battlefield 1 features deze game uniek gaan maken.
De Battlefield 1 aankondiging werd groots gedaan door DICE. Tijdens het evenement werd de eerste trailer van de game getoond, die hierboven te zien is. We weten nog niet alles van de game, maar genoeg om alvast vooruit te blikken op de Battlefield 1 features waar wij naar uitkijken.

5. Eerste Wereldoorlog-thema

Het meest opvallende aan Battlefield 1 is natuurlijk de keuze om de Eerste Wereldoorlog als strijdtoneel te kiezen voor de game. Geen ruimteschepen en moderne wapens, de game gaat terug naar de origine van het oorlogvoeren. Een opvallende keuze, zeker als je kijkt naar de laatste games van ontwikkelaar DICE. Sinds Battlefield Bad Company is de ontwikkelaar eigenlijk trouw gebleven aan het moderne thema. Met Battlefield 1 breekt ze die gewoonte.
De keuze lijkt goed te vallen bij gamers die al rijkhalzend uitkijken naar de nieuwe Battlefield. Tijdens deze gigantische oorlog streed vrijwel de hele wereld met elkaar. Niet alleen in Frankrijk aan het Westerse Front, maar ook in bijvoorbeeld Oost-Europa en het Midden-Oosten. Hierdoor zullen we qua afwisseling niets te klagen hebben.
De Eerste Wereldoorlog biedt tal van mogelijkheden en maakt heel wat van de volgende Battlefield 1 features mogelijk.
90808

4. Paarden

Dat Battlefield 1 zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog, betekent natuurlijk dat de techniek nog niet zo ver doorontwikkeld is als vandaag de dag. Wapens zijn een stuk minder geavanceerd, maar ook de voertuigen doen een stapje terug. Dit limiteert DICE echter niet bij de ontwikkeling, want nu zijn er juist nieuwe dingen nodig!
Een opvallende toevoeging is hierdoor de mogelijkheid om ons te laten stoeien met paarden. Jazeker, paarden zitten in Battlefield 1!
De ontwikkelaars deden tijdens de onthulling vrij vaag over wat je nou precies kunt doen met de paarden in de game, maar het lijkt erop dat je meer kan doen dan alleen maar rondjes rijden. Waarschijnlijk kunnen we eind oktober zelfs aanvallen uitvoeren vanaf een viervoeter. Hoe vet is dat!
90812 1

3. Alternatieve wapens

Het mooie van het tijdperk waarin de Eerste Wereldoorlog zich afspeelt, is de technologische revolutie die gaande was rond die tijd. Hierdoor zijn er een heleboel nieuwe wapens ontwikkeld en ingezet tijdens de eerste grote oorlog van de twintigste eeuw.
Hierbij gaan de gedachten uiteraard gelijk naar gifgas, dat op grote schaal werd ingezet tijdens de oorlog. In de trailer was onder andere een grote wolk met geel gifgas te zien, en ook zijn er gasmaskers aanwezig om het gas tegen te gaan. Deze Battlefield 1 feature heeft ook daadwerkelijk invloed op de gameplay, want je zult met een gasmasker op wat minder zien en ook je gehoor wordt erdoor beïnvloed.
Naast het gifgas ga je in Battlefield 1 ook vaak genoeg aan de slag met vlammenwerpers. Als kogels het werk niet kunnen doen, dan moeten de vlammen het probleem wel oplossen. Zeker in de vele loopgraven ben je met een vlammenwerper heer en meester.
90813

2. Grotere voertuigen

De Battlefield games staan bekend om hun grootse gevechten vol met zowel manschappen als voertuigen. Van jeeps tot gigantische tanks, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het besturen. Battlefield 1 zet deze traditie voort, en doet er zelfs nog een schepje bovenop. In Battlefield 1 kun je namelijk met de grootste voertuigen uit de serie aan de slag.
Denk hierbij aan zeppelins, maar ook treinen en slagschepen. Te land, ter zee en in de lucht, nergens ben je veilig voor deze gigantische gevechtsmonsters. Battlefield 1 wordt grootser dan welke game dan ook uit de serie. Genoeg om naar uit te kijken dus!
Nieuw worden de speciale klassen voor de voertuigen. Niet langer kan iedereen in elk voertuig stappen. Deze zijn deels gelimiteerd op je gekozen klasse. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, wordt op een later moment uitgelegd door DICE.
90814

1. Meer focus op mêlee

Battlefield 1 gaat zich meer focussen op mêlee dan de vorige games uit de serie. DICE maakte dit vol trots bekend aan de fans, en ook in de trailer wordt dit vrijwel direct duidelijk gemaakt. Je ziet in de trailer meteen dat een Engelse soldaat kort en klein wordt geslagen door een Duitser. Leg je schietijzers dus maar aan de kant, het is tijd om te knokken!
Dit past uiteraard goed in de Eerste Wereldoorlog, waar een groot deel van de strijd in de loopgraven afspeelde. In die krappe ruimtes is een flinke klap uitdelen soms sneller dan je geweer richten.
Battlefield 1 zal een verscheidenheid aan slagwapens bevatten, en middels DLC-pakketten kun je dat arsenaal alleen maar verder uitbreiden. Scheppen, knuppels, zwaarden, niets is te gek in Battlefield 1. Maak dus je keuze en begeef je op het slagveld. Je teamleden zullen je hard nodig hebben!
Battlefield 1 komt 21 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Mensen die de game pre-orderen kunnen echter op 18 oktober al met de game aan de gang. XGN.nl was aanwezig bij de onthulling van de game, en in de Battlefield 1 preview lees je onze eerste indruk.