Battlefield 1 Early Access - Waar kan je precies mee aan de slag?

Article
woensdag, 19 oktober 2016 om 11:04
xgn google image
De Battlefield 1 Early Access is begonnen! Spelers op Xbox One en PC kunnen sinds gisteren los met de nieuwste editie in de Battlefield franchise. Via EA Access en Origin Access is Battlefield 1 al te spelen, hetzij niet volledig.
De Battlefield 1 Early Access voor Xbox One en PC is sinds gisteren live gegaan. Leden van EA of Origin Access hebben tien uur gratis speeltijd met een groot deel van de game. Zo kunnen zij met twee campagne missies aan de slag en daarnaast is een groot deel van de multiplayer ook al beschikbaar gesteld.
De officiële Battlefield 1 Early Access voor iedereen begint volgende week pas op 18 oktober. Dan zal voor de Early Enlisters de gehele game beschikbaar komen. De voortgang die geboekt wordt tijdens de EA en Origin Access tijd zal mee worden genomen naar de volledige game mits er op hetzelfde platform gespeeld wordt.

Singleplayer

Zoals gezegd zal de Battlefield 1 Early Access op dit moment uit twee delen bestaan. Als eerste is er de Battlefield 1 campagne die al gedeeltelijk gespeeld kan worden. De campagne in de Battlefield 1 Early Access bestaat uit twee missies. De missies de gespeeld kunnen worden zijn Storm of Steel en Through Mud and Blood.
Through Mud and Blood is al eerder getoond in een gameplay sessie, een aantal trailers en zelfs in zijn gehele vorm door YouTubers als LevelCap. Through Mud and Blood vertelt het verhaal van een rookie tank bestuurder die net in Frankrijk is gekomen. Through Mud and Blood is zijn eerste missie als tank bestuurder. De crew is een ervaren crew die al lange tijd samen is en de sfeer doet dan ook een beetje denken aan Fury met Brad Pitt.
Storm of Steel is een iets minder getoonde missie. Storm of Steel is de proloog van de game. Deze proloog is ook al op YouTube verschenen.
Storm of Steel zet de sfeer van de game en de Eerste Wereldoorlog meteen vanaf het begin goed neer. De missie begint met de tekst dat er niet verwacht wordt dat je de proloog zal overleven en dat doe je ook zeker niet.
De proloog is een samenspel van meerdere soldaten die je na elkaar bestuurt. Wanneer je als een soldaat sterft zal je teruggeplaatst worden en speel je verder als een andere willekeurige soldaat. Dit geeft goed aan hoe onbelangrijk één persoon in zo'n grote oorlog is.
Wanneer je beide missies hebt voltooid, is dat helaas het einde van de singleplayer campagne voor de Battlefield 1 Early Access voor PC en Xbox One, maar gelukkig is er altijd nog de multiplayer.
99417

Multiplayer

De multiplayer in de Battlefield 1 Early Access is best uitgebreid. Er zijn in totaal vijf verschillende mappen waarop je vier verschillende modi kan spelen. De mappen zijn St Quentin Scar, Amiens, Sinai Desert, Fao Fortress en Suez. Deze mappen zullen te spelen zijn op de modi Conquest, Rush, Operations en Domination.
Met al deze mappen en modi is het makkelijk voor te stellen dat de tien uur speeltijd die je krijgt voorbij vliegt! Gelukkig is het wachten op de echte release niet heel lang meer en kan je met een beetje geduld snel weer verder wanneer je de tien uur er doorheen gejaagd hebt.
De mappen in de Battlefield 1 Early Access zijn net zo gevarieerd als de settings van de gehele Call of Duty franchise. Twee van de mappen zullen voor menig fan al wel bekend voorkomen, dit zijn namelijk St. Quentin Scar en Sinai Desert. Deze twee mappen zijn zeer uitgebreid getoond in allerlei video's van de eerste speelsessie tijdens de E3 tot aan talloze YouTube filmpjes van de beta.
De andere mappen zijn waarschijnlijk iets minder bekend. Amiens, Fao Fortress en Suez zijn alle drie mappen die we tot op heden nog niet gezien hebben. Waarschijnlijk hebben we al wel beelden gezien van de omgevingen via de trailers en wellicht wat in de campagne beelden, maar een echt overzicht of gameplay van de mappen in de multiplayer zijn nog niet getoond.
99432

Drie onbekende mappen in de Battlefield 1 Early Access

Over de omgevingen van de mappen is al wel het een en ander bekend. Zo is Amiens een map die zich in de Franse stad Amiens afspeelt. De exacte indeling van de map is niet bekend, maar gezien de locatie is het zeer waarschijnlijk dat korte afstanden hier een grote rol zullen spelen samen met lange wegen waar snipers de baas zullen zijn. Ook zal de stedelijke omgeving een obstakel vormen voor tanks en andere voertuigen.
Fao Fortress is een map die zich afspeelt in de omgeving van het Al-Faw-schiereiland, een van de toegangswegen naar het Ottomaanse Rijk. Gezien het feit dat we het hier hebben over een schiereiland is er uiteraard water aanwezig op de map.
Dit is de eerste map waarbij water echt een belangrijke rol zal hebben en wellicht dat we hier ook een vorm van amfibische voertuigen zullen gaan zien. De map lijkt ook veel meer open te zijn dan bijvoorbeeld Amiens waardoor geweren en snipers wellicht een stuk effectiever zullen zijn dan machinegeweren.
De laatste map is Suez, die zich logischerwijs afspeelt rondom het Suez kanaal. Net zoals Sinai Desert zal er hier vooral veel zand de boventoon voeren en natuurlijk het kanaal zelf. De duinen langs het kanaal zullen een groot deel van de beschutting bieden, daarnaast zal er een linie zijn met zwakke verdedigingswerken en zal er uiteindelijk nog een buitenwijk van een stad bereikt worden. Hiermee zal Suez een vrij variërende map worden waarbij de verschillende locaties van de map zullen bepalen welke wapens effectief zijn.
De Battlefield 1 Early Access is nu al te spelen op PC en Xbox One. PlayStation 4 spelers zullen moeten wachten tot het moment dat de Early Enlister periode ingaat. Dit zal gebeuren op 18 oktober, drie dagen voor de release.
Battlefield 1 zal op 21 oktober verschijnen voor PC, Xbox One en PlayStation 4.