Top 5 redenen waarom Battlefield 1 precies is wat we nodig hebben!

  Battlefield 1 komt eraan. En in deze game gaan we terug in de tijd. Hij speelt zich namelijk af tijdens de Eerste Wereldoorlog. En dat is best een slimme zet van Electronic Arts. Wij geven je de top 5 redenen waarom Battlefield 1 precies is wat we nodig hebben!

  Binnenkort mogen we met de nieuwe Battlefield aan de slag. De franchise is ooit in de Tweede Wereldoorlog begonnen, net als Call of Duty. Sindsdien zijn er al veel delen de revue gepasseerd, steeds moderner wordend. Toepasselijk is de komende game nu Battlefield 1 genoemd, want hij gaat helemaal terug naar de Eerste Wereldoorlog

  Maar waarom hebben we deze game precies nu nodig? In deze special geven we je de top 5 redenen waarom Battlefield 1 precies is wat we nodig hebben. Let's go!

  5. Eens een keer niet de toekomst in

  Als je naar de gemiddelde shooter van tegenwoordig kijkt weet je van gekkigheid bijna niet meer wat je moet kopen. Iedereen neemt je mee de toekomst in. Kijk naar Titanfall 2 of Call of Duty Infinite Warfare. Allebei volop de toekomst in. Dit wordt tegenwoordig al zo vaak gedaan dat het bijna niet meer verfrissend is en misschien zelfs wel een overkill begint te worden.

  DICE brengt ons met Battlefield 1 iets heel anders: een setting in het verleden. We gaan naar een tijdperk waar een conflict verschillende naties het strijdveld opslingert. Naar de geboorte van de moderne oorlogsvoering. Maar ook naar een verhaallijn die eens niet 'verzonnen' is. De verhaallijn van Battlefield 1 zal namelijk plaatsvinden tussen 1914 en 1918 en verschillende korte verhalen over veldslagen vertellen uit de Eerste Wereldoorlog.

  4. Geen walljumps, drones of andere snufjes

  De shooters van tegenwoordig hebben van alles aan vernuftige snufjes voor de speler. Walljumps, laserpistolen, onzichtbaarheid en noem het maar op. Het zit er allemaal wel in. Het is erg tof allemaal, maar als iedereen het gaat doen is de originaliteit uiteindelijk ver te zoeken. En precies daar onderscheidt Battlefield 1 zit nu op een slimme manier.

  Je krijgt in Battlefield geen van de eerder genoemde dingen, je kunt geen dronestrike oproepen en al zeker niet met volautomatische wapens rondrennen. Je mag ten strijde trekken met een van de vele wapens uit de Eerste Wereldoorlog. En dat betekent de loopgraven in om iemand met een knuppel in de nek te slaan of het uitvechten met pistolen, geweren met bayonetten of shotguns.

  3. Gigantische slagvelden

  In deze top 5 is ook plaats voor een element wat we al kennen uit de Battlefield franchise. De enorme groepen waarmee je ten strijde trekt. Battlefield biedt namelijk ruimte voor gevechten tussen 64 spelers! En juist dat zorgt voor een authentieke ervaring. Wie heeft er ooit gehoord van een oorlog die tussen twee groepen van vijf of tien man uitgevochten werd? Precies, niemand.

  In (bijna) geen andere grote shooter kun je aan de slag op een slagveld zo groot als in Battlefield. En de slagvelden in de Battlefield 1 zijn natuurlijk afgestemd op het Eerste Wereldoorlog thema. Denk aan de Arabische woestijn, waar je nergens een veilige plek hebt, of de bossen in Frankrijk, waar het zicht je ontnomen wordt door de begroeiing.

  2. Te voet, te paard of door de lucht

  We hebben de wapens al even kort belicht op de tweede pagina van deze special, maar Battlefield 1 is zoveel meer dan dat. Zoals het een goede Battlefield betaamt, kun je nu ook weer plaatsnemen in verschillende voertuigen. Maar het is een Eerste Wereldoorlog game en dat betekent dus geen mechs, helikopters of andere moderne snufjes. Ook op dit gebied is Battlefield 1 authentiek en precies wat we nodig hebben!

  Je bestijgt een paard en kruipt in de rol van strijders van de cavalarie. Of je neemt plaats in een van de verschillende tanks om zo met wat meer slagkracht te werk te gaan. DICE heeft ook de nodige vliegtuigen van de Eerste Wereldoorlog in de game verwerkt zodat je ook in de lucht een dik gevecht kunt houden en er is zelfs al aangegeven dat er ook enorme voertuigen zullen zijn, de Behemoths. Welke dat zijn is nog niet bekend, maar check het plaatje bovenin deze pagina even voor een idee wat je te wachten staat.

  1. Weersinvloeden

  Battlefield 1 heeft dan wel een scala aan wapens en voertuigen uit de Eerste Wereldoorlog, wat enorm verfrissend is, maar op de nummer één in deze top 5 vinden we iets wat we al uit veel games kennen. Het weer. In veel games tegenwoordig zie je dat het weer van invloed is op de omgeving, maar in een shooter is het nog niet zo vaak voorgekomen.

  In Battlefield 1 heeft het weer niet alleen een grafisch gevolg. Het spel verandert erdoor. Stel het wordt ineens mistig. Je ziet dan ineens geen hand voor ogen meer en moet dus veel meer op geluid af gaan. In de verte hoor je mensen op elkaar schieten, maar je hebt geen idee waar precies de vijand is. Ook regen heeft invloed op de gameplay. Je ziet veel minder goed wat er precies gebeurt en moet dus je tactieken niet alleen aanpassen op je tegenstander, maar ook op het weer.

  En dat waren de top 5 redenen waarom Battlefield 1 precies is wat we nu nodig hebben. Battlefield 1 komt op 21 oktober in de schappen terecht voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Tegen die tijd verzorgen wij natuurlijk ook een uitgebreide recensie.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.