Battleborn gameplay hands-on - Heeft 2k goud in handen?!

  Gearbox werkt aan een nieuwe shooter gefocust op multiplayer: Battleborn. Dat alleen al doet Borderlands fans kwijlen. Maar kan Battleborn in de voetsporen treden van deze co-op grootmeester? Om hierop antwoord te geven ging ik exclusief met de Battleborn gameplay hands-on in Los Angeles aan de slag.

  Graag wil ik eerst even orde op zaken stellen: dit is een persoonlijke hands-on, gebasseerd op een presentatie en speelsessie van ruim een uur. Mijn ervaringen met de Battleborn gameplay hands-on in de co-op multiplayer staan centraal, de singleplayer en competatieve 5v5 multiplayer heb ik helaas nog niet aan mogen raken. Maar daarover volgt ongetwijfeld meer volgende maand tijdens de gamescom in Keulen.

  Wat is Battleborn? - Verwarring de kop in gedrukt

  Het werd mij de afgelopen weken duidelijk dat mensen in mijn omgeving niet precies weten wat je nou eigenlijk van Battleborn mag verwachten eind van het jaar als de game in de winkels ligt. Ja, het is van de makers van Borderlands, Gearbox. Ja, dat schept verwachtingen. Ja, co-op speelt een belangrijke rol. Maar: zit er ook een singleplayer in de game? Is er een competative multiplayer of kun je alleen samen met vrienden spelen? En wat is nou eigenlijk de storyline?

  Laat ik alle verwarring in één alinea de kop in proberen te drukken. In Battleborn vecht een zeer diverse groep helden tegen het kwaad om de laatste ster 'Solus' in het universum te verdedigen. Elk van de 25 speelbare helden hebben hun eigen persoonlijkheid, krachten en wapens, met letterlijk voor ieder wat wils. Kies een held en vecht alleen in de singleplayer, co-op split-screen, of cooperatief via online multiplayer door de verhaallijn. Of vecht online tegen je vrienden in de team-based competitieve multiplayer met maximaal 10-spelers in 5v5 matches in drie verschillende multiplayer modes.

  Alles helder? Laten we dan snel verder gaan met mijn Battleborn gameplay hands-on ervaring van de co-op multiplayer modus die ik heb kunnen proberen!

  Battleborn gameplay hands-on

  Op papier klinkt Battleborn duidelijk als een winner, zoveel mogelijkheden en van Gearbox, dat kan bijna niet fout gaan. Maar de vraag blijft natuurlijk of het in realiteit ook daadwerkelijk lekker speelt en vooral leuk is. Hier kan ik volmondig op antwoorden: JA! Battleborn is ontzettend competatief; ondanks dat je moet samenwerken met een groep vrienden, zul je toch vooral bezig zijn met eigen succes en zorgen dat je zoveel mogelijk objectives en kills maakt. Maar play nice; want je hebt je vrienden nodig als je uitgeschakeld wordt!

  Daarbij is de diversiteit in karakters en hun bijkomende wapens en krachten zeer interessant. Ik speelde als Boldur, een sterk maar traag karakter dat het vooral moet hebben van close-combat. Dat betekende dat mijn vrienden mij vooral vooruit zagen rennen om in te rammen op tegenstanders die voor mijn neus opdoken, om vervolgens weer dood te gaan en geholpen te moeten worden door een long-range karakter als Thorn. Ik voelde mij werkelijkwaar net Gimli uit The Lord of the Rings in de scéne op de brug (zie bovenstaande video), en dat voelde goed!

  LOTR Gimli

  Het is in Battleborn dus wel heel belangrijk om het karakter te vinden dat bij je past, en er tegelijkertijd voor te zorgen dat je team uit een diverse groep bestaat, zodat je op alle situaties voorbereid bent.

  Kan Battleborn in de voetsporen treden van Borderlands?

  Alles samengenomen is Battleborn de meest ambiteuse game van Gearbox tot nog toe, dat schept verwachtingen. Verwachtingen die waargemaakt moeten worden. Heeft Gearbox niet teveel hooi op de vork genomen?

  Daarop kan ik nog geen antwoord geven op basis van de fractie van de game die ik heb kunnen zien en spelen. Daarvoor zullen we moeten wachten tot de review eind dit jaar, als het spel helemaal af is. Wat ik wel durf te zeggen is dat het er voorlopig ontzettend positief uitziet voor Battleborn. Op basis van wat ik heb gezien lijkt de game meer dan waardig om in de voetsporen te treden van Borderlands. Sterker nog, Borderlands kan zomaar het kleine broertje van Battleborn worden, gekrompen door ouderdom.

  Fans van Borderlands én mensen die al een tijdje uitkijken naar Battleborn kunnen met een gerust hart naar de release uitkijken. Heb je Battleborn nog niet op je radar staan, dan wordt het tijd dat je 'm daar wél op gaat zetten. Want ondanks dat ik zelf geen Borderlands fanboy ben (collega Rox wel, girl dan!), hebben Gearbox en 2K Games mij hyped voor Battleborn!

  Ik noteerde Battleborn dan ook in mijn top 5 games van de E3. Ben jij er al uit en wil je de game in huis hebben op release? Dan kun je Battleborn nu al pre-orderen.

  Houd XGN vooral in de gaten want begin augustus gaan we een Borderlands fan op de Gamescom met Battleborn laten spelen. Kijken of die net zo positief is. To be continued...

  Battleborn

  Verkijgbaar vanaf 3 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.