Street Fighter 5 Rise Up event - Weer kont schoppen in een arcadehal

Article
maandag, 27 juli 2015 om 17:26
xgn google image
Street Fighter 5 laat steeds meer van zich zien. Eerst een heleboel onthulde karakters middels trailers en daarna een speelbare demo tijdens de E3. Diezelfde demo konden we afgelopen week ook spelen op Nederlandse bodem en wel bij de arcadehal Playworks in Zoetermeer. Capcom hield daar namelijk een Rise Up evenement.
Afgelopen donderdag was het zover: Capcom vertoonde Street Fighter 5 werd voor het eerst in Nederland speelbaar getoond. Er was ruimte voor wat mensen van de pers, community enthousiastelingen en een groep pro-gamers. De setting van dit Rise Up evenement was de arcadehal Playworks in Zoetermeer.
Street Fighter V Rise Up <a href=Event" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201507/t/street-fighter-v-rise-up-event.jpg" />

Met het juiste gevoel aan de slag

Eenmaal daar aangekomen was het even rondkijken wat er allemaal in de arcadehal te vinden was, naast natuurlijk de Street Fighter 5 consoles die er stonden. Ons oog viel op een aantal arcadehal klassiekers zoals House of the Dead, Super Puzzle Fighter II Turbo, Virtua Fighter, Final Fight: Double Impact, maar ook nagenoeg alle Street Fighter games en een airhockey tafel.
Nadat we even konden genieten van de arcadegames en écht dat arcadehal gevoel van vroeger konden opsnuiven, kregen we een korte presentatie vanuit Capcom. Er stonden hapjes en drankjes klaar en natuurlijk een zestal consoles waar de aankomende game van Capcom op te spelen was.
Omdat iedereen al even aan de bak kon met arcadekasten, zat het gevoel er direct al goed in. Overal was competitie te zien, maar ook het nodige respect bij de spelers en de uitbundigheid van het 'publiek' droeg goed bij aan het gevoel. Wat was dit een goede setting om het Street Fighter V Rise Up evenement te organiseren; tussen de klassiekers met mensen die de passie voor deze games aan alle kanten uitstralen!
Street Fighter V Rise Up Event

Rise Up!

Maar toen was het tijd om te doen waarvoor we allemaal naar Zoetermeer gekomen waren: Street Fighter 5 eens goed aan de tand voelen en de mensen laten zien wat we in ons mars hebben. Kont schoppen dus. De opzet was 'best out of three', dus drie rondes knokken waarbij degene die er twee wint, de winnaar is.
In de build die we mochten spelen waren in totaal 6 karakers beschikbaar, zoals ook op de E3 het geval was. Ryu, Chun Li, Cammy, Birdie, M.Bison en Nash. Ook kon er gekozen worden voor een Random Select, waarbij er dan tussen deze zes karakters vanzelf een keuze gemaakt werd.
Tijdens de gevechten konden we goed kennis maken met de bestaande elementen die Street Fighter V uit het vorige deel Street Fighter IV mee heeft genomen, maar ook met de nieuwe elementen zoals de V-Trigger en de V-Reversal. Meer daarover komt snel voorbij in onze preview van de game, maar wat we wel al kunnen zeggen is dat het erg toffe nieuwe elementen zijn.
Street Fighter V Rise Up Event

Ook Capcom even aan de tand voelen

Naast het spelen van de game, kregen we ook de mogelijkheid om enkele vragen te stellen aan Capcom, waarbij we wat vragen stelden die bij menig gamer op de lippen liggen. Mickael Rivière vanuit Capcom France was namelijk helemaal naar Nederland gekomen om ons deze mogelijkheid te geven.
Wij stelden bewust enkele vragen die bij de Street Fighter community leven. Of we daar antwoord op kregen is terug te zien in onze videoreportage die boven dit artikel staat.
Street Fighter 5 komt in maart 2016 uit voor de PlayStation 4 en de PC. De game zal cross play mogelijkheden bieden waarbij pc gamers het tegen die op de PlayStation 4 kunnen opnemen. Tegen die tijd komen wij natuurlijk ook met een review van de game, maar ook in de tussentijd moet je XGN zeker in de gaten houden voor al je Street Fighter 5 nieuws.

Populair Nieuws