Battleborn details - Capture, Meltdown, Gear en personages

Article
dinsdag, 27 oktober 2015 om 20:00
xgn google image
Battleborn is de nieuwe IP van ontwikkelaar Gearbox Software, de studio die onder andere bekend is van de Borderlands games. Hoe werken de nieuwe PVP modi van Battleborn? Welke nieuwe personages zijn er geïntroduceerd? Dit en meer in dit Battleborn details artikel!
Battleborn is de nieuwe first-person shooter van Gearbox Studios. In deze game bestuur je samen met vier vrienden één van de 25 kleurrijke personages, elk met zijn of haar eigen speciale krachten en vaardigheden. Vijf helden, allemaal van verschillende factions, moeten de laatste ster in het universum zien te redden van de duistere Solus. Dit alles is overgoten met een lekker dungeon crawler sausje.
Zoals we van Gearbox gewend zijn wordt de traditionele FPS goed door elkaar gehusseld met RPG-elementen. Maar als je het gamenieuws al een tijdje volgt dan weet je dit natuurlijk al. Gelukkig hebben we een heleboel nieuwe Battleborn details. In deze special gaan we het hebben over de PVP modi, de gear en de nieuwe personages. Kom maar op!

Capture

Capture is één van de twee nieuw onthulde gamemodi in de multiplayer van Battleborn. Waar je in de co-op nog met vier andere spelers zo goed mogelijk moet samenwerken tegen hordes vijanden, neem je het hier op tegen een andere groep spelers. Het doel in deze modus is om drie punten op de map over te nemen, en deze vast te houden. Als je de punten vasthoudt loopt het puntenaantal van jouw team op.
Deze modus is het beste te vergelijken met Domination uit de Call of Duty games, of Conquest uit Battlefield. Vergeleken met de singleplayer gaat het hier dus meer om punten verdedigen een de aanvallende skills van jouw hero zo goed mogelijk benutten. Ook is samenwerken nog steeds belangrijk, want met vijf spelers en drie punten is er altijd wel een punt onderbezet!
80635 4

Meltdown

Meltdown is de tweede van de drie multiplayer modi in Battleborn. Meltdown is een stuk minder vanzelfsprekend/eenvoudig dan Capture, en teamwork is nog belangrijker. De map is verdeeld over twee lanes, met in elke laan aan de kanten van jouw team en dat van de tegenstanders een incinerator. De bekende minions marcheren hun dood tegemoet in deze verbrandingsovens.
Jouw team scoort punten voor elke minion die het lukt om in een incinerator van de tegenstander te lopen. Deze modus lijkt erg veel op een MOBA á la DOTA 2 of League of Legends, met een eigen Battleborn twist. Het bijbehorende teamwork van de eerder genoemde games is dan ook dik aanwezig, en het goed begrijpen van jouw personage en die van de tegenstander is hier dus essentieel.
80636

Gear en loot

Sommige fans van Gearbox' eerdere Borderlands games waren teleurgesteld omdat er uit de eerste details niet bleek dat er loot in de game zou zitten. Verrassing, het zit er toch in! Alhoewel, met zijn eigen twist natuurlijk. Gear en loot werkt in Battleborn namelijk niet zoals je in andere games gewend bent.
Tijdens het spelen van Battleborn pak je loot packs op, of verdien je geld waarmee je deze kan kopen. In elke loot pack zitten dan drie stukken gear waarmee je jouw personage sterker kan maken. Dit zijn alleen geen wapens of beter pantser, maar een soort stat boosts die je tijdens een gevecht sterker kunnen maken. Deze zijn dan niet bij het begin van een match actief, maar ze moeten aangeschaft worden met shards die je tijdens een match verdient.
80637

Nieuwe personages

Bij de release van de game zal Battleborn maar liefst 25 personages rijk zijn. We waren al bekend met Boldur, Caldarius, Marquis, Miko, Montana, Orendi, Oscar Mike, Phoebe, Rath en Thorn. Nu zijn er nog eens 5 nieuwe Battleborn personages onthuld: ISIC, Ambra, Melka, Reyna en Benedict. Er is nog niet heel veel bekend over hun specifieke vaardigheden, maar we krijgen wel een idee van wat hun krachten zijn.
Benedict is een havik met een kapotte vleugel en een dikke rocket launcher op zijn schouder. Reyna kan tegenstanders taggen en, terwijl ze haar teamgenoten beschermt met een schild, meer schade tegen deze vijanden aanrichten. Ambra is is een tovenares uit dezelfde faction als Caldarius en Rath. Melika zicht zich meer op poision damage doen met haar speciale handschoen.
Wel weten we dat je niet alle personages vanaf het begin van de game onder de knoppen krijgt. Door het spelen van de verhaalmodus kom je net als in een vechtgame als Street Fighter de verschillende personages tegen, en als je ze verslaat dan sluiten ze zich bij je aan. ISIC is hier bijvoorbeeld een van.
Battleborn komt op 6 februari 2016 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees ook onze uitgebreide hands-on met de nieuwe modi. Als je jezelf een geboren held voelt, pre-order de game van voor een aantal gouden skins voor de personages in de game.

Populair Nieuws