Game of Thrones Season 8 - 5 dingen die wij willen zien in de Battle of Winterfell

  Volgens de makers wordt dit het grootste en beste gevecht dat wij als kijker ooit op een beeldscherm hebben gezien. ‘The Battle of Winterfell’ gaat ons het ultieme gevecht tussen The Night King en onze helden laten zien. Deze nieuwe Game of Thrones Season 8 aflevering komt volgende week uit en om je op dit spektakel voor te bereiden zijn hier de vijf dingen die wij willen zien in de Battle of Winterfell.

  HBO

  Veel personages betrokken bij het gevecht

  In de eerste twee afleveringen van Game of Thrones Season 8 zagen we hoe bijna alle hoofdpersonages uit de hele serie zich verzamelden in Winterfell. Daenerys, Jon Snow, Tyrion- en Jaime Lannister, The Hound, ze zijn allemaal van de partij.

  Met zo’n groot aantal personages zou het zonde zijn om ze niet allemaal in te zetten. Stel je eens voor: een gigantisch gevecht waarin de complete familie Stark samen met personages als Jorah Mormont, Grey Worm en Brienne of Tarth het dode leger afslacht terwijl Daenerys vanuit de lucht de White Walkers met drakenvuur bestrijdt.

  HBO

  Draak versus draak

  Geef toe, naast de sterke personages, goed uitgewerkte wereld en interessante verhaallijnen zijn de draken vast en zeker een van de redenen waarom jij Game of Thrones zo geweldig vindt. Het is elke keer een waar genot wanneer deze epische beesten het scherm binnenvliegen.

  Nu een van Daenerys’ draken aan de kant van het dode leger staat zou het een gemiste kans zijn om de draken niet tegen elkaar te laten vechten. Daenerys op Drogon tegen The Night King op de herrezen Viserion. Rood vuur tegen blauwe vuur terwijl The Battle of Winterfell op de grond in volle gang bezig.

  HBO

  Oorsprong van The Night King

  Hoewel The Night King al een flinke tijd een rol speelt in Game of Thrones, zijn we in Season 8 nog niet veel wijzer over deze mysterieuze leider van het dode leger. Er bestaat een kans dat hij in The Battle of Winterfell het loodje legt, dus hopelijk krijgen we meer over hem te weten voordat dat gebeurt. Misschien via een van Brans visioenen?

  In het zesde seizoen kreeg Bran een visioen te zien waarin een man door The Children of the Forest veranderde in de eerste White Walker. Deze scene zou de oorsprong van The Night King zijn. Wat we nog niet weten is wie hij was voordat hij The Night King werd, waarom hij specifiek werd uitgekozen en wat zijn precieze doel is.

  HBO

  Belangrijke personages die doodgaan

  Het is iets wat je als Game of Thrones fan niet graag zult zeggen, maar in The Battle of Winterfell moet het bloed goed gaan vloeien. Om dit gigantische ultieme gevecht een echte impact te laten hebben op het verhaal moeten er meerdere belangrijke personages dood gaan. The Night King en zijn dode leger kunnen nu eenmaal niet verslagen worden terwijl de helden er zonder kleerscheuren vanaf komen.

  We hebben het dan niet over een Lysa Mormont of Missandei. Nee, in Game of Thrones Season 8 Episode 3 moeten echt grote namen het loodje leggen. Denk dan aan een Jaime Lannister of Theon Greyjoy. Deze aflevering is ook de perfecte kans om The Night King een van de hoofdpersonages in een White Walker te laten veranderen.

  HBO

  The Night King versus Jon Snow

  The Night King en Jon Snow kwamen een aantal keren in de serie erg dichtbij, maar nog nooit hebben de twee een directe confrontatie gehad. Nu The Night King in de volgende aflevering met zijn leger Winterfell aanvalt, hopen wij dat we eindelijk ook een gevecht tussen Jon Snow en The Night King kunnen zien.

  Het is nog onduidelijk of The Night King überhaupt wel verslagen kan worden. Hij is honderden jaren oud en vele malen sterker dan de gewone White Walkers. Misschien weet Jon samen met Bran een oplossing te vinden? In ieder geval hopen we dat dit gevecht gaat gebeuren want het zou de nu al veelbelovende aflevering nog vetter maken.

  Game of Thrones Season 8 - The Battle of Winterfell

  Volgende week gaan we zien of al deze verwachtingen waargemaakt gaan worden. Als we de makers en acteurs moeten geloven lijkt het erop dat deze aflevering fenomenaal gaat worden. De dag nadat de aflevering uitkomt kun je op XGN een complete breakdown verwachten. Dit hebben we ook gedaan voor de eerste en tweede aflevering van Game of Thrones Season 8.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.