Batman Arkham Knight Logboek Dag 2 - Oude vijanden

Article
dinsdag, 30 juni 2015 om 13:39
xgn google image
De komende dagen volgen we Batman tijdens zijn avontuur in Batman Arkham Knight. Er is immers genoeg te beleven in Gotham City! Wat de Caped Crusader op de tweede dag meemaakt, lees je in dit Batman Arkham Knight logboek.
Waarschuwing: dit logboek bevat spoilers!
Na wat er gisteren gebeurde, is het vandaag tijd om Scarecrow tegen te houden. Ik weet waar hij is en wat hij doet. Het is nu aan mij om Crane te stoppen en te voorkomen dat Gotham één grote nachtmerrie wordt.
Batman Arkham Knight logboek dag 2

Arkham Knight

Jim en ik hebben elkaar getroffen bij ACE Chemicals, de plek waar Scarecrow aan zijn angstgifbom werkt. Blijkbaar werden er nog een paar werknemers van de chemische fabriek gegijzeld. Ik nam me voor hen te redden voor ik Scarecrow zou confronteren.
Voordat ik de fabriek kon binnenkomen, verscheen er opeens een helikopter die de weg naar het complex opblies. Ik kon duidelijk zien wie er in de cockpit zat: een figuur met een helm die op mijn masker leek.
Volgens Oracle staat deze figuur bekend als de Arkham Knight. Wie hij ook is, hij is niet alleen: nadat ik ACE Chemicals wist binnen te dringen, zag ik een compleet leger op de binnenplaats. Dit is groter dan ik verwachtte.
Batman Arkham Knight logboek dag 2

Gijzelaars

Door een aantal gewapende handlangers van de Arkham Knight uit te schakelen, kon ik de poort van Ace Chemicals openen. Dankzij de naverbrander van de Batmobiel kon mijn auto over de opgeblazen weg springen.
Nadat ik met de Batmobiel een aantal onbemande tanks had vernietigd, kon ik beginnen met het redden van de vijf gijzelaars. Helaas konden er maar twee gered worden: drie van hen waren al gedood.
Tijdens het redden van de eerste gijzelaar kwam ik de Arkham Knight tegen. Hij weet opvallend veel van me: hij kent mijn methoden en details over mijn uitrusting. Hij is vastbesloten om me te vermoorden.
Batman Arkham Knight logboek dag 2

Helikopter

Helaas voor hem moest de Arkham Knight zich terugtrekken, nadat ik zijn mannen uitschakelde door de Batmobiel op afstand te bedienen. Ik bracht de gijzelaar in veiligheid en ging op zoek naar de tweede.
Na hem gevonden te hebben, wilde ik hem met de Batmobiel terugbrengen. Ik kwam alleen niet ver voordat de Arkham Knight me aanviel met dronetanks en een onbemande helikopter. Ik moest me uit ACE vechten.
Gelukkig was de Battle Mode van de Batmobiel opgewassen tegen de voertuigen van de Arkham Knight. Na de helikopter te hebben neergehaald en de gijzelaar naar Jim te hebben gebracht, ging ik op jacht naar Scarecrow.
Batman Arkham Knight logboek dag 2

Scarecrow

Ik trof hem aan in de centrale mengkamer. Toen ik hem gevangen wilde nemen, beet hij me toe dat Oracle zijn doelwit was. Ik nam direct contact op met Barbara, maar terwijl we praatten, ging het scherm op zwart.
Crane maakte hiervan gebruik om te ontsnappen. Ace Chemicals stond op het punt te ontploffen en Scarecrows angstgas over de hele stad te verspreiden. Met wat neutraliserende stoffen hoopte ik de explosie te beperken.
Terwijl ik bezig was met de stoffen, stond ik opeens oog in oog met de Joker, die me in het gezicht schoot. Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik raakte buiten bewustzijn. Ik herinnerde me een moment met Jim.
Batman Arkham Knight logboek dag 2

Nieuwe Jokers

Een tijd terug had ik Jim vijf mensen laten zien die besmet waren met de Jokers bloed, dat door een overdosis Titan was gemuteerd. In Arkham City wist ik een tegengif te krijgen, maar voor deze mensen kwam dat te laat.
In hun geval waren de mutaties al zodanig gevorderd dat ze het uiterlijk en de karaktertrekken van de Joker begonnen te krijgen. Maar een van hen leek immuun te zijn: Henry Adams, die geen symptomen vertoonde.
Ik legde Jim uit dat we deze mensen hier moesten houden, terwijl ik naar een oplossing zocht. De immuniteit van Henry zou die oplossing kunnen zijn. Totdat ik meer wist, kon ik hem niet laten vertrekken.
Batman Arkham Knight logboek dag 2

Op zoek naar Oracle

Ik werd gewekt door de Joker. Het moet een hallucinatie zijn, veroorzaakt door Scarecrows angstgas, maar ik zie hem nu overal. De Joker raadde me aan om ACE Chemicals te ontvluchten, waar ik net voor de explosie in slaagde.
Vervolgens ging ik met Jim op zoek naar Barbara. Toen hij erachter kwam dat Barbara, als Oracle, voor mij werkte en daarom ontvoerd werd, werd hij kwaad. Hij zei dat hij niets meer met me te maken wilde hebben.
Dankzij beveiligingsbeelden kwam ik erachter dat de Arkham Knight Oracle heeft gekidnapt. Zijn voertuig liet een spoor achter, dat naar Miagani Island leidde. Morgen laat ik de brug naar het eiland zakken.
Dan moet ik Oracle vinden en haar redden.
Batman Arkham Knight ligt sinds 23 juni in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees ook onze Batman Arkham Knight-recap en de review van de game!

Populair Nieuws