Destiny Rise of Iron launch event - Eigen Bassjackers Destiny track

Article
vrijdag, 23 september 2016 om 16:59
xgn google image
Wie goed oplette in 2015, weet dat de Tilburgse Bassjackers Destiny eerder vertegenwoordigden in Nederland. Nadat de Tilburgers in contact kwamen met Activition en Bungie, kreeg het gedeelde gedachtengoed een dusdanige momentum dat er meer samenwerking ontstond.
Het volgende resultaat daarvan – een nummer door de Bassjackers, genaamd ‘Destiny’ ziet tegelijkertijd met Destiny uitbreiding ‘Rise of Iron het licht’.

Huis en Haard bij Bassjackers Destiny event

“Een ontmoeting die al snel op een vriendschap uitliep” aldus Ralph van Bassjackers. Niet veel maanden later kreeg deze samenwerking een concretere gedaante. Bassjackers geven een muzikale interpretatie aan Destiny, een niet meest voor de hand liggende combinatie. Maar toch is er genoeg raakvlak gevonden.
Bassjackers Destiny event

Strakke regie Bassjackers Destiny

In een achtergedeelte van een ingetogen ogend rijtjeshuis in een Tilburgse straat zit de studio van Bassjackers. Laten we eerlijk zijn, voor het geld hoeven ze het niet te laten. Maar deze plek zal hoogstwaarschijnlijk veel emotionele waarde huizen voor het Bassjackers duo. Het huis is in ieder geval van alle gemakken voorzien: high-end Adam speakers, een degelijke studio, een dj-booth, banken, een bar, en ga zo maar door.
Bassjackers krijgen Activision en Bungie over de vloer in Tilburg, daarnaast wat Nederlandse pers en verschillende winnaars van diverse verlotingen. Een senior-engineer van Bungie is aanwezig, evenals internationale en Nederlandse PR-vertegenwoordigers van Activision.
Terwijl de interviews worden afgelegd, zijn de voorbereidingen voor de avond nog in volle gang, Een ontspannen sfeer heerst en de aanwezige passie werkt enerverend.
Bassjackers Destiny event
Er is nu weinig te merken van de serverproblemen bij de launch van Rise of Iron. Maar in het gesprek met Bungie lijkt het voorgeschreven script de meeste oprechte kritiek op Destiny teniet te doen. Logisch. Daarnaast, op vragen over Destiny 2 (of beter gezegd ‘the sequel’), mag niks gezegd noch bevestigd worden.

Reggae, punk-rock, trap & Destiny

De Bassjackers Destiny track, met reggae-achtige vocalen van punkrocker Mike B, is gratis beschikbaar via Spinnin’ Records en vergaarde in enkele dagen al 400k plays op YouTube. Hoe het klinkt? Nou, niet zo deftig of orkestraal als de meeste Destiny muziek. De Bassjackers Destiny track is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt.
Van epische gangmakerij is vooralsnog sprake: de catchy mix van reggae vocalen, trap percussies en een flinke scheut bass doet het (PvP) bloed weldegelijk sneller stromen. Enkele minuten van de avond worden ingewijd voor het tonen van de door de Basjackers gemaakte track met videoclip ‘Destiny’.
Bassjackers Destiny event

Een geslaagd Bassjackers Destiny feestje

Een twaalftal PS4 consoles draait de Destiny Rise of Iron uitbreiding, welke vanzelfsprekend ook speelbaar is. Met een volle vloer aan bezoekers zijn deze echter al snel bezet. Vele gamers, muziekfanaten, (Bassjackers) vrienden en aanhang zorgden voor een gezellige happening.

Populair Nieuws