Baldur’s Gate 3 Early Access - Alles wat je moet weten!

Article
donderdag, 08 oktober 2020 om 12:00
baldurs gate 3f1597949742
De Early Access voor Baldur’s Gate 3 is sinds woensdag 6 oktober om 19:00 uur beschikbaar. Veel mensen vinden dit natuurlijk erg leuk en zouden graag toegang hebben. Wij leggen je precies uit wat je kan verwachten, hoe je Early Access krijgt en een aantal andere features die met het spel te maken hebben.

Hoe krijg je toegang tot Early Access?

Baldur’s Gate 3 is een spel dat je kan downloaden op Steam. Download Steam gratis via deze link. Met Steam spellen is Early Access krijgen eigenlijk altijd hetzelfde en ook heel simpel. Het werkt hetzelfde als wanneer je een normale game downloadt.
Je koopt het spel via de Store, waarna de download knop tevoorschijn komt. Er is nog een manier, namelijk naar je bibliotheek gaan in Steam en het spel proberen te openen. Als je dit doet komt de download knop ook naar boven.

Wat kan je verwachten?

De Early Access van Baldur’s Gate 3 is slechts een vroegtijdige versie van het spel, dus verwacht geen optimale gameplay. Tot nu toe zijn de reviews wel erg positief. Veel YouTubers en reviewers staken al meerdere uren in de game en wisten een mening te vormen over het spel.
Veel van deze mensen waren erg positief en bijna verrast over hoe het spel er tot nu toe uit ziet. De dialogen van de personages zijn erg afwisselend en het spel brengt tevens heel erg goed de ‘Baldur’s Gate’-sfeer over. Een van de grote angsten van veel mensen die de eerdere spellen gespeeld hebben, was dan ook dat het spel heel anders zou zijn dan de twee voorgangers.
Dit is dus volgens velen gelukkig niet het geval. Een ding wat volgens een aantal van de reviewers wel tegenviel was een doorlopend verhaal. Het zijn namelijk vooral aparte quests die je in deze variant vindt. Vrees niet Baldur’s Gate fans, want dit zal met de release van de volledige game echt nog wel komen.
baldurs gate iii release uit de doeken gedaan 151466 2

Keuzes staan centraal in Baldur's Gate 3

Een ding dat erg belangrijk is in Baldur’s Gate spellen is de keuzes die jij maakt. Die keuzes vormen het spel namelijk. Dit zal absoluut terugkeren in de complete game. Een ding dat wij graag nog verbeterd zouden zien is de speelbaarheid met een controller. Het spel wordt aangeraden om met muis en toetsenbord te spelen, maar met een controller spelen is nu wel erg lastig. Dit werkt nog niet goed genoeg.
In de Early Access heb je ongeveer 20 uur aan speelbaar materiaal, wat je uiteraard zo vaak als je wilt kan spelen. Ondanks een aantal bugs en andere complicaties in het spel verwachten wij dat het heel goed te spelen is en zeker erg vermakelijk zal zijn. De Early Access van Baldur’s Gate 3 is dan ook zeker een aanrader!