Astra: Knights of Veda – Een stilistische en adembenemend geanimeerde dark fantasy

Article
zondag, 10 september 2023 om 13:00
astra knights of vedaf1693467798
Op gamescom mochten wij aan de slag met Astra: Knights of Veda. Een game die te mooi lijkt om waar te zijn. Zeker als je je bedenkt dat deze free to play is.

Van K-pop bedrijf tot speler in de gaming industrie

Uit het niets komt het bekende K-pop bedrijf HYBE (eigenaar van de boy band BTS) met een verbluffend staaltje gameplay op te proppen. Nadat ze aandelen hebben gekocht van game developer Flint, is de game nu officieel omgetoverd van Dragon Blaze 2: Knights of Veda naar Astra: Knights of Veda. Op de internationale game exhibitie van G-Star 2022 in Busan Korea, was de game voor het eerst te bewonderen.
Eerst zou de game een vervolg worden op de eerste Dragon Blaze van Com2uS Holdings. Gelukkig heeft developer Flint besloten, dat ze toch een eigen weg willen inslaan met het verhaal.

2D RPG om nooit meer te vergeten

De 2D gameplay van Astra: Knights of Veda is soepel en laat je via verbazingwekkende cutscenes je direct meeslepen in het verhaal, waarin de koning van het land een groot probleem vormt. Bekeerd tot het duister is hij totaal het spoor bijster. Krankzinnig offert hij de ene na de andere inwoner van het land op en als gevolg ligt er een enorme stapel aan lijken in de troonzaal.
Er wordt een wanhopige bestorming georganiseerd op het kasteel. Het doel: de bezeten koning nog op tijd te stoppen, voordat het te laat is. Al voordat we aan wal geraken, zijn onze kompanen en roeiboot gesneuveld dankzij de vele salvo’s aan pijlen. Wonderbaarlijk genoeg spoelen we aan op het strand. Middenin de hel, waarbij het gevecht al in volle gang is. Onze missie, de muur bestormen en deze waanzin te stoppen. Nu wordt in sneltreinvaart de controls uitgelegd. Let je even niet op? Dan maait één van de vele rondvliegende pijlen of vijanden je wel neer. Zo snel mogelijk banen we een weg door de chaos heen naar de muur.
ss 293f0e8d6bb7eb142f1606b5ff05add17f065b391920x1080f1693467948
Eenmaal boven worden we geconfronteerd met een wat zwaarder type aan vijand. Nu kunnen we skills gebruiken met een mix van dodges. Maar wees spaarzaam, er is een stamina bar aanwezig. Ook hier is enige tactiek een must. De vijand wordt neergemaaid en het pad ligt open.
Helaas kom je net te laat. De koning heeft het ritueel voltooid en heeft zichzelf vervormt tot een grotesk monster. Een boom des dood overkoepelt het gehele domein. Sporen worden losgelaten in de lucht. Wat levend was, spuugt nu bloed op. Wat dood was, vervormd zichzelf tot zombies. Alles lijkt verloren totdat de Godin van Oorlog onze ziel nog net kan redden.
Getransporteerd naar de Nachtmerrie wereld, worden we door Veda voorzien van een nieuwe huid en een boek. Hiermee kunnen we de krachten van vergane helden oproepen en gebruiken. Nu zijn we de ridder geworden van Veda Astraea, de 'eeuwige waarheid die talloze zeeën van sterren overstak'. Aan ons de taak haar krachten weer te terug te brengen, beginnend bij haar hart.

Elden Ring-eske vijanden met het gacha systeem van HoYoverse

Astra: Knights of Veda heeft goed gekeken naar alle populaire voorbeelden die het goed doen op de markt, zoals Elden Ring en populaire gacha games. Het is een spel met een visie. Verhaal gedreven gameplay in een sensationele setting, die niet weg deinst om een volwassen publiek aan te spreken.
Wel hebben we de nodige twijfels over het PvP-aspect van Astra: Knight of Veda. PvP balanceren in een game met microtransacties kan soms erg lastig zijn.
Astra: Knights of Veda is binnenkort beschikbaar en te spelen op PC, iOS en Android. Je kan de game alvast wishlisten op Steam.