Assassin's Creed Unity - de Franse Revolutie biedt een en al vermaak!

Article
vrijdag, 21 november 2014 om 15:47
xgn google image
Assassin's Creed Unity speelt zich af tijdens de Franse Revolutie. Een belangrijke, intrigerende tijd met heel veel historisch belang. Hier lees je hoe Assassin's Creed Unity geïntegreerd wordt in één van de meest spraakmakende tijden van de afgelopen paar eeuwen.
In 1789 ontplofte Frankrijk. De arme bevolking was de arrogante adel helemaal zat en kwam succesvol in opstand. Assassin’s Creed Unity speelt in op deze indrukwekkende periode uit de Europese geschiedenis. Lees mee en leer alles over de Franse Revolutie en hoe Assassin’s Creed Unity daarop inspeelt.

Het begin van een nieuwe periode

De belangrijkste oorzaak van de Franse Revolutie is de levende armoede en hongersnood onder de reguliere bevolking, tegenover de rijke, machtige adel die alles pakte wat hij pakken kon en niks over liet voor de arme mensen. Door toenemende problemen en een nieuwe filosofische denkwijze genaamd de Verlichting werd Frankrijk bedolven onder kritiek.
De Verlichting stelde namelijk voorop dat de mens rationaal moest denken en handelen. Hierdoor kreeg de bevolking meer interesse in politiek en eigenbelang . Dit tezamen met een enorme drang tot verandering bracht de bevolking tot de beweegredenen zoals die vandaag de dag in onze geschiedenisboeken staan.

De toepassing van de Franse Revolutie in Assassin’s Creed Unity

Assassin’s Creed Unity neemt je mee op reis door Parijs in opstand. Op iedere hoek van de straat zijn de spanningen om te snijden en met of zonder jouw input kan alles in één klap omslaan tot één groot slagveld. Deze kenmerken zijn zeer herkenbaar voor Parijs in die periode. En ook hoofdpersoon Arno heeft te maken met de roerige sfeer van een opstandig Parijs.
Missies zullen dan ook grote invloed hebben op de werkwijze van Arno. Groepen opstandelingen kunnen namelijk enorm behulpzaam zijn in gevechten of tijdens het schuilen. Aan de andere kant kunnen ze ook vreselijk vervelend zijn en enorm tegenwerken door enorme blokkades te vormen, waar je maar moeilijk doorheen komt.
62416 2

Beroemdheden in Assassin’s Creed Unity

De Franse Revolutie is daarnaast ook kenmerkend door het afschaffen van het absolutisme. Koning Lodewijk XVI werd het allemaal iets te heet onder de voeten en hij besloot te vluchten. Tevergeefs, aangezien hij opgepakt werd en net zoals vele anderen in deze tijd onthoofd werd. Hij komt terug in Assassin’s Creed Unity.
Maar wat te denken van Napoleon, de man die altijd afgebeeld staat met zijn hand in zijn jas? Napoleon was de Franse keizer, die tijdelijk de macht greep na de Franse Revolutie en Frankrijk grote macht en rijkdommen bracht. Ondanks dat hij pas echt actief werd na de Franse Revolutie was hij zijn zaadjes al aan het planten tijdens de revolutie. Hij komt dan ook terug in Assassin’s Creed Unity om zijn plannetjes te bekokstoven.
Naast deze twee grootheden in de geschiedenis zal Assassin’s Creed Unity traditiegetrouw nog veel meer van deze beroemdheden aandacht geven. Robespierre en enkele lokale helden uit die periode worden echt niet overgeslagen door een historisch correct spel als Assassin's Creed.

Beroemde gebouwen in Assassin’s Creed Unity

Welke belangrijke gebeurtenissen en plaatsen zitten er dan eigenlijk in Assassin’s Creed Unity? Kunnen we de Eifeltoren beklimmen in het verhaal van Unity? Helaas niet, deze werd pas zo’n 100 jaar na de Franse Revolutie geopend en zal dus niet in de game zitten. Maar zonder al te veel te spoilen kunnen wij wel verklappen dat er af en toe een tijdssprongetje plaatsvindt, gerechtvaardigd door een fout in de Animus.
Welke gebouwen kunnen we dan wel met zekerheid beklimmen? Allerleerst zijn er gigantisch veel paleizen, zoals het paleis van Versailles. Tuurlijk kun je jezelf ook prima vermaken op de Champs-Élysées in Assassin’s Creed Unity. Maar uiteraard kijkt iedereen uit naar de Notre-Dame, die al een enkele keer te zien was in de trailers.
62417 2

Belangrijke gebeurtenissen in Assassin’s Creed Unity

Dan zijn er natuurlijk ook nog een aantal belangrijke gebeurtenissen in deze periode. Denk aan het uitvinden van de guillotine die duizenden mensen het leven hebben gekost. En wat te denken van de veranderingen in de grondwet en het afschaffen van het absolutisme, het keizerschap van Napoleon en de probleematiek rondom alles van de Franse Revolutie.
Ongetwijfeld zal Assassin’s Creed Unity inspelen op deze belangrijke gebeurtenissen. Het blijft echter de vraag wat de rol van Arno is bij deze gebeurtenissen en hoe Ubisoft ze in het verhaal verwerkt. Uit Assassin’s Creed III bleek al dat er geen Amerikaanse grondwet geweest zou zijn zonder Assassin Conner. Krijgt Arno ook zo’n grote rol?

Wat verwachten we dus van Assassin’s Creed Unity?

Van Assassin’s Creed Unity verwachten we dus eigenlijk heel veel als we kijken naar de geschiedenis van de Franse Revolutie. Deze tijd is van enorm historisch belang en er is genoeg informatie om van Assassin’s Creed Unity en de eeuwige strijd tussen de Tempeliers en de Assassin’s een mooi vervolg in de lopende serie te maken.