Far Cry 4 - De top 5 nieuwe features

Article
vrijdag, 21 november 2014 om 10:46
xgn google image
Far Cry 4 is uitgekomen en heeft aardig wat veranderingen ondergaan. Wij laten je zien wat wij de top 5 tofste en beste veranderingen vinden in Far Cry 4.
Als er een vervolg op een game komt verwacht dan niet alleen een nieuwe verhaal, maar ook op technisch gebied wat innovaties. Vernieuwing wordt niet altijd even goed uitgevoerd, maar is in onze ogen bij Far Cry 4 zeker gelukt. Far Cry 4 zit bordenvol nieuwe features en daarom is het na flink wat uurtjes gamen aan ons de taak om jou de top 5 beste en grootste veranderingen mee te geven.

5. Rijden is niet verplicht met de automatische piloot

Rijden in Far Cry is natuurlijk niet meer weg te denken. De grote open wereld zorgt voor enorme afstanden en dan is lopen niet altijd de beste optie. Soms ga je weleens te voet, omdat dit door de bergen gewoon wat makkelijker is, maar toch kan het weleens handig zijn om een grote machinegun op je dak te hebben.
Naast het rijden kom je best wel vaak gevaar tegen in de zin van een vijand of een gevaarlijk dier. Dan is zo'n machinegun erg handig, al heeft niet elk voertuig zo'n ding. Schieten met je eigen wapen is dan ook vanzelfsprekend en gaat niet altijd even makkelijk als je op de weg aan het letten bent en ook nog je vijand wil doden.
Dat is in Far Cry 4 geen probleem meer, want met één druk op de knop kun je de automatische piloot inschakelen en kun je op je gemak een vijand doden. Let wel op dat je op de weg moet zitten anders werkt het niet. Ben je nieuwsgierig geworden naar Far Cry 4, lees dan onze Far Cry 4 recensie
62361 5

4. Samen de gehele singleplayer spelen in co-op

Co-op was in Far Cry 3 ook al beschikbaar, maar had verder niets te maken met de singleplayer. Het was mogelijk samen missies te doen, maar de co-op ervaring stond puur los van de echte game. In Far Cry 4 hebben ze hier een grote verandering gemaakt, omdat het hier mogelijk is om de gehele singleplayer nu samen te gaan spelen. Zo kun je samen met een ander persoon de singleplayer spelen en mag je dan niet bezig zijn met een missie.
Het leuke aan Far Cry 4 is dat je bij de aanschaf ook tien codes krijgt die je aan vrienden of familie kunt geven. Met die codes kun je een vriend de kans geven met jou de co-op van far Cry 4 te spelen voor de duur van twee uur. Hij of zij hoeft daar niet de game voor te bezitten. Dit zorgt voor een ontzettend leuke ervaring aangezien je op deze manier samen de grote forten in Far Cry 4 te lijf kunt gaan.
62362 9

3. Meteen een berg op met deze nieuwe grijphaak

In eerdere delen in de Far Cry-franchise was het nog weleens lastig om met bergen om te gaan. Je gleed vaak naar beneden of moest een flink eind omlopen als je ergens naar boven wilde komen. Ubisoft heeft niet stilgezeten en heeft Far Cry 4 gelukig genoeg innovatie gegeven om met een goede oplossing te komen voor het beklimmen van een berg.
In Far Cry 4 beschik je over de grijphaak die je helpt de bergen te beklimmen. Op bepaalde plekken in bergen vind je ankerpunten waaraan je jouw grijphaak kan vastmaken. Dit doe je door op het ankerpunt te richten en vervolgens de grijphaak te gooien.
Zodra hij hangt kun je naar boven klimmen en uiteraard ook als je boven op de berg bent, kun je zo weer naar beneden gaan. Ben je dus perongeluk beneden beland, dan ben je dus zo weer boven. De grijphaak is in de volgende video in actie te zien.
62363 5

2. Vanaf het hoogste puntje in Kyrat naar beneden vliegen

Deltavliegers zijn al sinds deel één van de Far Cry-franchise te zien en in Far Cry 4 kun je voor het eerst echt goed gebruik gaan maken van de deltavlieger. De omgeving van Kyrat leent zich hier uitstekend voor en spelers worden dan ook zeker uitgedaagd om de hoogte en mooiste plekken in Kyrat te vinden en vervolgens weer af te dalen.
Naast de deltavlieger is er ook een wingsuit beschikbaar die ervoor zorgt dat je van een hoge berg erg snel langs de rotsen naar beneden kunt vliegen. De wingsuit is stiekem nog een stuk leuker dan de deltavlieger en zorgt voor een adembenemende ervaring. De wingsuit was al eerder te zien in de Far Cry-franchise en is opnieuw in Far Cry 4 te gebruiken.
Wil je de wingsuit graag in actie zien dan kun je naar de volgende video kijken en dan voel je hoe het is om met een wingsuit te vliegen.
62364 5

1. Ruil je auto in voor een olifant

Voertuigen zijn een belangrijk onderdeel in de Far Cry-franchise aangezien de open wereld zo groot is dat je niet altijd wil gaan lopen. Voertuigen zijn er in allerlei soorten en maten van jeeps tot quads en van boten tot helicopters in Far Cry 4. Far Cry 4 introduceert daarnaast weer een geheel nieuw voertuig ofwel dier waarop je kunt rijden: de olifant.
De olifant is niet alleen maar een dier waar je op kunt rijden in Far Cry 4, ook dient het beest als wapen. Met zijn slurf kun je vijanden een flink eind de lucht in slingeren. Ook kunnen auto's omver worden geduwd en andere schade worden aangericht.
Oppassen voor de olifant is zeker geen gek idee, want vaak kom je ze ook tegen in kampen van de vijand. Vaak zitten ze dan opgesloten, en wat is er nou leuker om een slot kapot te schieten met je sniper en de dolle olifant het hele kamp te laten slopen terwijl jij op je gemak op een berg zit? Meer informatie kun je zien in de Far Cry 4 olifanten trailer.

Populair Nieuws