Assassin's Creed Unity - revolutionaire co-op begin van iets moois

Article
zondag, 30 november 2014 om 10:00
xgn google image
Assassin's Creed Unity ligt sinds deze maand in schappen en op XGN is de game erg populair. Daarom is het tijd om deze nieuwe game van Ubisoft eens onder de loep te nemen. Wat valt er dan het meeste op? De revolutionaire singleplayer co-op modus die niet alleen de gameplay van Assassin's Creed volledig innoveert, maar ook een bodem legt voor de rest van de game-industrie.
In Watch Dogs probeerde Ubisoft het al en nu is het de beurt aan Assassin’s Creed Unity. Een multiplayer co-op verwerken in de singleplayer. In dit artikel lees je waarom dit baanbrekend en innoverend is in de Assassin’s Creed serie en wellicht zelfs voor de gehele game-industrie. Al jaren smeekt de Assassin’s Creed achterban hierom en nu is het eindelijk zover!

Een stapje verder in Assassin’s Creed Unity

Het is nog als de dag van gisteren dat Assassin’s Creed: Brotherhood uitkwam. Eindelijk kon je met meer dan één Assassin aanvallen, computergestuurd weliswaar, maar het kon. In Watch Dogs was het mogelijk om buiten de verhaallijn om de singleplayer van andere mensen aan te vallen. Dit werkte prima en zorgde voor veel positieve reacties in en buiten de fanbase van Ubisoft.
In Assassin’s Creed Unity wordt deze vorm van samenspelen naar een nieuw niveau getild. Niet alleen kom je terecht in andermans game, je kan ook daadwerkelijk missies doen met meer dan één persoon. Afhankelijk van de grootte van de missies en zijmissies kun je co-op spelen met twee tot vier personen. De meeste van deze missies vragen ook echt om meerdere personen, omdat ze anders niet te doen zijn qua moeilijkheid.
co-op in Unity

Assassin’s Creed Unity brengt vrijheid

Het mooie aan Assassin’s Creed Unity is echter dat je complete keuzevrijheid hebt in de co-op mogelijkheden. Wil je een missie met meerder mensen doen, prima. Wil je een missie om wat voor reden dan ook alleen doen, ook prima. Het kan allemaal in Assassin’s Creed Unity. Er is echter nog meer keuzevrijheid.
Als je ervoor hebt gekozen om een missie samen te doen kun je ook nog eens heel veel verschillende manieren krijgen om een missie uit te voeren. Door taken te verdelen en een goede samenwerking benut je de keuzevrijheid die je hebt dan ook optimaal. Bovendien kun je gaan en staan waar je wilt, aangezien je ook binnenin de meeste gebouwen kunt gaan en de gehele map beschikbaar is tijdens co-op.
co-op in Unity 2

Revolutionaire co-op voor de toekomst

Waarom betitelen wij de co-op in Assassin’s Creed Unity nou als revolutionair? Heel simpel, de fans van Assassin’s Creed vragen al jaren om co-op en dat is met een reden. Met de toevoeging van co-op krijg je een hele nieuwe game. De gehele gameplay verandert als je samen kan werken of rekening moet houden met andere spelers.
Niet langer zit je eindeloze verhaalmissies te spelen die variatie missen in oude Assassin's Creed games. Of speel je multiplayerpotjes die telkens hetzelfde zijn en diepte missen, zoals in Call of Duty. De combinatie van de twee is perfect voor Assassin’s Creed en daarom is Assassin’s Creed Unity een revolutionaire game die voor een heel nieuw tijdpperk gaat zorgen en nu al zorgt in de Assassin’s Creed serie.
co-op in Unity 3

Andere ontwikkelaars leren van Assassin’s Creed Unity?

Als Ubisoft het met Assassin’s Creed Unity kan, dan kunnen andere ontwikkelaars het ook. Denk aan een Elder Scrolls en misschien zelfs wel Battlefield en Call of Duty. Deze in innovatie stagnerende games kunnen wel een oppepper als co-op gebruiken. Kortom het opent heel veel deuren, niet alleen voor Assassin’s Creed maar misschien ook voor andere topgames.
Hierbij hebben wij het over de integratie met singleplayer. Natuurlijk weten wij ook dat er co-op missies waren in eerdere games, maar nog nooit vermengd met de singleplayer. Watch Dogs was hier duidelijk revolutionair in en Assassin's Creed Unity brengt dit naar een nieuw niveau met daadwerkelijke missies.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk

Fans van Assassin’s Creed en gamers over de hele wereld kunnen hun hart ophalen. Ubisoft heeft de deadlock gekraakt en het mogelijk gemaakt om co-op te integreren in Assassin’s Creed Unity. Complete missies die op oneindige manieren speelbaar zijn en goede servers maken deze functie revolutionair. Ben je het ermee eens? Laat het weten in de comments waarom wel of niet!

Populair Nieuws

Laatste Reacties