Assassin's Creed Syndicate - Wat kunnen we ervan verwachten?

Article
dinsdag, 19 mei 2015 om 16:18
xgn google image
Wauw, Assassin's Creed: Syndicate werd onlangs aangekondigd door Ubisoft. Deze keer reizen we samen met de Assassin's af naar het Victoriaanse Londen tijdens de industriële revolutie. Maar wat kunnen we verwachten van de nieuwste Assassin's Creed?
Assassin's Creed: Syndicate zal voortborduren op het succes van Assassin's Creed: Unity. In plaats van Parijs staat er nu een andere Europese wereldstad in de planning: Londen rond 1868. Maar wat gebeurde er in dit tijdperk eigenlijk? Welke historische grootheden speelden een belangrijke rol? Wat biedt Londen als stad in die periode?

De Industriële revolutie

De industriële revolutie is een belangrijke periode in de geschiedenis van de mens. Voorheen werden goederen op basis van vraag geproduceerd, na de komst van de industriële revolutie werden goederen geproduceerd op basis van massaproductie. De techniek werd gevonden om deze producten snel en in grote getale te produceren.
Naast massaproductie werden er ook heel veel technieken gevonden om nieuwe innovatieve machines te ontwikkelen. Onder andere treinen en auto's deden hun intrede. De industriële revolutie startte in Engeland rond 1750. Verwacht dus dat Ubisoft hier flink op in zal spelen in Assassin's Creed: Syndicate.

Geen multiplayer in Assassin's Creed: Syndicate

Waar allereerst de vinger op gelegd dient te worden is het feit dat de co-op multiplayer, geïntroduceerd in Unity, niet aanwezig zal zijn in Syndicate. Ubisoft heeft dit deze inmiddels bevestigd. Het zou teveel technisch vermogen vragen van een game als Assassin's Creed die voornamelijk vloeiend en snel moet verlopen. De velen glichtes in Unity waren dan ook onderhevig aan de technische onmacht van de game.
Aan de ene kant is dit jammer, aangezien het idee heel leuk is. Aan de andere kant blijkt het invoeren van deze multiplayer teveel te vermogen te kosten of zelfs onuitvoerbaar te zijn. Dat betekent echter ook dat Ubisoft meer aandacht kan besteden aan de singleplayer. Meer missies? Groter gebied? Meer te doen? De tijd zal het uitwijzen. Een stap terug hoeft echter niet een stap achteruit in de ontwikkeling te zijn.
71619

Meerdere personages in Assassin's Creed: Syndicate

Naast het ontbreken van een multiplayer heeft Ubisoft ook bevestigd dat er meerdere personages speelbaar zijn in Assassin's Creed: Syndicate. Je speelt de rol van een tweeling met Jacob Frye en zijn zus Evie Frye. Tezamen met je Assassin-vrienden neem je het weer op tegen de Tempelieren. Veel is er nog niet over de twee nieuwe helden bekend, afgezien dat het dus gaat om een man en een vrouw.
Het is de eerste keer dat een vrouwelijke Assassin speelbaar is in een 'hoofdgame' van Assassin's Creed. Voorheen zijn er wel vrouwelijke Assassin's geweest maar nog nooit in de grote games zelf. Maar nog belangrijker: Hoe gaat Ubisoft dit integreren? Zijn de missies apart? Kun je bij free roamen vrij kiezen? Of is het zoals bij GTA V dat je snel kunt switchen van personage, zelfs gedurende missies?

Landmarks van Londen

In de trailers zagen we het al, het prachtige Londen. Welke belangrijke landmarks kun je deze keer beklimmen? In ieder geval zagen we al de Big Ben. Buckingham Palace zal ook een rol gaan spelen, toenmalige monarch Queen Victoria was namelijk de eerste die zich huisde in het paleis.Tower Bridge werd gebouwd tijdens de Industriële revolutie, dus wellicht zien we ook die terug in Assassin's Creed: Syndicate.
Daarnaast zal waarschijnlijk ook ''the monument'' te beklimmen zijn in de nieuwe Assassin's Creed. Deze grote toren is één van de grootste toeristische trekpleisters van Londen. Voor de rest kent Londen natuurlijk zijn karakteristieke straten, architectuur en geografie. Zo ook die rivier Theems, die langs veel van de eerder genoemde bezienswaardigheden stroomt. Verwacht ook hier veel input van Ubisoft, want deze dingen wil je gewoon terugzien.
71620

Gangwars en voertuigen

Wat uit de trailer ook duidelijk werd, is het bestaan van gangs. De wijken van Londen worden geterroriseerd door deze bendes en aan jou de taak om deze bendes te verslaan en de wijken te bevrijden. Betrokken partijen hierbij zijn uiteraard de Assassin's, Tempeliers en ook de politie. Dit zal naar verwachting ongeveer hetzelfde verlopen als in voorgaande Assassin's Creed games. Versla de bendes en speel alles in het gebied vrij, as simple as that.
Maar de industriële revolutie staat in Londen niet alleen bekend om zijn bendes. Ook werden er nieuwe voertuigen ontwikkeld, naast manieren om bestaande voertuigen sneller te produceren. Zo zullen er onder andere koetsen, stoomboten en treinen aanwezig zijn. Daarnaast werd ook de eerste auto in die periode (1885) geproduceerd. Wellicht allemaal mogelijkheden om dit op een leuke manier te integreren in Assassin's Creed: Syndicate.

Nieuwe gadgets in Assassin's Creed: Syndicate

Wat zou een Assassin's Creed zijn zonder vette wapens en gadgets? Ook deze keer zullen de twee hoofdpersonen voorzien zijn van genoeg metaal om de Tempeliers op brute wijze van de aardbodem te doen verdwijnen, zoals een ware boksbeugel. Onder andere komen de werpmessen ook terug. Om te free-runnen is er nu het zogeheten rope launcher, die je binnen enkele tellen op een gebouw kan schieten. Een heel arsenaal aan wapens dus.
Veel toffer misschien wel is de sword cane die Jacob gebruikt in de trailer. Deze stok is niet alleen bruikbaar als hulpmiddel om te lopen, het is ook bijna vanzelfsprekend te gebruiken als een wapen. Met deze gadgets gaan de Assassin's echt mee met hun tijd en hebben duidelijk profijt van de industriële revolutie. Welke toffe nieuwe features er nog meer in de nieuwe Assassin's Creed komen, zal in de komende tijd duidelijk worden door meer trailers.
71621

Historische grootheden

In de trailer zagen we Queen Victoria al voorbij komen, maar Assassin's Creed zou Assassin's Creed niet zijn als er nog veel meer historische grootheden in het verhaal verweven zouden zitten. Onder andere schrijvers als Charles Dickens en Sir Arthur Conan Doyle zouden een optreden kunnen maken. Laatstgenoemde is de originele schrijver van de Sherlock Holmes verhalen. Misschien te ver gezocht om Sherlock terug te zien in Assassin's Creed: Syndicate?
Maar wat dacht je van beroemde uitvinders en filosofen zoals Josepth Locke, Karl Markx en Edmund Cartwright. We weten echter nog niet zeker hoe Assassin's Creed: Syndicate verwerkt is in de geschiedenis van de industriële revolutie. Het is dus onzeker of deze figuren wel terug kunnen komen qua tijd waarin ze leefde. Het zou echter wel ongelofelijk tof zijn om samen te werken met grootheden als eerder genoemden, zoals voorgaande games dat al zo goed deden.

Nieuwe manier van spelen in Assassin's Creed: Syndicate

Wat deze Assassin's Creed vooral zo interessant maakt is de veranderingen in de periode. De gehele samenleving stond op zijn kop. Techniek, wetenschap en machines deden hun intrede en het is interessant om te zien hoe Assassin's Creed: Syndicate hierop inspeelt. Nieuwe gadgets, nieuwe vijanden? We zullen het zien in aankomende trailers. Laat die treinen, stoomboten en nieuwe wapens dus maar komen.