Assassin's Creed Syndicate Evie en Jacob tegenover elkaar gezet

Article
donderdag, 29 oktober 2015 om 15:40
xgn google image
Voor het eerst in de historie van Assassin's Creed is er meer dan één hoofdpersoon. Assassin's Creed Syndicate volgt het verhaal van de tweeling Jacob en Evie Frye in het industriële Londen van 1868. Maar ze verschillen nogal, lees hier hoe: Evie vs. Jacob.
Assassin's Creed Syndicate ligt inmiddels in de winkels. Je springt weer in de Animus en speelt ditmaal het leven na van Jacob en Evie Frye. Evie Frye is de eerste vrouwelijke Assassin in een hoofdgame uit de serie. Wel zagen we eerder een vrouwelijke Assassin in Assassin's Creed Liberation, maar deze game kan niet gezien worden als hoofdgame. Het creëren van meerdere personages brengt overigens enorm wat veranderingen met zich mee. We beginnen met de achtergrond!

Evie vs. Jacob - Achtergrond

Laten we eerst maar eens kijken naar het feit dat het gaat om een tweeling. De Animus waar de hoofdpersoon in gaat liggen om de levens van de voorouderen na te spelen werkt op basis van DNA. De hoofdpersoon in de hedendaagse wereld heeft dus een DNA-connectie nodig met de hoofdpersoon in de game. Het is daarom ook nodig dat als er twee hoofdpersonen zijn, dat deze ook DNA-connectie hebben. En hoe ontstaat er een betere DNA-connectie dan bij een tweeling.
Evie en Jacob zijn dus Assassin's uit 1868 uit Engeland die Londen proberen terug te veroveren van de Templars, want zoals de intro van Assassin's Creed Syndicate beschrijft: ''For whoever controls London, controls the world''. Over de overige familie en relatie met eerdere Assassin's wordt weinig losgelaten in Assassin's Creed Syndicate. Cecily Frye, de moeder overleed, op jonge leeftijd en vader Ethan Frye was een strenge maar rechtvaardige man. Ook weten we dat Jacob een kleindochter heeft genaamd Lydia, maar daar willen wij niet teveel over spoilen.
80877 1

Evie vs. Jacob - De praktische kant

Maar hoe werkt het dan in de praktijk om meerdere hoofdpersonages te hebben? Je kan immers niet met allebei tegelijk spelen. Veel van de missies in het spel zijn gebaseerd op ofwel Evie ofwel Jacob. Vaak is de opbouw en het doel van de missie ook afhankelijk van de te onderscheiden vaardigheden van de twee Assassins. Ook zijn er missies waarbij beide speelbaar zijn, en missies waarin de twee afwisselen/ondersteunen, met als mooi voorbeeld de allerlaatste verhaalmissie.
Bij het free-roamen heb je echter wel volledige keuzevrijheid. Met twee simpele drukken op de knoppen van de controller kun je wisselen van personage. Dit werkt ongeveer hetzelfde als in GTA V die dit systeem alweer een tijdje terug introduceerde. Maar zoals in onze review te lezen gaat dit wel vele malen sneller in Syndicate dan in GTA. Het is een zeer leuk concept om zelf te mogen kiezen welk personage je gebruikt. Je kiest er immers ook een bepaalde speelstijl mee.
80878

Evie vs. Jacob - Compleet ander karakter

Maar voordat we naar de vaardigheden en speelstijlen gaan kijken, is het ook leuk om te kijken naar de karakters van Evie en Jacob Frye. Ondanks dat het een tweeling is, verschillen zij namelijk enorm. Evie is meer iemand die de regels wil volgen en het beste wil doen voor de mensen om haar heen. Zij zal dan ook vaak kreten eruit gooien als ''vader zei altijd ...'' of ''We moeten doen wat het beste is voor de Brotherhood''. Heel goedaardig dus.
Jacob is meer een rauwdouwer die niets uit de weg gaat om zijn doel te behalen. Regels interesseren hem niet zoveel, want het doel heiligt de middelen. Als daardoor heel Londen op z'n kop staat, dan is dat maar zo. Maar zoals bij iedere goede film, boek of game veranderen hoofdpersonen. Jacob en Evie botsen vaak met elkaar en het is leuk om te zien hoe ze op deze manier elkaar beïnvloeden.
80880

Evie vs. Jacob - Verschillende vaardigheden

Maar het belangrijkste verschil tussen Jacob en Evie zijn toch wel de vaardigheden. Het is het beste uit te leggen met een voorbeeld. Denk aan een situatie waarbij beide Assassins voorbij een groepje vijanden moet komen. Evie zal manieren proberen te vinden om het vechten uit de weg te gaan en er volledig stealth langs te komen. Jacob zal echter meer geneigd zijn om er gewoon op af te rennen en het gevecht aan te gaan.
Beide Assasssin's kunnen dan ook unieke vaardigheden vrijspelen. Bij het inleveren van skillpoints heb je de keuze uit verschillende takken om deze punten te verzilveren waaronder combat en sneak. Evie zal unieke vaardigheden vrij kunnen spelen bij sneak en Jacob kan unieke vaardigheden vrijspelen bij combat. Je zal altijd zelf de keuze qua speeltstijl blijven houden, maar sommige stijlen passen beter bij Evie en sommige beter bij Jacob.
80881

Evie vs. Jacob - Verschillen in verhaal

Deze unieke vaardigheden hebben ook hun uitwerking op het verhaal. Zoals al eerder aangegeven zijn sommige missies qua opbouw beter voor Jacob en sommige beter voor Evie. Deze missies hebben dan weer een directe link met het verhaal in Assassin's Creed Syndicate. Vanaf het moment dat beide Assassins in Londen aankomen hebben zij al een compleet ander idee van aanpak.
Jacob wil zoveel mogelijk Templars omleggen en wil gebruik gaan maken van zijn eigen gang: de Rooks. Evie wil daarentegen op zoek gaan naar Pieces of Eden, achtergelaten door de eerste generatie. De wegen van Evie en Jacob zullen meerdere malen kruisen om het verhaal bij elkaar te houden. Op deze manier worden de twee belangrijkste doelen van de Assassin Brotherhood dus mooi gecombineerd: Templars vermoorden en Pieces of Eden vinden.

Evie vs. Jacob - voor altijd in herinnering

Evie en Jacob Frye zijn beide Assassin's de geschiedenisboeken ingaan, zoals ook de eerdere personages uit de Assassin's Creed serie. Niet alleen om hun inhoudelijke daden, maar ook vanwege het feit dat zij tweeling zijn. Daarnaast zullen wij Evie en Jacob altijd blijven herinneren als de twee Assassin's die Londen, en daarmee de hele wereld, op hun eigen manier probeerde te redden.

Populair Nieuws