Dit is de beste Assassin's Creed game volgens jullie!

  Assassin’s Creed Syndicate, het nieuwste deel in de Assassin’s Creed serie kwam vorige week uit voor de consoles. Daarom stelden we jullie vorige week de vraag wat de beste Assassin's Creed game is. Lees hier jullie antwoord!

  De Assassin’s Creed serie loopt al sinds 2007, het jaar waarin de eerste Assassin’s Creed game verscheen. Sindsdien is de franchise verrijkt met een heleboel games, waarbij het meest recent verschenen deel Assassin’s Creed Syndicate heet.

  Het leek ons dus hoog tijd om eens te bekijken wat de XGN community nu eigenlijk de beste Assassin’s Creed game vindt. We zetten hier de top 5 hoogst scorende games voor je op een rijtje, gebaseerd op de resultaten uit de poll van vorige week. Vier andere games behaalden niet genoeg stemmen om in de top 5 terecht gekomen, dus die behandelen we eerst even.

  Op de allerlaatste plaats eindigde Assassin’s Creed Rogue, met slechts 1 procent van de totale stemmen. Daarna volgde Assassin’s Creed Revelations, met 2 procent van de stemmen. Het vorig jaar verschenen Assassin’s Creed Unity wist slechts 3 procent van de stemmen in de wacht te slepen, en de game waarmee alles begon, namelijk Assassin’s Creed, eindigde met vijf procent van de stemmen.

  de beste assassin's creed game syndicate

  5. Assassin's Creed Syndicate

  Syndicate speelt zich af in het industriële Londen van 1868. Dit is een tijd waarin machinefabrieken, koetsen en stoomtreinen de boventoon voeren. In Syndicate krijg je de mogelijkheid om als twee personages te spelen, namelijk de tweeling Jacob en Evie Frye. Wij hebben de game laatst beoordeeld met een 9.0 in de review.

  Deze game kreeg 6 procent van de stemmen, maar hierbij moet natuurlijk rekening gehouden worden met het feit dat de game pas een week uit is, en pas in november verschijnt voor de PC. Hierdoor zal nog niet elke fan de mogelijkheid hebben gehad om deze game daadwerkelijk te spelen, dus het echte aantal stemmen zou mogelijk hoger kunnen liggen.

  4. Assassin's Creed III

  Assassin’s Creed III stamt uit 2012, en speelt zich af tijdens de burgeroorlog van Noord-Amerika in de 18e eeuw. In deze game speel je als Connor Kenway, een sluipmoordenaar met een Brits-Indiaanse achtergrond. Destijds kreeg de game een 8.8 in de review.

  Assassin’s Creed III ontving 8 procent van de stemmen van de XGN community, en komt daarmee op de vierde plaats terecht.

  3. Assassin's Creed Brotherhood

  Assassin’s Creed Brotherhood kwam in 2010 uit en vormde een direct vervolg op Assassin’s Creed II. In Brotherhood staat Ezio wederom in de hoofdrol, en het was tevens de eerste game in de Assassin’s Creed reeks die de mogelijkheid had tot online gevechten via multiplayer. Wij beoordeelden de game destijds met een 9 in de review.

  Deze game kreeg maar liefst 16 procent van de stemmen binnen, en staat daarmee op een welverdiende derde plaats.

  2. Assassin's Creed IV: Black Flag

  Assassin’s Creede Black Flag gooide het roer om en bracht een hele hoop vernieuwingen. De oorlog met de Tempeliers vindt zich nu namelijk ook op zee plaats. Als speler kruip je in de huid van piraat Edward Kenway, de kapitein van een reusachtig oorlogsschip.

  Black Flag verscheen in 2013 en wij beoordeelden de game destijds met een 8.5 in de review. De XGN community lijkt erg enthousiast over Black Flag, de game sleept namelijk 28 procent van de stemmen binnen. Daarmee eindigt Black Flag op de tweede plaats in de top 5 beste Assassin’s Creed games.

  1. Assassin's Creed II

  Het tweede deel in de hoofdserie van Assassin’s Creed vormt een direct vervolg op de voorganger. Je neemt in deze game de rol aan van Ezio Auditore da Firenze, een 17-jarige edelman uit Florence. In deze game kom je historische figuren tegen als Leonardo da Vinci, Lorenzo I de' Medici, Niccolò Machiavelli en Rodrigo Borgia.

  Deze game eindigt met 30 procent van de stemmen op de eerste plaats in de top 5 beste Assassin’s Creed games! Daarmee is Assassin's Creed II volgens jullie de beste Assassin's Creed game.

  Assassin's Creed Syndicate

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.