Assassin's Creed Origins tips - 5 RPG-elementen tips

Article
maandag, 06 november 2017 om 15:24
xgn google image
Eén van de grootste vernieuwingen in Assassin's Creed Origins is de toevoeging van verscheidene RPG-elementen zoals side-quests, een heel nieuw craftingsysteem en een uitgebreide skill-tree. Niet iedereen begrijpt deze nieuwe toevoegingen meteen, en daarom geven wij jou vijf Assassin's Creed Origins tips over de RPG-elementen!

5. Denk goed na over je speelstijl

Zoals al genoemd in de inleiding van deze Assassin's Creed Origins tips, is de toevoeging van een skill-tree één van de grootste vernieuwingen in de game. Je hebt in die skill-tree drie verschillende typen skills: voor je mêlee-combat (Warrior), voor je boogschiet- en stealthskills (Hunter) en voor allerlei dingen als slaap- en berserkpijltjes, korting bij de winkels en het temmen van dieren (Seer). Heel veel keuze dus en wij raden je dan ook aan om goed na te denken over deze keuze.
Ben je bijvoorbeeld een speler die graag gebruik maakt van zijn hidden blade en van zijn sniper-boog, dan is het veel handiger om je ability points te besteden aan het Huntergedeelte van de skill tree, maar ben je meer een Rambo-achtige speler die het liefst iedereen vermoordt op zijn pad naar glorie, dan is het veel fijner om ze te besteden aan de Warrior-tree.
121132

4. Pas op voor vijanden met een hoger level

In vorige Assassin's Creed games was de combat een lachertje. Gemakkelijk baande je je een weg door tientallen vijanden die allemaal keurig in een rijtje aan het wachten waren totdat Arno, Connor, Edward, Ezio, Evie, Haytham of Jacob even tijd voor hem of haar hadden. Vervolgens was het simpelweg klikken op B of vierkantje en klaar is kees: alweer alle vijanden dood.
Dit is niet meer het geval in Assassin's Creed Origins, want het hele combat-systeem is vernieuwd, en dat is te merken ook. Zo dachten wij om even old school Assassin's Creed een vijandelijk kamp uit te moorden met vijanden die 4 levels boven ons waren, "eitje" zou je zeggen. Niets was minder waar, want helaas: na twee speersteken te hebben moeten verduren werd een pijl ons fataal en dit alles in een tijdsbestek van 10 seconden. Oeps.
121133

3. Upgrade je wapens

Het zuurste wat je als fervent gamer en liefhebber van RPG's kan overkomen, is het vinden van zieke loot in een dungeon, maar er vervolgens achterkomen dat die loot, waaronder legendarische zwaarden en bogen, een te laag level heeft en waar je dus niet mee kan spelen. Meestal gooi of dismantle je vervolgens de gevonden wapens, maar wij bevelen je aan om daar nog even mee te wachten in Assassin's Creed Origins.
Je kunt namelijk je wapens, als zij een lager level hebben dan jij op dat moment zelf hebt, upgraden bij een blacksmith. Zo kun je je legendarische zwaarden, bogen en schilden bij je dragen tot het einde van de game. Ideaal! Let wel, er hangt een aardig in-game prijskaartje aan, dus wees gewaarschuwd.
121135

2. Leer Senu goed te gebruiken

Een andere nieuwe feature in Assassin's Creed Origins, is Senu. Senu is jouw arend en daarmee jouw ogen in de lucht - letterlijke eagle vision dus. Senu kan echter veel meer dan alleen maar vijanden door muren spotten. Hij kan letterlijk alles zien en is van onschatbare waarde voor Bayek.
Zo kan Senu een kijkje gaan nemen bij de tientallen vraagtekentjes die je op de map ziet, om te spotten of het bijvoorbeeld een leeuwenhol is, een vijandelijk kamp of een onderwatergraftombe. Maar de belangrijkste en handigste feature die Senu heeft, is het spotten van crafting materials, zoals transporten met geld, brons of ijzer én het spotten van dieren(huiden). Dit is een mooi bruggetje naar ons volgende punt in de Assassins Creed Origins tips, want...
121136

1. Ga op zoek naar dieren

Het craften is in Assassin's Creed Origins van enorm belang en dierenhuiden spelen daarbij de grootste rol. Zo heb je bijvoorbeeld voor het upgraden van je body-armor 15 harde huiden en 15 zachte huiden nodig. Zachte huiden zijn van bijvoorbeeld hyena's en antilopes, terwijl je harde huiden kunt verkrijgen door nijlpaarden en krokodillen te vermoorden. Senu kan deze dieren voor je spotten, dus gebruik haar daar ook voor: het zal je een hele hoop tijd en moeite besparen.
Eén disclaimer willen we jullie wel geven: let op welk dier je aanvalt, en vooral, welk level dit dier heeft en de hoeveelheid dieren waartegen je het moet opnemen. Toen wij het net buiten Memphis wilden opnemen tegen een groep krokodillen die een hoger level hadden dan wij op dat moment zelf, waren we al snel aan de beurt. We werden vanaf drie kanten aangevallen door kroko's en er was geen houden meer aan. Onderschat ze dus niet!

Assassin's Creed Origins tips

Hoe bevallen de RPG-elementen jou? Kost het tijd om aan de nieuwe opzet te wennen en kan je wel wat handige Assassin's Creed Origins tips gebruiken? Laat het ons weten met een reactie.