The Walking Dead comics vs serie - Verschillen en gelijkenissen!

Article
maandag, 06 november 2017 om 16:42
xgn google image
Nu The Walking Dead seizoen 8 bezig is, lijkt het ons een gaaf idee om The Walking Dead comics met de populaire tv-serie te vergelijken. Wat zijn precies de grote verschillen tussen de serie en de comics? Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 1 t/m 7 van The Walking Dead en voor alle Walking Dead comics!

Jij hoort hier niet thuis?

We trappen af met een personage dat volledig is bedacht voor de tv-serie en geen basis heeft in de comics. Er zijn er meer, maar het bekendste voorbeeld hiervan is bovenaan het artikel te zien. Fanfavoriet Daryl Dixon is namelijk nergens te bekennen in de The Walking Dead comics! Hoe is het personage dan toch op tv terecht gekomen?
De makers van de tv-serie zochten naar een acteur voor de rol van Merle Dixon (ook een personage dat is bedacht voor de serie) en kwamen zo op het spoor van acteur Norman Reedus. Reedus, die nu de rol van Daryl speelt, deed auditie voor de rol van Merle, maar kreeg deze rol niet. De rol van Merle Dixon ging naar acteur Michael Rooker.
De producenten van The Walking Dead waren zo onder de indruk van de auditie die Norman Reedus had gegeven, dat ze speciaal voor hem een extra personage in het verhaal hebben geschreven. Dit werd uiteindelijk de broer van Merle, genaamd Daryl Dixon. Zo is het geliefde personage op het scherm verschenen.
Schrijver en maker van The Walking Dead comics, Robert Kirkman, heeft gezegd geen interesse te hebben het personage nu nog in de comics te introduceren. Daryl is verreweg één van de meest populaire personages in de tv-serie en om deze reden zal hij waarschijnlijk nog lang in leven blijven.
120421

Overleven staat centraal

Een onwijs belangrijke vergelijking, want niet iedereen die is overleden in de tv-serie moest al het stof bijten. Welke belangrijk personage moest nog een lange tijd in leven blijven als we uitgaan van The Walking Dead comics?
Wederom een waarschuwing: spoilers voor de The Walking Dead comics en tv-serie!
We hebben het over iemand die al vroeg in de serie is overleden, maar die eigenlijk een grote rol moest spelen. Aan het einde van seizoen 3 namen wij afscheid van Andrea. Deze beslissing kwam als een verrassing voor fans van de comics, aangezien ze hier een prominante rol in speelt.
Andrea (Laurie Holden) had namelijk op dit moment in de tv-serie nog aanwezig moeten zijn. Alle gebeurtenissen die nu gaande zijn in de serie (de oorlog tussen Negan en Rick) heeft Andrea overleefd! Sterker nog, in de comics is Andrea de (nieuwe) vrouw van Rick, terwijl hij in de tv-serie nu een relatie is begonnen met Michonne.
De actrice die Andrea heeft gespeeld in de serie, Laurie Holden, zei dat ze een contract had getekend om in acht seizoenen te verschijnen (wat zou betekenen dat ze nu nog steeds in de tv-serie zat). Waarom is dit niet doorgegaan? Volgens de actrice wilde de toen leidinggevende van de serie, Glen Mazzara, haar vermoorden om onvoorspelbaar te zijn en voor simpele ´shock value´.
Deze beslissing kwam ook niet goed over bij Walking Dead maker Robert Kirkman. Mazzara is na de afloop van seizoen 3 niet teruggekomen als producent voor The Walking Dead serie. Wat vinden jullie, had Andrea de nieuwe vrouw van Rick en een sterke leider moeten worden net als in de comics? Of zijn jullie tevreden met de gebeurtenissen uit de tv-serie?
120422 2

Afscheid nemen bestaat niet

Waar Andrea te vroeg in de serie is overleden, zijn er ook personages die nu nog steeds te zien zijn in de populaire tv-serie. De volgende namen spelen grote rollen in de serie, terwijl ze al een tijdje zijn overleden in The Walking Dead comics! Dit zijn personages waar de serie geen afscheid van wil nemen.
Wederom een waarschuwing: spoilers voor de The Walking Dead comics en tv-serie!
We hebben drie belangrijke personages gevonden waar we in de comics al afscheid van moesten nemen. Toch kozen de makers van de tv-serie ervoor om deze personages in leven te houden. We gaan ze alle drie kort af:
1. Baby Judith: We zien de baby van Rick soms voorbijkomen en ze speelt uiteraard meer een rol op de achtergrond. Daarom is het shokerend om te weten dat Judith samen met haar moeder overleed tijdens een aanval op de gevangenis. In tegenstelling tot de tv-serie moest Judith ergens in het derde seizoen overlijden.
2. Morgan: Een bekend personage dat voor het eerst verscheen in de pilot van de tv-serie is Morgan (Lennie James), daarmee ook één van de personages die het langst wisten te overleven in de tv-serie. In de comics wordt Morgan gebeten in zijn arm door een zombie, Michonne amputeert meteen zijn arm met haar zwaard, maar het is al te laat. In tegenstelling tot de tv-serie moest Morgan ergens in het zesde seizoen overlijden.
3. Carol: Inmiddels wordt Carol (Melissa McBride) gezien als een sterk, vrouwelijk personage en zeker als één van de meest populaire karakters uit de serie. In de comics bewandelt ze een heel ander pad, want hier zorgt de zombiewereld ervoor dat Carol steeds gekker begint te worden. Wanneer ze het niet meer aankan, pleegt ze een soort van zelfmoord.
Carol laat zelf toe dat een zombie haar bijt, terwijl andere leden van de groep toekijken. Van Carol mag niemand haar proberen te redden, aangezien ze in vrede wil sterven. In tegenstelling tot de tv-serie moest Carol aan het begin van seizoen 4 overlijden.
120446

Eerbetoon aan de stripboeken

We sluiten deze lijst niet af met de verschillen, maar met een gelijkenis. Zo bevat de tv-serie genoeg momenten die bijna rechtstreeks zijn gekopieerd uit The Walking Dead comics. Deze vormen een soort eerbetoon aan een paar iconische momenten. Hierboven in de afbeelding zie je een goed voorbeeld en dit is tevens de scène die we gaan toelichten.
Wederom een waarschuwing: spoilers voor de The Walking Dead comics en tv-serie! Bovendien kun je schokkende beelden verwachten.
In The Walking Dead seizoen 6 kozen de makers ervoor om Glenn (Steven Yeun) een soort van te vermoorden. We zien hem kapot gescheurd worden door zombies en hij is de afleveringen erna niet meer aanwezig. Uiteindelijk komen we erachter dat Glenn deze gebeurtenis heeft overleefd, maar wel voor korte duur.
Fans van The Walking Dead comics weten namelijk dat er maar één manier is hoe Glenn ten onder gaat: doodgeknuppeld worden door Negan. De serie heeft dit niet alleen eer aangedaan, maar probeerde ook om de shots uit de comic na te creëren! Hiernaast zijn ook sommige dialogen rechtstreeks uit de comic gehaald, zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven.
De makers wilden zo trouw mogelijk zijn aan deze iconische scène van de comics. Zo zien we ook dat het oog van Glenn bijna uit zijn oogkas valt. Dit soort details waren ook aanwezig in de comics. Het feit dat de makers zo nauwkeurig mogelijk deze scène wilden namaken is een eerbetoon aan The Walking Dead comics en alle fans van de gehele serie!

The Walking Dead comics vs serie - wat vinden jullie van de verschillen?

Dit waren enkele belangrijke verschillen uit The Walking Dead. Welke versie van de verhaallijnen heeft jullie voorkeur? Zijn jullie tevreden met de tv-serie of hadden jullie sommige gebeurtenissen uit de comics ook willen zien? Laat het ons weten in de reacties en bekijk ook de redenen waarom je The Walking Dead moet kijken!

Populair Nieuws

Laatste Reacties