Waarom Egypte een perfecte Assassin's Creed Origins setting is

Article
woensdag, 25 oktober 2017 om 18:05
xgn google image
Assassin's Creed Origins speelt zich af in het oude Egypte. Wij vinden dit een geweldige locatie voor een game uit deze serie. Waarom we dat vinden? Dat kun je lezen in deze special.
De nieuwe Assassin’s Creed game speelt zich af in het oude Egypte. Wil je weten waarom dit de perfecte locatie is voor Assassin’s Creed Origins? Vanwege deze vijf redenen:

5. Piramides

Iedereen die ooit voor een piramide heeft gestaan, wil deze immense gebouwen beklimmen. Dit is alleen illegaal en dus doen (de meeste) toeristen het niet. Hoe vet is het dan dat je dit in Assassin’s Creed Origins wel kunt doen? Stel je het uitzicht voor als je de top hebt bereikt.
Maar ook binnen in een piramide is genoeg te beleven. Deze gebouwen zijn immers tombes, waar de farao en zijn rijkdommen in bewaard worden. In Assassin’s Creed Origins kun je deze catacomben hopelijk ook onderzoeken en er veel avonturen in beleven.
120431

4. Mooie omgeving

Egypte is niet alleen een woestijn, rond de Nijl heb je prachtige rivierdelta’s met veel vegetatie. Ook deze omgeving kun je ontdekken in Assassin’s Creed Origins. Op die manier zie je hoe veelzijdig Egypte werkelijk is.
Siwa, de plaats waar Bayek woont, is een oase in de woestijn. Dit betekent dat, ondanks dat het dorp midden in de hitte ligt, er toch water is en planten groeien. In Siwa heb je ook een aantal tombes en we hopen natuurlijk dat je deze kunt bezoeken in de game.
120432

3. Egyptische mythologie

Het Oude Egypte had een compleet eigen mythologie. Versies van verhalen verschillen nog wel eens, maar dat geeft Ubisoft de ruimte om de mythologie aan te passen zodat hij past in het verhaal van de game. Iets dat Ubisoft in eerdere games al heeft gedaan, maar waar het nu op kan bouwen.
Eigenlijk kunnen de game developers elke richting op met de mythologie uit Egypte. Van het scheppingsverhaal alleen al zijn vier verschillende versies, keuze genoeg dus! Er zijn ook genoeg goden in de mythologie, dus Ubisoft heeft personages voor het oprapen.
120433

2. Moderne beschaving

Assassin’s Creed Origins speelt zich af in het jaar 49 voor Christus. Dat is eeuwen geleden, maar de Egyptische beschaving in die tijd was verre van ouderwets. Egypte was een modern land, waarin mannen en vrouwen bijna gelijk waren. Ook was er een aantal vrouwelijke farao's.
Egypte had een systeem dat inwoners registreerde. Ook moest je officieel land kopen om er iets te bouwen en werd dit bijgehouden. Egypte had een eigen taal en cultuur, maar had ook connecties met de Grieken en Romeinen. Het rijk had dus genoeg connecties om mee te handelen en kennis mee uit te wisselen.
120434

1. Cleopatra en Julius Caesar

Een game uit de Assassin’s Creed franchise is natuurlijk niet compleet zonder een aantal historische personages. In deze game zul je onder andere Cleopatra en Julius Caesar te zien krijgen. Twee invloedrijke personen uit de geschiedenis van Egypte en het Romeinse Rijk.
Dit hoofdstuk in de geschiedenis heeft nog veel meer belangrijke historische personages. Wat dacht je bijvoorbeeld van Augustus, de eerste keizer van Rome? Of misschien andere familieleden van Cleopatra, die allemaal een rol hebben gespeeld in de geschiedenis.

Assassin’s Creed Origins setting – Deel je mening

Heb jij nog een reden waarom het oude Egypte perfect is voor Assassin’s Creed Origins? Deel het met ons in de comments! Assassin’s Creed Origins komt op 27 oktober uit op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws