Assassin's Creed Odyssey Alexios en Kassandra - Alles over de protagonisten!

Article
maandag, 01 oktober 2018 om 13:00
xgn google image
Deze week kunnen spelers eindelijk aan de slag met Assassin’s Creed Odyssey. Deze keer zijn er twee protagonisten aan de beurt, maar wat weten we precies over deze twee Grieken? Lees hier alles over de hoofdpersonen in Assassin's Creed Odyssey: Alexios en Kassandra!

Een primeur in de Assassin’s Creed-serie

Assassin’s Creed Odyssey heeft een primeur te pakken, want het is de allereerste Assassin’s Creed game waarbij je moet kiezen tussen een mannelijke of een vrouwelijke assassin. De gespierde Alexios of de charmante Kassandra.
In Assassin’s Creed Syndicate was het al eerder mogelijk om te spelen met een man of vrouw, maar daar kon en moest je tussen de twee karakters wisselen. Jacob en Evie Frye hadden bijvoorbeeld missies die specifiek waren bedoeld voor één van de twee assassins. In Odyssey daarentegen moet je permanent kiezen.
Ook is er een ander verschil met Syndicate, want in tegenstelling tot Jacob en Evie is er qua vaardigheden geen verschil tussen Alexios en Kassandra. In Syndicate was Jacob bijvoorbeeld sterker in hand-tot-hand-gevechten en was Evie weer wat beter in sluipwerk. In Odyssey zijn je vaardigheden compleet afhankelijk van welke wapens en uitrusting je draagt en welke kant je op bent gegaan in de skill tree. Ook vrouwen kunnen hard slaan.
139729

Alexios en Kassandra zijn zelfverzekerd, koppig en…

Alle assassins die Alexios en Kassandra zijn voorgegaan in de Assassin’s Creed-serie hebben altijd een bepaald karakter en eigenschappen gehad. Zo was Altaïr arrogant, Ezio een jonge playboy en Connor een trotse indiaan. Welk karakter jouw protagonist heeft is helemaal je eigen keuze.
Assassin’s Creed Odyssey voegt namelijk een conversatie-systeem toe, waar je op beslissende momenten zelf kiest wat Alexios of Kassandra zegt tegen je gesprekspartner. Dat kunnen kleine dingen zijn, zoals kwaad of juist passief op een actie reageren, of juist heel grote dingen, zoals het doden of sparen van burgers die voedsel hebben gestolen. Sommige acties kunnen zelfs enorme gevolgen hebben voor bepaalde gebieden of het einde van de game veranderen.
Andere karakters in het spel zijn soms ook op de hoogte van jouw reputatie en dat kan voor- of nadelen geven als je iets van die karakters wilt hebben. Ook de volgorde in gesprekken kan bepalend zijn voor de informatie die je krijgt. Als je jezelf bijvoorbeeld uitgeeft als een bediende op een feestje en je zegt vervolgens dat je op het feestje bent om informatie te verzamelen, dan zal de feestganger je er ook terecht op wijzen dat je eerst zei dat je een bediende bent.
Doe je het in een gesprek erg goed bij een karakter, dan heb je de mogelijkheid om een relatie met diegene aan te gaan en misschien wel met diegene in het hooi te duiken. Hierbij verschilt het soms wel of je Alexios of Kassandra hebt gekozen. Zo zal een lesbische kapitein niks voelen voor Alexios, terwijl een vrouwelijke rebellenleider weer niet warm zal worden van Kassandra. Maar wees gerust, er zijn in het oude Griekenland genoeg mensen die van beide walletjes eten.
139730

Door en door Spartaans

Let op, de volgende pagina bevat SPOILERS!
Al snel in je avontuur in Assassin’s Creed Odyssey zul je erachter komen dat Alexios niet alleen een mannelijke Kassandra is en vice versa. Beide karakters zullen namelijk in de game zitten, ongeacht welke assassin je kiest.
Beide kinderen groeien op in Sparta, als de kinderen van de liefelijke Myrinne en de machtige Nikolaous. Ze genieten een goede opvoeding in de kunsten van Spartaanse oorlogsvoering en zijn bestemd om uit te groeien tot soldaten in de hoogste rangen van het Spartaanse leger. Totdat het noodlot toeslaat en een einde maakt aan het sprookje. Wat er precies gebeurt met Alexios en Kassandra mag je zelf uitzoeken in Assassin’s Creed Odyssey.
Heb je ondertussen als een keuze kunnen maken tussen de twee protagonisten? Laat ons weten in de comments wat je keuze is geworden en waarom!