De Apple Watch kopen - Ja of nee?

  De Apple Watch komt 17 juli naar Nederland, iedereen is natuurlijk nieuwsgierig hoe de Apple Watch gaat verkopen in Nederland. Onder de redactie is de vraag gesteld: Ga jij de Apple Watch kopen? De reacties van de redactie lees je in dit artikel.

  Bryan

  Ik ga de Apple Watch voorlopig nog niet halen. Ik denk dat smartwatches in het algemeen nog te weinig toegevoegde waarde hebben. Daarnaast is het de eerste versie van de Apple Watch en er ontbreken nog een tal van functies die Apple heeft moeten schrappen. Daarom wacht ik wel op de Apple Watch 2 met verbeterde functies en hopelijk een minder dik uiterlijk. Voorlopig houd ik het wel bij mijn klassieke horloge.

  Calvin Visee

  Nee, ik ben dik tevreden met mijn analoge Oozoo-horloge; vorige maand gekocht in een winkeltje in Scheveningen voor 40 euro.

  Afgelopen week meegemaakt dat mensen met een slim horloge deze af moeten doen bij tentamens en lessen, dat lijkt me best onhandig. De Apple Watch is wel een tof apparaat, maar ik anticipeer eerst nog even op de reacties van gebruikers om me heen.

  Hugo

  Als groot Apple fan ga ik de Apple Watch zeker in huis halen, of dit echter ook op de dag van release zal zijn: nee. Ik wil eerst even de reviews afwachten en in mijn omgeving kijken hoe de Apple Watch bij anderen bevalt, want ik ben nog wel huiverig voor het feit dat het best een impact op je leven kan hebben.

  Vooral op je 'personal space'; het gaat nu van een telefoon in je broekzak waar je naar kijkt op je eigen momenten, naar een horloge dat - in mijn geval - altijd om je arm zit en waar je veel moeilijker om heen kunt. Ik vergelijk het met wanneer mijn mobiel naast mij ligt, ook dat wordt soms tijdens werk bijvoorbeeld net iets teveel. Te veel afleiding, te veel berichten.

  Echter verwacht ik dat het mee gaat vallen en dat Apple een mooi stukje technologie heeft gemaakt die alleen maar meer gemak zal brengen naar gebruikers. Toch kijk ik nog heel even de kat uit de boom. Just to be sure! Sowieso twijfel ik of het niet verstandiger is om een 2nd generation Apple Watch te halen, maarja dat is nog wel heeeeeeeel lang wachten natuurlijk...

  Joris

  Nee, ik heb maar heel weinig met Apple en ik moet eerlijk zeggen dat ik de hype niet zo snap. Leuk dat je zo'n apparaat om je pols kan dragen, maar mijn smartphone kan vrijwel alles wat een Apple Watch ook kan. Om dan honderden euro's aan zo'n horloge uit te geven... Mij niet gezien, ik kan mijn geld veel beter besteden.

  Ramon

  Nee, ik ga de Apple Watch absoluut niet halen. De reden is simpelweg alleen al vanwege het feit dat ik een Samsung Galaxy Note 4 heb en dus niet werkt met een Apple Watch. Daarnaast vind ik het design van de Apple Watch niet mooi. Ik ben meer van de LG G Watch R en Moto 360 die een wat klassieker, rond design hebben!

  Vikthor

  Ik twijfel enorm. Ik heb de Apple Watch al een paar keer om mijn pols gehad en het is toch wel echt een schitterend stukje techniek. Ik zie veel voordelen in een smartwatch en ben zeker gehyped wat betreft de Apple Watch.

  Zelf ben ik alleen nog wel van mening dat het nog iets te vroeg is om de Apple Watch te kopen. Als je iets langer wacht, wellicht tot de volgende versie, heb je een beter product en de apps zijn tegen die tijd ook weer een stuk beter.
  Kort samengevat: De Apple Watch gaat er zeker wel komen, de vraag is echter wanneer.

  Lars

  Omdat ik naast XGN ook voor iCulture schrijf, hoort zo'n Apple Watch er natuurlijk wel een beetje bij. Mooi excuus bovendien, want smartwatches heb ik altijd al interessant gevonden. Later dit jaar wordt de Apple Watch met Watch OS 2 een stuk sneller en veelzijdiger dus reken er maar op dat ik er tegen die tijd eentje om mijn pols heb hangen. Zolang ze de Watch Sport maar hebben in het zwart, uiteraard de kleur die het moeilijkst te krijgen is.

  Rox

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hier wel erg naar uitkijk. Al vanaf het eerste begin dacht ik: Vet! Ik heb nooit horloges willen dragen en dit is het eerste ding waarvan ik wél zou willen dat die om mijn pols zit. Lijkt me super nuttig. Dus ik denk dat ik er voor eentje ga sparen. Zal hem niet bij launch kunnen kopen, maar hopelijk wel snel in de toekomst! We krijgen er bij XGN ook een in bruikleen, drie maal raden waar die naartoe gaat.. (iemand met een H in zijn voornaam). Zucht. :)

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.