Apple Spring Forward Event - Top 3 Hoogtepunten

Article
maandag, 09 maart 2015 om 19:24
xgn google image
Vandaag vond in San Francisco het Apple Spring Forward Event plaats. De Apple Watch en de 12 inch Macbook Pro werden, naast andere nieuwigheden, uitgebreid gepresenteerd. Lees en bekijk hier de top 3 hoogtepunten zodat je binnen no-time weer up-to-date bent!

Apple TV prijs verlaging, HBO Now en GoT trailer

De prijs van Apple TV ging omlaag van 99 dollar naar 69 dollar. Dit zal natuurlijk de verkoop van het apparaat (nog meer) stimuleren, maar om daar zeker van te zijn is Apple ook een exclusieve deal aangegaan met HBO.
HBO Now, de streamingdienst van HBO, zal (in ieder geval voorlopig) exclusief op Apple apparaten beschikbaar zijn. Dankzij dit abonnement (15 dollar per maand), heb je legaal toegang tot bijvoorbeeld Game of Thrones! Wanneer HBO Now naar Nederland komt is nog niet bekendgemaakt.
Een nieuwe Game of Thrones seizoen 5 trailer werd ook meteen maar even getoond om Apple gebruikers over te halen HBO Now te nemen. De trailer kun je boven dit artikel bekijken.

Apple Watch op Spring Forward

Er werd tijdens het Apple Spring Forward Event uitgebreid ingegaan op de Apple Watch, zoals al verwacht werd. Naast een peperdure gouden Watch Edition (10.000 dollar) werd er ook een Sports model en een normaal model getoond. Deze laatste twee zijn in verschillende maten verkrijgbaar en de prijs ligt, afhankelijk van het model, tussen de 349 en 599 dollar.
Apple Watch moet, naast de tijd weergeven, ook je gezondheid in de gaten houden met behulp van de functie 'Glances'. Elke week krijg je een overzicht van je activiteit en een persoonlijk fitness advies. Je kunt ook je hartslag ermee in de gaten houden en berichtjes bekijken.
De batterij zou zo'n 18 uur mee moeten gaan, waarna je het ding met een special oplader kunt opladen. Een nieuwe Apple Watch Store zorgt ervoor dat je via je iPhone allerlei apps voor de Apple Watch kunt binnenhalen via Wi-Fi of Bluetooth. Denk aan Shazam, Passbook of Uber.
Vanaf 24 april is Apple Watch in bepaalde landen, waaronder de VS en Duitsland, beschikbaar. In Nederland zullen we nog iets langer moeten wachten.

Apple 12 inch Macbook Pro

De nieuwe Apple 12 inch Macbook Pro leidde tot veel positieve reacties tijdens het Apple Spring Forward Event. Vooral de gouden variant was indrukwekkend, maar ook het Retina scherm. De 12 inch Macbook Pro zal in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn.
Apple 12 inch Macbook Pro retina
Daarnaast is de laptop met 13,1mm bijzonder dun, heeft het geen ventilatoren en is het touchpad grondig vernieuwd. Opvallend is ook dat er slechts één aansluiting is, namelijk een USB-C, waarmee je alles moet doen. Het gewicht van de laptop is een magere 900 gram.
Qua specificaties krijg je te maken met een Intel i5 processor die tot 2,9Ghz oploopt, een standaard Intel HD 5300 videokaart en een werkgeheugen van 8GB.
Op 10 april is de Macbook 12 inch Retina voor 1299 dollar in de VS verkrijgbaar, een Nederlandse releasedatum is nog niet vrijgegeven.

Populair Nieuws