Apple Keynote 2016 Samenvatting - iPhone 7 en 7+ gepresenteerd

  Gisteravond heeft Apple zijn nieuwste producten en diensten getoond op de Apple Keynote persconferentie in San Francisco. Mooie tijd om de twee uur durende bijeenkomst samen te vatten met de belangrijkste momenten.

  Apple Keynote hoogtepunt: iPhone 7 en iPhone 7+

  Het duurde bijna een uur voordat Apple erover begon, maar toen was het toch echt zover. De Apple Keynote laat beelden zien van de nieuwe iPhone. Een spectalulaire video laat de nieuwe iPhone zien, waar al direct duidelijk zichtbaar is dat in een glossy zwarte kleur komt en is er een dual lens camera zichtbaar.

  De telefoons komen in vijf verschillende kleuren. Rose Gold, Gold, Silver en het exclusieve Jet Black.

  De Home knop op de nieuwste iPhones is vernieuwd. Nog steeds een fysieke knop, maar deze is aanzienlijk verbeterd volgens Apple. De knop is nu drukgevoelig en de functie van de knop zal nu aan te passen zijn aan de wensen van de gebruiker.

  Vanaf nu zijn de smartphones van Apple ook water- en stofbestendig. De telefoons hebben een IPX 67 beoordeling. Dit betekent dat de telefoon stofdicht is en ondergedompeld kan worden tot een diepte van één meter voor 30 minuten lang. Op de officiële website vermeldt Apple wel dat dat waterschade niet onder de garantie valt.

  Vol trots presenteerde Apple gisteren de nieuwe camera's tijdens de Apple Keynote. De camera's is het eerste waarmee de iPhone 7+ zich onderscheidt van de iPhone 7.

  Daar waar de iPhone 7 een enkele 12 megapixel lens heeft, bezit de iPhone 7+ een dual lens camerasysteem. Een groothoeklens en een telelens, beide met een 12 megapixel sensor.

  Door de samenwerking van de camera's kan de telefoon nog beter gebruik maken van scherptediepte en is de telefoon voorzien van een betere zoom. Namelijk twee keer optische zoom en tot wel tien keer digitale zoom. De iPhone 7 kan tot 5 keer digitaal zoomen.

  Ook heeft de flitser van de camera ook nog een upgrade gehad. Die bezit namelijk over vier leds voor verschillende lichtomstandigheden. De frontfacing camera is van 5 megapixels, die geplaatst waren in de iPhone 6 modellen, naar de 7 megapixel gegaan.

  Beide telefoons zijn voorzien van de A10 Fusion Chip. Deze zal de telefoon wel 120x sneller moeten maken dan de aller eerste iPhone, uitgebracht in in 2007. Apple belooft een versnelling van tot wel 50% ten opzichte van de vorige generatie iPhones.

  Die zuinigheid zet zich om in een langere levensduur van de batterij. De iPhone 7+ zou een uur langer functioneel blijven en de iPhone 7 zou wel twee uur langer mee moeten gaan dan hun vorige generatie iPhones.

  De nieuwe iPhone's beschikken over stereo speakers. De telefoon gebruikt de speaker om te bellen dus ook als stand alone speaker. Hierdoor kan de telefoon in stereo geluid afspelen.

  Tot slot waar menigeen voor vreesde: de 3,5mm ingang voor koptelefoon is verwijderd. Oordopjes worden vanaf nu ingeplugd via de lightning aansluiting.

  Duidelijk werd dat er tijdens de ontwikkeling van de aansluiting, die al sinds de iPhone 5 in gebruik is, is al rekening gehouden met het afspelen van geluid.

  Oude oordopjes hoeven niet meteen weggegooid te worden. Bij de nieuwe telefoon wordt een adapter geleverd die het aansluiten van een 3,5mm aansluiting mogelijk maakt via de lightning ingang.

  Al snel werd goed zichtbaar dat de voorspellingen gedaan door Apple voorspeller Ming Chi Kuo bijna allemaal correct waren. Het enige waar de Taiwanees fout zat, was de namen van de twee nieuwe kleuren die erbiij komen.

  De telefoons zijn beschikbaar vanaf 16 september en kan al vanaf morgen besteld worden in Nederland.

  Apple Keynote hoogtepunt: Airpods

  Het tweede grote moment beleefde Apple bij de aankondiging van de Airpods. Tijdens de Apple Keynote werd duidelijk dat Apple maar wat graag van draden af wil en dat werd bevestigd met deze oordopjes. Apple wil de overstap van oordopjes met draad naar draadloze oordopjes zo makkelijk mogelijk maken.

  De oordopjes worden aangesloten op alle devices, die Airpods ondersteunen, door simpelweg de case te openen naast het product. Je kan meerdere apparaten tegelijk aansluiten en de Airpods wisselen eenvoudig tussen de apparaten door een druk op het te gebruiken apparaat.

  De opgeladen oordopjes spelen vijf uur lang onafgebroken muziek af, maar zijn op te laden via de meegeleverde charging case. Deze speciale hoes voor de Airpods gaat 24 uur mee. Volgens Apple staat 15 minuten aan opladen tot wel drie uur aan muziek luisteren.

  De Airpods zijn te gebruiken om Siri aan te sturen om iemand te kunnen bellen met de ingebouwde microfoon, het volume te veranderen of een ander liedje aan te zetten zonder je telefoon erbij te pakken..

  Airpods zullen € 179,00 kosten en zullen eind oktober beschikbaar zijn.

  Apple Keynote hoogtepunt: Apple Watch 2

  Na bijna anderhalf jaar na de release van de eerste Apple Watch in de Verenigde Staten, werd daar eindelijk de Apple Watch 2 geïntroduceerd. Qua uiterlijk lijkt de wearable weinig te verschillen van zijn voorganger, maar de nieuwe Apple Watch, die door het leven zal gaan als de Series 2, heeft een flinke interne boost gekregen ten opzichte van zijn voorganger.

  Vanaf nu kunnen de gebruikers schrijven op het scherm en zal zelfs Pokémon Go speelbaar zijn op de Apple Watch. Pokémon Go voor de Apple Watch is beschikbaar richting het einde van 2016.

  Ook is het digitale horloge van Apple niet langer spatwaterdicht, maar echt waterdicht tot wel 50 meter. Apple pronkte groots met dat feit dat het horloge zwem-proof is en liet beelden zien van een zwemmer die het horloge om had. Een mooie feature aan de nieuwe Apple Watch Series 2 is dat de interne speaker het water letterlijk uit het horloge blaast.

  De nieuwe Series 2 zal in veel verschillende combinaties beschikbaar zijn. Zo kan de gebruiker zelf een geschikte horlogeband uitzoeken en zijn er ook verschillende horlogekasten verkrijgbaar.

  De goedkoopste versie van de Apple Watch Series 2 kost €439,- en kan oplopen tot wel €1.519,- voor de Apple Watch Edition. Deze duurste uitvoering is gemaakt van keramiek dat vier keer sterker moet zijn dan staal.

  Apple Keynote hoogtepunt: iOS 10 en Mario op Apple

  Verder gebruikte Apple zijn Apple Keynote persconferentie om de nieuwe iOS 10 aan te kondingen. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple wordt 13 september uitgerold. De update is geschikt voor apparaten vanaf de iPhone 5, iPod Touch 6, de iPad 4 en de iPad Mini 2.

  Apple heeft onder andere Apple Music onder handen genomen om het nog gebruiksvriedelijker te maken, alles werkt net nog wat sneller en makkelijker dan voorheen en Apple heeft wat functionaliteiten toegevoegd aan iMessage.

  De gehele Apple Keynote begon met de introductie van Mario op iOS. De enige echte Shigeru Miyamoto, het menselijke gezicht van Nintendo, verscheen op het podium om de nieuwe game Super Mario game voor iOS aan te kondigen.

  Super Mario Run zal beschikbaar zijn op de iPhone en iPad. De game is een 2D platformer waarin Mario automatisch rent en de speler Mario moet laten springen om met zo veel mogelijk punten bij de bekende vlaggenmast aan te komen.

  Super Mario Run staat al in de App Store. Na een aanmelding ontvang je een notificatie zodra de app beschikbaar is.

  Apple Keynote voor Macs en iPads laat op zich wachten

  Apple fans die hoopten op informatie over nieuwe Macs of vernieuwingen van de iPad kwamen helaas van een koude kermis thuis. Hierover heeft Apple niks bekendgemaakt. Voor deze apparaten uit het Apple-assortiment zal dus een aparte Apple Keynote persconferentie komen.

  Over de exacte datum hiervan heeft Apple nog niks naar buiten gebracht.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.