Top 3 aankondigingen tijdens PlayStation Meeting 2016

Article
donderdag, 08 september 2016 om 15:08
xgn google image
Het PlayStation Meeting 2016 evenement vond gisteren plaats in New York. Zoals verwacht heeft Sony twee nieuwe consoles aangekondigd op het evenement. Daarnaast waren verschillende ontwikkelaars te gast om te laten zien wat ze in petto hebben. De hoogtepunten van het evenement hebben we hier voor jou op een rijtje gezet.
De PlayStation Meeting 2016 zit er weer op en Sony heeft een aantal mooie aankondigingen gedaan. De conferentie vond voor het laatst drie jaar geleden plaats, toen de PlayStation 4 werd aangekondigd. Nu, drie jaar later, konden we onder andere rekenen op de aankondiging van twee nieuwe console, nieuwe hardware en previews van games in 4k. Voor jou hebben we een overzicht van de hoogtepunten gemaakt, lees snel verder!

Twee nieuwe consoles

Geheel in de lijn der verwachting kondigde Sony twee nieuwe consoles aan. Het gaat om een slankere en lichtere versie van de PS4, de PlayStation 4 Slim en een krachtigere versie, de PlayStation 4 Pro. De twee modellen moeten elkaar aanvullen en spreken elk een andere groep gamers aan.
De PlayStation 4 Slim is er voor de gamer die wil genieten van de voordelen van een PlayStation 4, maar daar niet te veel geld aan kwijt wil zijn. De Slim kwam niet als verrassing, aangezien een aantal van de consoles al circuleerden op veilingsites. Ruim voor de aankondiging van Sony verschenen er al diverse video's waarin de Slim getoond werd.
Op het evenement werden er dus ook geen doekjes om gewonden. Andrew House, Global CEO van Sony Interactive Entertainment, kondigde de nieuwe console al in de eerste tien minuten van het evenement aan. Het nieuwe model lanceert in de meeste markten op 15 september en heeft een adviesprijs van €299,- en is alvast te pre orderen.
PlayStation Meeting 2016 - PlayStation 4 Slim
House beschreef direct na de aankondiging van de PlayStation 4 Slim hoe men technologische vooruitgang wil zien. 4k en HDR-gaming zijn hier volgens hem een groot onderdeel van. Kijkers voelden hem op dat moment al aankomen: De PlayStation 4 Pro is aangekondigd. De console die voorheen door het leven ging onder de codenaam Neo, is gericht op gaming op 4K-resolutie met HDR-ondersteuning.
In tegenstelling tot de PlayStation 4 Slim, waren de details rondom de Playstation 4 Pro beter bewaard gebleven. Sony kon hier dus volop de aandacht aan besteden op het evenement. Ze had hiervoor ook een stel ontwikkelaars uitgenodigd om het publiek te laten zien hoe 4K-gaming eruitziet.
Hardwarematig is de console een stuk krachtiger dan de standaard PlayStation 4. De console heeft meer dan twee keer zoveel rekenkracht gekregen door een geüpgrade GPU. De clock rate van de CPU is ook omhoog geschroefd en daarnaast heeft de console standaard een harde schijf met 1TB opslagcapaciteit.
Om games uit te voeren op een 4K-resolutie heb je wel een 4K-televisie nodig. Dit betekent niet dat je met een minder goede televisie niets aan de Pro hebt. De PlayStation 4 Pro is namelijk in staat om het type tv te herkennen en het signaal hier op aan te passen. Gamers die een standaard 1080p-televisie hebben zullen dus ook al grafische verbeteringen kunnen opmerken.
De PlayStation 4 Pro is beschikbaar vanaf 10 november dit jaar en kost €399,- even duur als de PlayStation 4 was bij de release in 2013. Ook deze console is nu te bestellen.
PlayStation Meeting 2016 - PlayStation 4 Pro
PlayStation Meeting 2016 - Prijzen
97523

Nieuwe PlayStation hardware

Naast de grote aankondigingen van de PlayStation 4 Slim en de PlayStation 4 Pro heeft Sony tijdens de conferentie ook nieuwe hardware aangekondigd. Een nieuwe DualShock 4 controller en PlayStation Camera, standaarden en een high-end gamingheadset passeerden allemaal de revue op de PlayStation Meeting 2016.
De nieuwste versie van de DualShock 4 draadloze controller was, net als de PlayStation 4 Slim, voor de officiële aankondiging gelekt. De belangrijkste nieuwe feature is dat een van het licht van de Light Bar door de voorkant van de touch pad heen schijnt. Hierdoor is de informatie die door het licht van de Light Bar wordt doorgegeven sneller en makkelijker te zien.
De controller beschikt over USB- en Bluetooth-ondersteuning en heeft een adviesprijs van €59,- PlayStation Meeting 2016 - Controller
Een nieuw ontwerp van de PlayStation Camera is ook aangekondigd. De camera biedt dezelfde functionaliteiten die ook beschikbaar zijn op het huidige model, alsook PlayStation VR-ondersteuning. Verder is het enige verschil een nieuw, compacter en cilindrisch ontwerp. Ook is de camera voorzien van een verstelbare standaard, zodat de hoek aangepast kan worden
De camera heeft een adviesprijs van €59PlayStation Meeting 2016 - PlayStation Camera
De PlayStation 4 Pro en Slim kunnen beiden gemonteerd worden op een verticale standaard. De standaard is gemaakt van een doorschijnend materiaal en wordt geleverd met twee verschillende aanhechtingen. Beide consoles kunnen zo eenvoudig op de standaard gemonteerd worden.
De standaard heeft een adviesprijs van €19,-
PlayStation Meeting 2016 - Vertical Stand
De Platinum Wireless Headset werd aangekondigd als "High-end gaming headset". De headset speelt geluid af in 7.1 virtual surround sound, ondersteund door Sony's 3D-audio technologie. Verschillende PS4 games die 3D audio ondersteunen, leveren geluid dat van alle richtingen komt, inclusief boven en onder de speler. Dit is voornamelijk handig voor FPS-gamers die precies willen horen waar voetstappen van vijanden vandaan komen.
De nieuwe headset beschikt daarnaast over een verstelbare en verborgen microfoon met noise-cancelling. De headset is compitabel met de de PlayStation VR en mobiele apparaten, hiervoor is de headset voorzien van een 3.5mm audiokabel.
De Platinum Wireless Headset is te koop vanaf €179,-
PlayStation Meeting 2016 - headset
97524

Games in 4K

Sony's visie met betrekking tot technologische vooruitgang werd pas echt goed duidelijk toen zij liet zien hoe dat er dan in de praktijk allemaal uit gaat zien. Op het evenement beklommen verschillende ontwikkelaars en uitgevers het podium om hun games te tonen op de PlayStation 4 Pro.
Allereerst kwamen Spiderman en For Honor voorbij, waarbij Sony vooral de aandacht vestigt op de scherpere character textures. Deus Ex en Rise of the Tomb raider worden ook getoond, waarbij weer de focus op de karakters en de omgevingen ligt. Sony is overduidelijk trots op wat haar nieuwe console allemaal kan en wil dat de consument net zo enthousiast wordt.
PlayStation Meeting 2016 - For Honor
Enkele oudere games worden getoond, om aan te geven hoe dat er op de Pro uitziet. Ook hier blijken de verschillende textures beter tot hun recht te komen.
Dan is Horizon: Zero Dawn aan de beurt en dit ziet er werkelijk fenomenaal uit op de PlayStation 4k. toegegeven, Horizon: Zero Dawn heeft natuurlijk helemaal geen 4K nodig om er geweldig uit te zien, maar het helpt zeker. Duidelijk is dat Guerilla Games een visueel meesterwerk in handen heeft, zelfs wanneer je de stream niet op een 4K-scherm bekijkt. PlayStation Meeting 2016 - Horizon: Zero Dawn
Activision CTO Andy Hendrickson betreedt daarna het podium om te vertellen over Call of Duty: Infinite Warfare op de PlayStation 4 Pro. Infinite Warfare zal vanaf dag één de grafische functionaliteiten van de PlayStation 4 Pro ondersteunen, net als Black Ops 3.
Hendrickson belooft daarnaast dat gamers rijkere textures en 4K-graphics kunnen verwachten, bovenop de 60fps-gameplay. De trailer die daarna getoond wordt geeft een goed beeld van hoe gedetailleerd Call of Duty: Infinite Warfare eruit zal gaan zien op de PlayStation 4 Pro.
PlayStation Meeting 2016 - COD: IW
Dan is het de beurt aan Aaryn Flynn van EA. Hij verteld dat FIFA 17 en Battlefield 1 allebei de 4K-graphics ondersteunen op de dag van release. Ook Mass Effect: Andromeda was onderdeel van gesprek.
Om te laten zien hoe de game er in 4K uitziet, bracht BioWare een gameplay-video mee. Beelden van de game toonden hoe het hoofdpersonage rondliep in The Vault en gebruikmaakte van zijn jetpack. Daarnaast werden diverse cutscenes getoond.
PlayStation Meeting 2016 - Mass Effect: Andromeda

Populair Nieuws