Apple iOS 10 features - Dit is er allemaal nieuw

Article
maandag, 20 juni 2016 om 16:18
xgn google image
Tijdens het WWDC 2016 evenement afgelopen week werd de tiende update voor Apple's mobiele besturingssysteem officieel aangekondigd. De Apple iOS 10 update kent ontzettend veel nieuwe toevoegingen. Om niet verdwaald te raken in al deze nieuwe onderdelen, zetten wij alle Apple iOS 10 features hier op een rij.
Het is alweer de tiende grote update die beschikbaar zal worden voor de verschillende besturingssystemen van Apple producten. Vanaf dit najaar is het gratis voor alle gebruikers te downloaden. Momenteel kunnen ontwikkelaars al aan de slag met de nieuwe update. Ook het grote publiek kan nog voor de release aan de slag, vanaf juli kunnen liefhebbers namelijk alle nieuwe Apple iOS 10 features testen in een bèta.

Tiende update heeft meeste nieuwe Apple iOS 10 features

Apple zelf zegt over de nieuwe update dat het de grootste tot nu toe is, hierdoor ga je nog meer van het product houden waar je al zoveel liefde voor hebt. Met name iMessage is van veel nieuwe features voorzien, die chatten nog leuker en sneller moeten maken. Daarnaast zijn er nog tal van andere verbeteringen gedaan. Om alle Apple gebruikers vast van de nodige informatie omtrent de Apple iOS 10 update te voorzien, hier de belangrijkste punten op een rij.

Messages

Laten we beginnen met de iMessage app, deze kent namelijk veel toevoegingen die ervoor moeten zorgen dat chatten met vrienden sneller, persoonlijker en vooral leuker wordt. Zo kan je bijvoorbeeld na de Apple iOS 10 update handgeschreven stukjes tekst sturen die als animatie op het beeld verschijnen. “I love you” is nog nooit zo persoonlijk geweest.
Daarnaast zijn er animaties toegevoegd aan het chatprogramma die korte berichtjes als “gefeliciteerd” en “fijne verjaardag” een nog groter feestje maken. Wanneer je dit namelijk zegt, zal er een beeldvullend animatie op je scherm verschijnen. Om je berichtjes helemaal af te maken, is het nu ook mogelijk om stickers niet alleen los te versturen, maar ook over je teksten heen te plakken. Of als je heel creatief bent, kan je jouw eigen tekenkunsten loslaten op je bericht.
Ook is het mogelijk om gebruik te maken van 'onzichtbare inkt'. Het principe dat iedereen nog wel kent uit z'n kinderjaren is nu in iMessage beschikbaar. Je kan namelijk berichten en foto's versturen die pas zichtbaar worden voor de ontvanger wanneer deze over zijn mobiel swipet.
Multilateraal typen is ook mogelijk op het moment dat iOS 10 verschijnt. Zo kan je bijvoorbeeld het Engelse en Nederlandse woordenboek tegelijk aan hebben. Zo hoef je niet meer van toetsenbord te wisselen terwijl je een berichtje aan het tikken bent.
De laatste interessante feature voor iMessage is dat de chatapp de suggestie geeft om bepaalde woorden in emoji's te veranderen. Als je dus vraagt of je vriendin zin heeft om pizza te eten, kan je er dus voor kiezen om het woord pizza met één druk op de knop te vervangen met een pizza icoontje.

Raise to Wake

Met de Raise to Wake feature heb je sneller de beschikking over je notificaties en laatst ontvangen berichten. Je hoeft simpelweg de telefoon op te pakken en deze verschijnen zichtbaar in beeld, zonder het scherm ook maar aan te raken. Daarnaast is het vergrendelde scherm van je apparaat niet meer zo donker als voorheen met deze nieuwe Apple iOS 10 features. Om het je nog makkelijker te maken, is het ook mogelijk om op afbeeldingen of berichten te reageren vanuit het notificatie scherm.

Music

Omdat Apple Music terrein verliest aan andere muziekstreamingdiensten wil het nieuwe features brengen die de app weer interessant moeten maken. Een nieuw zwart-wit thema moeten de kleurrijke albums uit het scherm doen knallen. Daarnaast is de zoekfunctie verbeterd zodat je doelgerichter door de app kunt navigeren met een nieuw 'voor jou' tabblad met alle suggesties op basis van jouw voorkeur. Om het helemaal af te maken, biedt Apple Music songteksten aan bij de nummers zodat je tijdens je tramreis mee kunt lezen of zingen, wat jij wilt.

Maps

Ook Apple Maps zal een make-over krijgen met de nieuwe Apple iOS 10 update. Dit ook allemaal ten behoeve van een eenvoudigere navigatie. Niet alleen wordt alles overzichtelijker weergegeven en zullen er meer details te zien zijn, zoals tankstations en wegrestaurants. De app gaat ook meer suggesties geven over locaties om heen te gaan, mocht je bijvoorbeeld in een Italiaans dorpje op vakantie zijn.
Daarnaast wordt de Maps app ook beter te gebruiken als navigatiesysteem. Als het druk op de weg is, geeft de app alternatieve routes en de daarbij horende tijd die je uitspaart. De app past zich aan de snelheid van de auto aan, zodat je duidelijk voor ogen hebt welke afslag je moet nemen. Ga je harder rijden op een rechte weg dan zal de app verder inzoomen.

Foto's

De foto's-app is nog beter in het herkennen van de dingen die jij vastgelegd hebt op foto. Op deze manier kan je beter door je hele fotoalbum zoeken naar die ene foto die jij in de Alpen hebt geschoten. Door simpelweg de woorden 'bergen' en 'Zwitserland' in te typen, worden de juiste afbeeldingen er voor je uitgefilterd.
Daarnaast is het mogelijk om leuke diavoorstellingen te maken om aan je vrienden te tonen of te delen via social media en jij hoeft er niets voor te doen. De app kan namelijk zelf foto's of video's samenvoegen en er muziek onder zetten om er een geheel van te maken. Zo heb je een hele nieuwe en originele manier van het showen van je laatste vakantiefoto's.

Siri

Siri wordt namelijk opengesteld voor externe ontwikkelaars. In eerste instantie is dit nog niet zulk groot nieuws voor Apple gebruikers, maar op den duur gaat dit wel grote invloed hebben op jouw gebruik met Apple apparaten. Dit betekent namelijk dat jij op in de toekomst apps als Instagram, Spotify of Facebook kunt aansturen met je stem.
Siri kan in iOS 10 ook helpen met het aannemen van berichten. Als je niet in staat bent om aan de telefoon te komen, kan Siri het ingesproken voicemail bericht omzetten naar een tekstbericht, zodat jij snel kunt lezen wat er aan de hand is.

Standaard-apps verwijderen

Hoewel er eerdere berichten verschenen dat Apple gebruikers nu (eindelijk) de standaard-apps kunnen verwijderen, lijkt dit toch niet zo te zijn. De apps worden alleen op de voorgrond verwijderd. Zo lijkt het alsof ze niet meer op je apparaat staan, maar op de achtergrond zijn ze nog altijd aanwezig. Zo nemen de programma's nog altijd ruimte in beslag, en dat was nou net de reden waarover mensen klaagden.

IOS 10 release

De Apple iOS 10 update release staat gepland voor de herfst van dit jaar. Een exacte datum is nog niet genoemd. Ontwikkelaars kunnen reeds aan de slag met de nieuwe versie van iOS. De open bèta versie komt in juli uit voor alle Apple liefhebbers die het nieuwe besturingssysteem willen testen. De nieuwe Apple iOS 10 features worden beschikbaar voor iPhone 5 en 6, iPod Touch, iPad Mini 2, 3 en 4, Air 1 en 2 en Pro.

Populair Nieuws