Wat kunnen we verwachten van het Apple-event in maart - Apple Video en Apple News?

  Apple organiseert per jaar zo ongeveer vier evenementen waarin het bedrijf nieuwe iPhones, iPads en dergelijke aankondigt. Dit jaar, op 25 maart, is het weer zover en staat er veel interessants op de agenda. Wat kunnen verwachten van het Apple-event in maart?

  Apple News Premium

  We beginnen deze lijst met de verwachtingen van het Apple-event in maart met de nieuwe nieuwsservice van Apple. Deze service heet Apple News Premium en werd eigenlijk al aangekondigd tijdens WWDC 2015. Deze service was toen voor iOS 9 in Groot Brittanië, Australië en in de Verenigde Staten beschikbaar. We hoorden er daarna niet veel meer over totdat Apple de nieuwsservice in januari 2019 ook in Canada invoerde.

  Sindsdien is Apple bezig geweest met het binnenhalen van meer titels en redacties, met de focus op politiek, entertainment en sport. Apple kwam ook met Texture, ook wel het ‘Netflix onder de tijdschriften’, maar had niet per se exclusieve content. Laten we hopen dat er meer wordt verteld over Apple News Premium tijdens het Apple-event op 25 maart.

  Nieuwe iPads

  Buzzfeed, een nieuwswebsite die veel geruchten over Apple publiceert (die vaak nog waar zijn ook), heeft gezegd dat er geen nieuwe iPad Mini wordt aangekondigd tijdens het Apple-event in maart. Alleen wordt er niks gezegd over nieuwe 9,7-inch iPads. In combinatie met je nieuwe nieuwsapp lijkt de aankondiging van nieuwe iPads voor de hand liggend. Iets wat Apple graag zou willen combineren met een nieuwe iOS-variant.

  De iPad heeft waarschijnlijk een snellere processor, een beter touchscreen, een Smart Keyboard en hopelijk een bijbehorende Apple Pencil. Misschien komt er daarnaast ook wel een nieuwe iPad Pro, wie weet.

  Apple Video

  Apple is naast het creëren van een nieuwe nieuwsservice ook bezig met het ontwikkelen van een eigen streamingsservice, Apple Video. Apple was al wel eerder bezig met videoprojecten, maar deed dat vooral via Apple Music. Dat is natuurlijk niet echt ideaal, dus daarom is de verwachting dat Apple een soort van streamingservice gaat aankondigen. Apple Video is al een tijdje in de productie en er zullen waarschijnlijk veel komedieseries, dramaseries en sci-fi series op verschijnen.

  Daarnaast zullen er via Apple Video wellicht exclusieve series te zien zijn, zodat het ook nog echt waarde heeft om hiervoor een abonnement af te sluiten. Apple Video zal waarschijnlijk via Apple TV te gebruiken zijn. Een deel van de content kan gratis zijn, terwijl je voor de andere, meer exclusieve content een abonnement moet afsluiten. Alles is mogelijk, laten we hopen dat Apple de kwaliteit belangrijker vindt dan kwantiteit.

  Apple TV Express

  Voor degenen die geen Apple TV hebben kan er een oplossing aankomen in de vorm van een nieuw Apple-product. Zo heeft Apple meerdere deals gesloten met onder andere Samsung, Sony, Vizio en LG, zodat je via hun televisies ook gewoon Apple TV kan gebruiken. Apple TV Express wil eigenlijk zeggen dat je ook zonder Apple TV gewoon bij Apple’s videostreamingsservice kan. Deze aankondiging kan dus perfect gepaard gaan met die van Apple Video.

  Of je apart voor de service moet gaan betalen is ook nog maar de vraag. Apple houdt er wel van om je voor alles apart te laten betalen, maar Apple TV Express is in principe gewoon Apple TV als een abonnement. Dus de kans dat je ervoor moet gaan betalen is aardig groot.

  LWYang

  AirPods 2

  Deze is misschien niet helemaal te verwachten als je kijkt naar de soort aankondigingen die Apple bijna zeker te weten al gaat doen tijdens dit Apple-event. Die gaan voornamelijk over TV, streaming en nieuws. Toch kunnen we de AirPods 2 niet uitsluiten. Er ging namelijk een gerucht rond dat de release van de AirPods 2 al in maart was, op 22 maart om precies te zijn.

  Alleen dit is al voor 25 maart, de datum waarop het Apple-event waarschijnlijk plaatsvindt. Dus het zou ook niet kunnen kloppen, maar de website iPhonehellas waarop het gelekt was, heeft wel vaker juiste voorspellingen gedaan. De vorige generatie AirPods kwam al in 2016, hoogtijd voor een nieuwe generatie. Die nieuwe generatie AirPods komt volgens hetzelfde gerucht ook in zwart.

  Apple

  AirPower

  Dit Apple-product staat hoog op de lijst met verwachtingen en hoog op de lijst met nog onzekere producten. AirPower zit er al een tijdje aan te komen en we zullen er waarschijnlijk nog wel een tijdje op moeten wachten, maar iets van een aankondiging is zeker op prijs gesteld. Die kan misschien komen tijdens het Apple-event in maart.

  AirPower is een product waarmee je al je Apple-producten automatisch en draadloos kan opladen door ze er gewoon op te leggen. Het is een product waar Apple al heel lang aan werkt, maar er telkens maar niet komt. Laten we hopen dat er dit keer meer duidelijk komt over dit product.

  Wat kunnen verwachten van het Apple-event in maart - Apple Video en Apple News

  Dat waren de verwachtingen voor het aankomende Apple-event dat op 25 maart moet komen. Wat vind jij van deze verwachtingen en welke zou jij wel graag willen zien tijdens het event? Laat het ons weten in de comments. Ben je geïnteresseerd in Apple? Bekijk dan eens onze special over de beste Apple-producten die gaan komen in 2019.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.