Apple event 9 september - Dit zijn de verwachtingen

Article
woensdag, 09 september 2015 om 10:26
xgn google image
Het Apple event, morgen 9 september staat voor de deur. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste vernieuwingen van Apple’s hardware en software getoond en gepresenteerd. Wat gaat er gebeuren? Hierbij onze verwachtingen!

Informatie over Siri en IOS 9

Aangezien de nieuwe telefoons die Apple presenteert voorzien zijn van het besturingssysteem IOS 9, kan het bedrijf er niet omheen om er iets van te laten zien tijdens het Apple-event. Op de Apple Worldwide Developers Conference in juni 2015 zijn de grootste geheimen over het besturingssysteem al uit de doeken gedaan. Wel wordt er verwacht dat Apple met een aankondiging komt over wanneer het nieuwe besturingssysteem beschikbaar zal zijn.
Eén van de bijzondere features aan IOS 9 is onder andere de verbeterde Siri spraakfunctie. Siri is niet alleen een stem die je vragen beantwoordt, ook doet de functie suggesties op basis van je persoonlijke gedrag op je telefoon.

4th generation Apple TV

Ook de nieuwe generatie van Apple TV wordt verwacht op het evenement. De Settopbox van Apple lijkt een behoorlijke reeks verbeteringen te krijgen. Zo zou de box door de A8 chip vele malen krachtiger zijn dan de vorige versie en lijkt Apple de focus te willen leggen op casual gaming.
Daarnaast zou het product de Siri-spraakfunctie van Apple ondersteunen, door middel van een microfoontje in de afstandsbediening. De settopbox is voorzien van een versie van de App Store waar games en apps gedownload kunnen worden.

iPhone 6s en iPhone 6s plus

Het jaarlijkse Apple-evenenment presenteert elk jaar bijna traditiegetrouw de nieuwe telefoons die het bedrijf zal gaan uitgeven. Ook dit jaar is het zeer waarschijnlijk dat er een nieuwe iPhone bekendgemaakt zal worden. Ondanks het feit dat Apple van tevoren weinig loslaat over welke producten ze zal presenteren, is het zeer waarschijnlijk dat de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus te zien zullen zijn op het evenement.
Een opvallende feature die in de telefoon is geïntegreerd, is de functie force touch. Deze functie is al te gebruiken met de reeds verkrijgbare Apple Watch, maar verwacht wordt dat de variant op de iPhone 6s een stuk geavanceerder zal zijn. Met deze feature kan de iPhone onderscheid maken tussen verschillende soorten aanrakingen. Ook ziet het er naar uit dat het uiterlijk van de telefoon iets afwijkt van zijn voorgangers.

IPad Mini 4th generation

Naast de iPad Pro, wordt de vierde generatie van de iPad Mini ook verwacht op het Apple-evenement 9 september. De vierde generatie van de reeks iPad Mini’s lijkt een krachtigere uitrusting te hebben dan zijn voorgangers. Dit, terwijl de iPad Mini 3 relatief weinig verschilt van zijn voorganger.
De iPad Mini 4 zou net als de iPad Pro een multitask functie hebben, waarmee je split-screen in twee verschillende apps kunt werken. Dit is ongeveer vergelijkbaar met wat er op de iPad Air 2 al mogelijk is. De tablet zou een A8X-Chip krijgen, die ook in de iPad Air zit. Geruchten gaan dat de iPad Mini een stuk dunner wordt dan wij van de Mini-generaties gewend zijn.

iPad Pro

Over de iPad Pro wordt al enige tijd gespeculeerd. Apple laat er tot nu toe zelf weinig over los, maar het lijkt erop dat zij de nieuwe tablet op het Apple-event zal presenteren. De tablet heeft een aantal grote veranderingen ten opzichte van de vorige generaties iPads.
Zo zou de Ipad aanzienlijk groter zijn dan zijn voorgangers, 12,8 inch maar liefst. Dit is ideaal voor de multitask feature die Apple verzorgt in de nieuwe versie van IOS 9. In de nieuwe iPad zit waarschijnlijk een chip die een stuk krachtiger is dan die van de vorige iPads. In de tablet, die mogelijk net zoveel zal gaan kosten als een kleine Apple laptop, zouden ook 4 stereo speakers zitten die het geluid aanzienlijk verbeteren. De iPad Pro schijnt standaard te worden uitgerust met 4G en 64GB aan opslagruimte.
Meer weten over Apple? Bezoek dan de officiële Apple site. Check morgenavond XGN voor al het laatste Apple nieuws!

Populair Nieuws