Vrouwen in FIFA 16 - Willen we dat?!

Article
woensdag, 09 september 2015 om 10:04
xgn google image
Voor het eerst in de geschiedenis van de FIFA franchise zal het vanaf 25 september mogelijk zijn om als vrouw te spelen. Helemaal kicken of toch een giller? Kortom, vrouwen in FIFA 16: willen we dat? De XGN redactie reageert!

Theo

Nee. Ik zit eigenlijk helemaal niet op een FIFA te wachten. Die spellen zijn simpelweg niks voor mij.
De specifieke toevoeging van het vrouwelijk voetbal lijkt me aan de andere kant wel een goede zet. Sowieso om wat meer publiek te trekken naar deze games, maar ook omdat het klinkt als een frisse wind in de franchise. Ik ben benieuwd wanneer ze de fraude optie erin gaan zetten, zodat je gewoon steekpenningen uit kunt delen zodat er op een bepaalde plek gevoetbald wordt haha!

Victhor

Ja!!! Ik wil graag met vrouwen spelen! Hoe vet is het om als vrouw andere vrouwen neer te halen door middel van een brute sliding. Nee, even zonder grappen. Het lijkt me leuk om als vrouw te spelen, het is gewoon een keer wat anders. Ik hoop dat we aan het einde van de match shirtjes mogen wisselen.
72238

Rox

Het klinkt misschien gek, maar ik zit er totaal niet op te wachten. Ik kijk op tv alleen naar mannen die voetballen en niet vrouwen die voetballen. Het is een bepaald stramien waar je dan in zit. Wel snap ik dat het best leuk zou kunnen zijn om als vrouw te voetballen, maar ik kan de feature niet echt serieus nemen tot zover. Misschien zit er niet genoeg feminisme in me. Losgezien daarvan, heb ik wel erg veel zin in FIFA 16!

Robin

Het was niet zo dat ik vrouwen miste in FIFA, maar ik vind dat EA een goede keuze heeft gemaakt door vrouwenteams toe te voegen. Ik kan nu wel een feministisch praatje houden, maar dat ga ik niet doen. Je ziet gewoon dat het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt en steeds meer vrouwen en meisjes de sport doen. Ik vraag me af of er veel met de vrouwenteams gespeeld gaat worden, maar de optie is een goede toevoeging.
72245

Daan

Niet echt. Je speelt FIFA vanwege de topteams, toch? En de vrouwen zijn nou eenmaal... niet zo heel goed. Ben benieuwd of het mogelijk is om een vrouwenteam tegenover een mannenteam te zetten, en hoe dat fysiek tegen elkaar opweegt. Wat mij weer geinig lijkt is om met vrouwelijke versies van topspelers te spelen.

Bryan

Ja, eindelijk! Wel jammer dat het nationale vrouwenelftal van Nederland ontbreekt en de nationale competities, want ik had graag met bekende Nederlandse voetbalsters gespeeld. Maar het is zeker een mooie toevoeging aan FIFA. Hopelijk kun je als vrouw ook shirtjes ruilen aan het einde van de wedstrijd.
72249

Pedro

In ieder geval is het een nodige en frisse vernieuwing, dus kudos naar EA daarvoor! Echter, het is voor mij niet meer dan een gimmick. Want of veel mensen het daadwerkelijk zullen spelen... ik betwijfel het. Laten we eerlijk zijn, vrouwenvoetbal is toch een niveautje lager dan mannenvoetbal.
Je kunt in FIFA met de meest belabberde lagere divisies spelen, maar gamers zullen uiteindelijk veruit het meest met de topteams spelen. Ik zou de vrouwenteams wel uitproberen (niet op die manier, viespeuken!), maar je speelt ook niet vaker dan twee keer met FC Schagen als je ook met Barcelona kunt spelen.

Hugo

1 woord. Nee!