App van de week: Type:Rider

Article
vrijdag, 13 december 2013 om 15:00
xgn google image
Vorige week waren we Springfield nog aan het herbouwen, maar nu gaan we de geschiedenis van de lettertypes eens bekijken. Met Type:Rider heb je een geinig en tof spel in combinatie met een educatieve game in één. Een 'samenwerking' die niet per se gedoemd is om saai te zijn.
In oktober van dit jaar kwam Type:Rider uit op de Android- en iOS-apparaten. In het spel bestuur je twee rollende ballen, die een reis maken door een schimmige, sfeervolle wereld. Onderweg rol je over diverse types letters, met allerlei fonts als setting. Bekende lettertypes als Times New Roman en Calibri komen voorbij, evenals het veel gehate Comic Sans.

Limbo-achtig

Met een unieke en sfeervolle setting doet Type:Rider veel denken aan de, inmiddels cultklassieker, Limbo. Iets wat klopt, aangezien jij je alleen voelt in een grote wereld met letters, maar het gevoel van totale isolatie zul je nooit ervaren.
Tijdens jouw tocht trek je door tien diverse en gedetailleerde werelden heen, met buitengewone landschappen die een lust voor het oog zijn. Van middeleeuwse schrijfkunsten tot aan de oudheid; de achtergrond geeft altijd een bijzonder ambiance mee aan het spel. Voeg daar ook nog een een rustiek kinderkoortje aan toe als achtergrondmuziek, en je zit compleet in de game.
Type:Rider

Zwarte schaap

Educatieve games worden altijd een beetje gezien als het zwarte schaap van de game-industrie. Bepaalde spellen kun je namelijk niet leuk en tegelijkertijd leerzaam maken. Type:Rider doet het wel. Via het spel leer je namelijk de geschiedenis van diverse fonts. Dit doe je niet gaandeweg door gewoon door de verscheidene levels heen te rollen, maar door bepaalde objecten te verzamelen. Als je deze objecten vindt en verzamelt, dan krijg je na een bepaald gedeelte een alinea te lezen, met daarin uitleg over de lettertypes en hun woordrijke geschiedenis.
De besturing is simpel. Met je vingers beweeg je over het scherm om een kant op te gaan. Houd je jouw vingers op beide kanten van je telefoon of tablet, dan springen balletjes braaf omhoog. Onderweg door de verschillende omgevingen, puzzel jij jezelf door de levels om zo lichtgevende objecten te verzamelen, die jou toegang geven tot de rijkgevulde geschiedenis van de fonts.
Type:Rider

Ode aan typografie

Met een klein dozijn aan enerverende levels is Type:Rider een leuke en vooral sfeervolle puzzel platformer, waarmee je ook nog iets leert over de typografie door de eeuwen heen. Ontwikkelaar BULKYPIX levert hiermee haar liefdesbrief af aan de typografie. Een mooiere manier om dit te doen bestaat eigenlijk niet.
PRIJS: 2,69 euro.

Populair Nieuws