App van de week: Dead Trigger 2

Article
vrijdag, 03 januari 2014 om 15:00
xgn google image
Met het prille begin van 2014 achter onze kiezen gaan we weer lekker op ondode wezens jagen, want zombies schieten staat deze week centraal in Dead Trigger 2. Het is weer wat anders dan de klunzigheid van onze Tamagotchi-ninja, waar we vorige week over spraken.
Ook Dead Trigger 2 is al aan de wat oude kant. Op 25 oktober gooide ontwikkelaar Madfingers Games het spel in de App Store van Apple en de Google Play Store van zoekgigant Google. Om piraterij tegen te gaan, waar Dead Trigger 1 erg veel last van had, werd de game gratis in beide applicatie-winkels geplaatst door de ontwikkelaar.
Madfingers Games is als maker natuurlijk bekend van Dead Trigger, maar ook van titels als Shadowgun en Samuari: Way of the Warrior. De studio heeft een goed gevulde curriculum vitae met deze games en Dead Trigger 2 prijkt bovenaan.

Niet zelf schieten?!

Zombiegames zijn meestal redelijk logisch. Jij, als overlevende, hebt een geweer en flink wat ammunitie, terwijl de hordes bloeddorstige monsters jouw herseninhoud leeg proberen te lepelen. Om dat tegen te gaan, heb je natuurlijk dat mooie geweer, waarmee je zombies na een nieuw hiernamaals helpt.
In Dead Trigger 2 is dat, mede dankzij de titel, niet anders. Met je vingers op je de linkerkant van het scherm loop je, terwijl je rond kunt kijken via de rechterhelft van je scherm. Het keerpunt komt echter als je een wapen hebt. Schieten doe je namelijk niet zelf, maar dat is iets wat de game doet. Dit gebeurt als je een wapen richt op de diverse zombies. Eigenlijk is het ondenkbaar dat zoiets in een game zit, maar het werkt bijzonder prettig.
Omdat je niet meer hoeft te 'wisselen' tussen richten en schieten, is het neerknallen van zombies een stuk makkelijker. Iets wat je wel nodig hebt tegenover de hordes aan zombies. Wees niet ongerust hierover: mensen die hier geen liefhebbers van zijn kunnen nog altijd de optie 'handmatig schieten' inschakelen. Is dit nog niks voor je, dan kun je zelfs een gamepad gebruiken.

Eigen 'community'

Wat wel nieuw is ten opzichte van deel één, is dat je werkt vanuit een Hideout. Missies worden nog wel gekozen vanaf een kaart, maar je hebt nu ook een schuilplaats. Denk hierbij aan een soort safehouse uit Left 4 Dead. Hier regel je jouw welzijn, mede door medicijnen. Deze heb je nodig om te overleven, maar ze zijn redelijk prijzig. Ze kosten namelijk virtueel geld, evenals tijd die je eraan moet spenderen.
Niet alleen de productie van je pillen kost geld, ook het upgraden van je wapens en het betalen voor je groep specialisten - bestaande uit een wapendealer, smokkelaar of technicus- zal van je portemonnee met zuurverdiende geld snoepen. Met die mensen creëer je een eigen soort community, waaruit je opereert.
Dead Trigger 2
Je kunt kiezen om je echte geld in de game te stoppen, zodat je weer sneller verder kunt komen en meer zombies mag afschieten. Madfingers Games laat echter weten dat dit volledig optioneel is en niet noodzakelijk.

Kippen als wapens

Zijn de normale wapens als een shotgun, machinegeweer of pistool je te gewoontjes, dan kun je de hulp inroepen van wat gevederde vrienden. Kippen zijn namelijk een prima alternatief qua wapens. Gooi ze op de zombies af en met fladderende veren doen ze schade. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon upgraden met een granaat, raketwerper of machinegeweer. Wat is er nu toffer dan een waakkip, die naast je loopt met een raket op zijn rug?
Met haarscherpe beelden, gedetailleerde zombies en uit het oog springende omgevingen is Dead Trigger 2 niet alleen een heerlijke game om te spelen, maar ook om te aanschouwen. Bovendien staat de gameplay als een huis en bestuurt het spel strak en goed. We willen geen spreekwoord gebruiken, maar Dead Trigger 2 is een regelrechte voltreffer.
PRIJS: Gratis

Populair Nieuws