Apex Legends heroes details - Zo onderscheiden de heroes zich van elkaar

  Ineens was daar de nieuwe verrassing van EA en Respawn Entertainment: Apex Legends. In de nieuwe battle royale game neem je het op tegen negentien teams van drie spelers en moet je als laatste overblijven. Er zijn verschillende Apex Legends heroes, maar wanneer moet je welk Apex Legends personage eigenlijk kiezen? Wij zetten ze op een rijtje.

  Er zijn op dit moment acht speelbare Apex Legends heroes, waarvan er zes meteen aan het begin gebruikt kunnen worden. De andere twee kun je vrijspelen of kopen door middel van microtransacties. Het draait in Apex Legends voor een groot deel om knallen tot je erbij neervalt, maar de wapens die de verschillende heroes in Apex Legends kunnen gebruiken zijn hetzelfde. De Apex Legends heroes hebben allemaal verschillende vaardigheden die op een ander moment in de game cruciaal kunnen zijn en wij zetten alle details van de Apex Legends personages op een rijtje.

  Bangalore

  De eerste van de Apex Legends heroes is niemand minder dan Bangalore. Het verschil tussen Bangalore en de andere Apex Legends heroes zit hem dus in de unieke vaardigheden die ze hebben. Hiermee kun je jouw vijanden iedere keer net een stapje voor zijn, mits je weet wie je moet gebruiken.

  De Tactical Ability van Bangalore is Smoke Launcher. Hiermee hang je een rookgordijn op, waar de Pokémon Cyndaquil nog jaloers op zou zijn. Op deze manier kun je het zicht van jouw tegenstanders wegnemen, waardoor je ineens achter ze kan verschijnen. De Passive Ability van deze bad-ass vrouw is Double Time. Hierdoor ga je sneller rennen wanneer je wordt geraakt, waardoor je ineens een stuk moeilijker te raken bent. Tot slot is er nog de Ultimate Ability van Bangalore. Dit is Rolling Thunder, waarmee je een artillerie aanval over laat vliegen, die een beetje te vergelijken is met de Precision Airstrike in Call of Duty: Modern Warfare 2.

  Bloodhound

  Het volgende personage in Apex Legends is Bloodhound. Deze bloeddorstige moordenaar is iemand om rekening mee te houden, wanneer hij in het andere team zit. De vaardigheden van Bloodhound zijn namelijk erg sterk. Zodra je ook maar het spoor van een tegenstander vindt, heb je hem in een mum van tijd gevonden.

  De Tactical Ability van deze bloeddorstige moordenaar is Eye of the Allfather. Wanneer je deze vaardigheid gebruikt krijg je kort de locatie van je vijand, een valstrik of andere aanwijzingen doorgespeeld. Hierdoor heb je een tactisch voordeel ten opzichte van de andere heroes. De Passive Ability van Bloodhound is Tracker.

  Hierdoor zie je de sporen van je tegenstanders, waardoor je ze achterna gaat als een drugshond op het spoor van een koffer vol cocaïne. Als laatste is er de Ultimate Ability van Bloodhound: Beast of the Hunt. Hierdoor verander je in een soort van Predator, want je gaat er sneller door bewegen en ziet de je tegenstander duidelijk in het rood.

  Caustic

  Caustic is de eerste van twee heroes die niet meteen vanaf het begin van Apex Legends beschikbaar is. Dit personage kan voor 12.000 Legend Tokens of 750 Apex Coins (9,99 euro) worden gekocht. Wil je weten hoe dit precies werkt? Lees dan ons artikel over de Apex Legends loot boxes.

  De vaardigheden van Caustic hebben niets te maken met wapens die kogels afschieten, want hij gebruikt zijn zelfgemaakte Nox Gas. Met zijn Tactical Ability Nox Gas Trap plaatst hij bussen vol met gas, waarmee hij tegenstanders van het leven beroofd. Het gas is niet doorzichtig, waardoor zijn Passive Ability wel heel handig is.

  Met Nox Vision kan hij namelijk als enige door het Nox Gas heen kijken. Tot slot is zijn Ultimate Ability een Nox Gas Grenade. Dit is een granaat die ervoor zorgt dat er een groot gebied wordt bezaaid met Nox Gas. Hierdoor kun je je tegenstanders desoriënteren, terwijl jij ze gewoon kan zien.

  Gibraltar

  Gibraltar is wel vanaf het begin in Apex Legends te gebruiken zonder dat je hiervoor moet betalen. Deze vriendelijke reus is wat meer gericht op het verdedigen van een bepaalde positie. Zijn vaardigheden lenen zich hier beter voor, want wanneer je zijn vaardigheden gebruikt, wordt het voor de vijand lastig om jou van je plek te krijgen.

  De Tactical Ability van Gibraltar is Dome of Protection. Hiermee kun je voor vijftien seconden een schild om jezelf plaatsen om de aanvallen van je tegenstander af te weren. De Passive Ability van Gibraltar is Gun Shield. Iedere keer dat je richt met je wapen, verschijnt er een schild dat inkomende schoten blokkeert. Kogels afvuren in de richting van Gibraltar is makkelijk, maar ook daadwerkelijk raak schieten is hele andere koek.

  Tot slot is er nog de Ultimate Ability die Defensive Bombardment heet. Deze vaardigheid kan zowel aanvallend als verdedigend worden ingezet. Het doet een beetje denken aan een Predator Missile in de Call of Duty games, waarmee je op een exacte locatie bommen laat vallen. Iets wat vrij logisch is aangezien Respawn Entertainment is opgericht door een aantal oud-Call of Duty makers.

  Lifeline

  Lifeline is ook een van de defensieve heroes in Apex Legends, maar wel heel anders dan Gibraltar. Gibraltar zorgt er namelijk voor dat er geen schade wordt opgelopen, terwijl Lifeline zorgt dat de opgelopen schade weer kan worden herstelt. Daarom kun je Lifeline het beste vergelijken met Mercy uit Overwatch aangezien die dat ook doet.

  De Tactical Ability van Lifeline is D.O.C. Heal Drone, waarmee je een drone oproept die nabije teamgenoten van nieuwe levenspunten voorziet. De Passive Ability van Lifeline heeft ook te maken met het ondersteunen van je teamgenoten. Met Combat Medic kun je namelijk sneller reviven en sneller healing items innemen.

  Tot slot kun je met de Ultimate Ability, genaamd Care Package, ook nog eens hele sterke defensieve items krijgen. Er zit wel wat tijd tussen het inzetten van de vaardigheid en het ontvangen van de items. Dat is iets om rekening mee te houden, maar het pakket is het zeker waard.

  Mirage

  Dan zijn we nu aangekomen bij de tweede hero in Apex Legends die je moet kopen of vrijspelen. Net als Caustic betaal je voor Mirage 12.000 Legend Tokens of 750 Apex Coins. Mirage is steengoed in het verwarren van de vijanden, waardoor hij onopgemerkt schoten kan lossen. Dit doet hij met alle drie zijn vaardigheden, die we hieronder even toelichten.

  De Tactical Ability van Mirage is namelijk Psyche Out. Hiermee laat hij een hologram verschijnen, waardoor de tegenstander ineens twee doelwitten heeft. Hoe meer doelwitten, hoe moeilijker het is om de juiste tegenstander te raken. Wanneer Mirage wordt neergeschoten, treedt zijn Passive Ability in werking.

  Voices from the Void zorgt er namelijk voor dat er voor vijf seconden een hologram verschijnt. Tot slot is er nog de Ultimate Ability en dit is eigenlijk de verbeterde versie van zijn eerste vaardigheid. Met Vanishing Act creëer je namelijk meerdere hologrammen, waardoor je tegenstander door de bomen het bos niet meer ziet.

  Pathfinder

  De volgende hero in Apex Legends is R2-D2 on steroids. Oké, misschien niet helemaal, maar hij lijkt er wel op. De echte naam is Pathfinder en hij is tevens ook de enige robot in deze lijst met Apex Legends heroes. De vaardigheden van deze niet zo-vriendelijke robot hebben te maken met mobiliteit.

  De Tactical Ability van Pathfinder is namelijk Grappling Hook. Hiermee kun je snel naar een andere locatie springen, door je Grappling Hook op bijvoorbeeld een muur te schieten. Dit doet een beetje denken aan de Grappler uit Fortnite Battle Royale die inmiddels in de Vault is geplaatst.

  Zijn Passive Ability is erg handig, maar heeft niet zozeer iets met mobiliteit te maken. Net als in andere Battle Royale games is er een steeds kleiner wordende cirkel, waarin de strijd zich afspeelt. Het is altijd maar de vraag waar de volgende cirkel naartoe gaat, maar met Pathfinder kun je dit met Insider Knowledge te weten komen. De Ultimate Ability van Pathfinder is zeer handig, want hiermee creëer je kabelbanen voor je teamgenoten zodat iedereen snel van punt A naar punt B kan gaan.

  Wraith is de laatste van de Apex Legends heroes

  Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste van de Apex Legends heroes. Wraith is meteen vanaf het begin beschikbaar en net als Pathfinder handig voor mobiliteit in de game. Wraith kan er namelijk voor zorgen dat je hele team van punt A naar punt B kan teleporteren. Handig wanneer je snel naar de cirkel moet om te voorkomen dat je schade oploopt.

  De Tactical Ability van Wraith is Into the Void. Hiermee kun je makkelijk ongezien je tegenstanders achterna rennen om ze vervolgens keihard neer te knallen. Je bent nog wel te zien door de paarse lichten die meezweven, maar de tegenstander zal je niet zomaar meer kunnen zien.

  De Passive Ability van Wraith is ook heel handig, maar tegelijkertijd wat eng. Voices from the Void zorgt er namelijk voor dat een stem je waarschuwt, wanneer er vijanden in de buurt zijn. Best fijn, maar de hele dag door stemmen in je hoofd is nu ook geen pretje. Kijk maar wat er met Harley Quinn gebeurde in Suicide Squad.

  Tot slot is er nog de Dimensional Rift, de Ultimate Ability van deze hero. Hiermee maak je twee portalen waartussen je hele team voor zestig seconden kan teleporteren. Wanneer je snel weg moet, omdat je zwaar onder vuur ligt kan deze vaardigheid ervoor zorgen dat je het allemaal overleeft.

  Apex Legends is gratis verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.